5
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    "Cellularis neuralis chipbol is lehet determinisztikus programozhato valtozatot kesziteni, csak nem analog, hanem digitalis adatkezelest kell hasznalni. Egy ilyen cnnd chipen mar lehet akar x86-os emulatort is futtatni, bar nem eri meg, mert kb. olyan mint amikor emberi agyon (tehat fejben) akarunk x86-ot emulalni. Lehet, de lassu lesz."

    Nem tudom miről beszélsz! A jelenleg használt neurális chipek / kiegészítő processzorok determinisztikusak. Kvantum processzoroknál van ilyen, hogy lehet őket klasszikus módban determinisztikusan is használni, de ennek semmi köze egyelőre a neurális hálózatokhoz / gépi tanuláshoz.
  • kvp
    #4
    A programozhato asszociativ tabalak viszont mindig jol jonnek, alapvetoen a cache is az, csak fix programu. Egy ilyen egyseg betervezese nagyon sokat dobna a legtobb feladat vegrehajtasan. (a media dekodolastol a fizikai szimulaciokon at a mesterseges intelligenciaig)

    Cellularis neuralis chipbol is lehet determinisztikus programozhato valtozatot kesziteni, csak nem analog, hanem digitalis adatkezelest kell hasznalni. Egy ilyen cnnd chipen mar lehet akar x86-os emulatort is futtatni, bar nem eri meg, mert kb. olyan mint amikor emberi agyon (tehat fejben) akarunk x86-ot emulalni. Lehet, de lassu lesz.

    Mindazonaltal a fenti cikkben leirt kutatasok a meglevo gyartasi modszereket szeretnek finomitani, tehat elsosorban anyagszerkezet kutatasrol es technologiai folyamatok optimalizalasarol szolnak.
  • Kryon
    #3
    Illetve tanítható, így pl egy robot jól ellenne vele, de a WoW nem futna rajta.
  • Kryon
    #2
    Az a baj ezzel, hogy az általánosan használt programokhoz csak nyers számítási teljesítmény kell, és minél pontosabb, stabilabb működés. Egy agy szerű chip ott lenne használható ahol óriási adathalmazt, bonyolult kapcsolatrendszereket kell gyorsan elemezni. Egy ilyen chip gyorsan rendet rak a káoszban és ad egy becslést, pl egy gazdasági eseményre, háború kimenetelére stb., de nem egy pontos fix eredményt mint a jelenlegi chipek, asszem valami ilyesmi a helyzet.
  • pasi29uk
    #1
    A 3 dimenziós tranzisztor jutott eszembe. De igazából a jövő az agy leképezése lenne.
    Nem kellene annyira ragaszkodni a 100% szilárd "fix" struktúrához, hanem ötletet kellene meríteni a természetből és diverzifikálni kellene a chip felépítést. Ahogy L1 cache után megjelent az L2 cache úgy szépen hagyni 5-10%ot az ad-hoc kapcsolatoknak. Persze ez nem az én asztalom...