24
-
hurkaur #24 http://tisztaszoftver.blog.hu/2011/08/16/firefox_7_tel_szebb_az_elet -
William Hunter #23 Kösz a dilettáns jelzőt, ez még úgyis hiányzott a gyűjteményemből.
Egyébként, ha belegondolok még igazad is van, mivel a számítástechnikával kapcsolatos dolgokat szórakozásból, időtöltés céljából és nem hivatásszerűen művelem, már ha érted mire célzok. A 3.6-os firefox-al nincsen stabilitási problémám, a megszokott addonok is jól működnek, kényelmesen, stabilan, probléma mentesen, dilettáns módjára böngészek. Most már csak az bánt, hogy ezzel felbosszantottalak. -
#22 A remhir pl. sajat tapasztalat. Nehogy mar megcafold a FF fagyasait a gepemen. ;)
Nem, nem valtottam rosszabb konfigra a 3.6 ota es nem, nem pakoltam tobb add-ont ra. Nameg nem valtozott a szoftverkornyezet sem jelentosen.
A 3.6-tal (v melyikkel) siman tudtam kezelni 20 tabot, benne pdf-ek, flashek es hasonlok, gyorsan kattintgatva sem fagyott, ill. csak egy-egy tab rovid idore;
A legujabb FF-ban 5-6 tab nyitva, a kovetkezo betoltese eseten mar nem lehet atklikkelni a masikra, 1db tab lefagyasztja az osszeset... nagyon gyakran.
Szoval en mar Chrome-ot hasznalok. Ennek is van baja eleg, de meg mindig jobb, mint a fent emlitett rettenet. -
#21 Szerintem a legtobb sg-snek nem gyenge a gepe, a nethez foleg.. ;)
-
Rotyoka #20 Miért a használó szopjon és keresgessen mert a fejlesztők balfaszok?
Chrome nál nincsenek ilyen gondok. -
#19 A hiba a ti készüléketekben van , mert a FF egyre jobb és gyorsabb lesz, fagyásnak meg nyoma nincs... Aki visszatér az új verziókról a hozzá képest butább és jóval lassúbb 3.6-hoz az csak a dilettantizmusát bizonyítja...
Örülnék ha nem terjesztenétek rémhíreket, mert ezek minden alapot nélkülöznek! -
#18 mert gyorsítótárazva volt... ha mindég chromot használnál fordítva is megesik. ctrl f5 a megoldás.
emígy meg pont a chrome osoknak nem tetszik? pont az kezdte el ezt a verziószám fosást, ami szerintem nagy hülyeség
-
William Hunter #17 +1
Kipróbáltam a chrome-ot, ie-t, operát, de visszatértem a firefoxhoz.
Kipróbáltam a firefox 5-öt és 6-ot, de végül én is visszatértem a 3.6-oshoz.
Azt kell használni ami a legjobban tetszik.
Nem igazán értem a háborgókat, nagyon sokat letett az asztalra a firefox, nagyon sokat köszönhetünk nekik, és mindezt ingyen.
Hogy beszállt a számháborúba számomra is értelmetlennek tűnik.
Ha a firefox-nál, úgy gondolják a magasabb, konkurenciához hasonló verziószámok a böngészőjük jobb, vagy gyorsabb terjedését segítik, ám legyen.
Amikor utolérik, vagy megelőzik a többiek verziószámait (ie9, opera11, chrome13), majd úgyis visszatér minden a régi kerékvágásba.
Tőlem akár egy lépésben is megtehették volna ezt 3.6 => 13.6 -
bandee1 #16 Bocsesz, win 7, kétmagos proci, új , minőségi ramok, minőségi Gigabyte cuccok. Szóval...erről ennyit.
Akinek kifagy és megdöglik a Firefox: még mindig WinXP-t használsz P4-esen? :) Játékoktól se várjuk el, hogy 10évre visszamenőleg kompatibilisek legyenek mindennel, pedig azok is csak programok. A 2.5éves notebookom annak idején minden játékot vitt majdnem fullon, a GTA4 már csak 0.5FPS-t ért el rajta.. :) -
bandee1 #15 Hát elmondom, hogy 3.6-ig nem is volt baj a Firefoxxal. Felraktam négyet, majd ötöt, és mindegyik egy ULTRAFOS! Képernyőkimerevedés, youtube-nál és egyéb flashnél főleg. Botrányosan kurvaszar az egész! Évekig firefoxot használtam, de most már Operával böngészem, itt nincs fagyás, képernyőkimerevedés, töltögetés. Ez van, egy firefox rajongót veszítettek már az tuti! FIREFOX=FOSTALICSKA -
#14 A link helyesen: Add-on Compatibility Reporter<<<<<< -
#13 Egy kezemen meg tudom számolni kábé, hányszor fagyott ki a FF, de ez minden esetben a flash videó lejátszása közben történt, tehát a flash player plugin a felelős ezért, nem a FF elsősorban.
Aki a régi kiterjesztéseit szeretné használni, mi akadályozza meg benne, hogy kicsit kutasson, és meglelje a megoldást? Egy kis hekkel megoldható, de ha valakinek ez nem működne, van erre is addon, ami elvégzi ugyanezt a műveletet helyettünk két kattintással. Beírja az adatbázisba a kulcsokat egészen 8.0-ig, onnan meg lehet folytatni kézzel.
Persze egyszerűbb habzó szájjal hőbörögni és csak azért szidni a FF-t, mert most éppen a Chrome a trendi. -
Etinger #12 Régen imádtam a Firefoxot.. most meg inkább Chrome... -
Rotyoka #11 Firefox -> Napiszar egy új vicce -
TommeyIkya #10 Ryder62:
1. "ugyanúgy tölti be az oldalt" -> mondd meg neki, hogy rövidebb ideig gyorstárazza a dolgokat, engem speciel kifejezetten idegesít, hogy a Chrome mindent újratölt, mondok is példát: játszottam Ikariamot, 1.5-2MB az oldal a képek miatt, amikor vonaton bekapcsolom a gépem, akkor nem akarom a GPRS mobilnettel megvárni, hogy ezt mind lehúzza - már ha egyáltalán le tudja mielőtt elmegy a térerő -, azt akarom, hogy meg legyen :)
2. "néha mikor videót nézek pl youtube a plugin container exe 50%-ra leterheli a procit így az oldalon lévő videók, flash animációk lelassulnak szaggatnak" -> azt azért vágod, hogy a plugin_container.exe futtatja a flash alkalmazást, ami lejátssza a videót? Egyébként ha rosszalkodik egyszerűen le kell lőni, oldalt meg újratölteni, egyébként már rég nem találkoztam ezzel a gonddal.
Akinek kifagy és megdöglik a Firefox: még mindig WinXP-t használsz P4-esen? :) Játékoktól se várjuk el, hogy 10évre visszamenőleg kompatibilisek legyenek mindennel, pedig azok is csak programok. A 2.5éves notebookom annak idején minden játékot vitt majdnem fullon, a GTA4 már csak 0.5FPS-t ért el rajta.. :)
Mondjuk azt én sem értem, hogy főverziót miért kell lépni, igazából csak amiatt gáz az egész.. lásd Windows7, jó formán naponta jön ki rá frissítés.. a notebookomat már be se tudom kapcsolni anélkül, hogy ne azzal kezdje, hogy már megint frissíteni akar valamit. :D Ehhez képest sehol sincs a 6 hetes frissítési ciklus :) De a főverziót állatság változtatni azt aláírom. -
#9 Én egyre jobban utálom a Firefoxot. Akad, lassú. Régen annyira jó volt, de most nagyon rossz lett. Remélem a következő verziók rendbe rakják, mert az egyik kedvenc böngészőm volt! -
#8 Használj régit. Én hárompont akárhányaszt használok. -
Szefmester #7 Elindult, csak éppen hibásan... marad a türelem. :( -
MiZY #6 A nem kompatibilis addonokhoz hasznalom a Nightly Tester Tools nevu addont. Legtobb esetben mukodik. -
Szefmester #5 Nálam sem fagy ahogy az erőforrásaim sem zabálja. Egyetlen problémám a gyors főverzió váltása, mert így az addonjaim egy részét nem tudom használni. Az a gáz hogy egyes használható addonok fejlesztői akkor készítik el a frissítéseiket amikor már a következő róka is kint van... ilyenkor majdnem belőlem is kijön a róka. Az egyik banda lusta a másikban meg egy balfasz marketinges először nem csinál semmit, majd elkezd hajtani. Be akarja hozni a lemaradást vagy mi?
Váljon még gyorsabbá a kiadás? Minek? Hogy jövőre már a 16os róka jelenjen meg karácsonykor?
Van egy tippem hogy én most sokáig nem fogom frissíteni a böngészőm, mert az alternatívák számomra érdektelenek (próbáltam nemrég másikat), a böngészőm pedig már nagyon hozzám van szabva. -
MiZY #4 Ne vicceljetek mar! Ennyire meno szidni a Firefoxot, vagy mi? Amiota van, azota hasznalom, de nem nagyon tapasztaltam ilyet jelensegeket. Ha neha van valami gondja, akkor ujrainditom, es nem verpistike modjara szidom mindenfele forumon. Kicsit unalmas szerintem. -
#3 Pontosan, a legújabb verzió már számtalanszor elszállt, fagyott, lassan tölt be egy oldalt, de volt olyan hogy az egyik oldalon karbantartás volt és még napokkal később is így töltötte be a firefox. Holott url copy-paste a chromeba és lám előjött az oldal tartalma. Firefoxon meg még mindig a karbantartás miatt az oldal nem elérhető felirat jelent meg de a chromeban meg már javában böngésztem az oldalt lol. És néha mikor videót nézek pl youtube a plugin container exe 50%-ra leterheli a procit így az oldalon lévő videók, flash animációk lelassulnak szaggatnak. De még az oldal görgetése sem megy rendesen. Ráadásul ez a plugin exe probléma már az előző verzióban is előjött így nem hogy javulna hanem rosszabb lett. Sőt ismerek olyat akinek a 80%-a is leterheli és ilyenkor már az egész gép lefagy. -
#2 Na ezért használom a chromeot.Ahogy frissítik a firefoxot , úgy lassúl.Tele van hibákkal , lefagy , már a videókat se kezeli rendesen.Pedig régen milyen jó volt.Ahogy megjelent a chrome ,azóta csak frissítik a FF-ot,már rá se lehet ismerni. -
Etinger #1 Szerintem felesleges sorszámozni eképpen... hogy 6,7,8... lehetne csak kb olyan verzió szám mint a NOD esetén is. 78019789123, aztán jó napot. Mert nyilván itt a 6-7 között nem lesz olyan dizájn és egyéb váltás mint anno volt a 2 és 3 között.