58
Tankolt-e már valaki vizezett, pancsolt, silány minőségü benzint?
-
st3ve #18 Na akkor!!!!Nem véletlen nyitottam a témát!Szintén a helyzet megkivánta hogy egy kis kuton tankoljak, mert fogytán volt az üzemenyag.Kutrór kihajtava jó pár km után nemsokára jelentkezett, hogy a motor erőtlen lett és a végét járná és valami kegyetlen hangokat adott.Azt hittem agyvérzést kapok.
Shell-hez szoktam menni ott még nem volt gond, kivéve a bunkó parazita személyzetet.Folyton olajszintet akarnak nézni, mondom mit érdekel az téged!Ablakot is olyankor mosnának a legjobban, mikor előtte lemostam az egész autót, ha meg a kutas jön és tankol akkor észnél kell lenni,mert átbasz.De egyes mende mondákat is hallotam már a Molról is.Ami a legbosszantóbb persze a 400/l és hogy simán átbasznak szemrebbenés nélkül.
-
clio1616v #17 etanolozzák a vizet... módosítja az oktánszámát, nő a fogyasztás -
#16 ja, nagyon egyszerű a kút ellenőrzés, vigyél egy 5 literes kannát, általában ezekbe be van jelölve hogy hol 5 liter és az biztos.
tankolsz, megnézed meddig ment és kész a csekk!:D -
#15 tegyétek be egy kis palackban a fagyasztóba ott minden kiderül. -
#14 :DDDD -
#13 Csak úgy megjegyzem, hogy a "X literes tankba Y liter fér" típusú kritikáknál két dolgot kell figyelembe venni:
-A legtöbb gyártónál csak hozzávetőleg van megadva az üzemanyag tartály mérete (pl.: kb. 45 literes), amíg nincs hitelesítési papírod arról, hogy a tankodba ennyi és ennyi liter megy, addig hiába hőbörögsz. Ez ugyanolyan dolog, mint az, hogy a sebességmérő órád szerint 140km/h sebességgel robogsz, de a GPS szerint mégis csak 130km/h-val mész... és a GPS-nek van igaza!
-A kutakon azt hiszem havonta kötelező a hitelesítés. A normáloknál 20 literes, a nagy teljesítményű kútoszlopoknál 300 literes mérőedénybe. Ez persze nem garancia semmire, de amíg neked nincs hitelesítve a tankod mérete, addig a kútoszlop csak úgy működhet, ha van le van minősítve.
Amúgy ugyanez kisebben is stimmel, tehát igen, az 5 literes benzineskannába is belemegy 6 liter. De a kannára fel is van írva, hogy 5 liternél többet nem szabad tankolni bele...
Ami a vizezést illeti megint két dolog:
1.: A víz ugye sűrűbb, tehát leül a tartály aljába. Szóval ha vizet tankolsz, akkor valóban víz fog jönni a pisztolyból (láttam már ilyet is).
2.: Korántsem biztos, hogy a kútnál van a probléma. Ha folyamatosan kevés üzemanyag van a tankban, akkor ugye a maradék részben levegő van -> a levegőnek meg van valamennyi páratartalma (mifelénk legalábbis). A páratartalom pedig le tud csapódni. A tankodban. Szóval ezért nem jó ötlet folyton csak 2000 forintért tankolni akkor, amikor felvillan az üzemanyagjelző lámpa... -
#12 Nem, az a technológia miatt jóval nehezebb és iszonyatosan kockázatos. (Ezen a szakterületen dolgozom, tervzési oldalon.) -
#11 Pl ugy, hogy van egy u.n. tagulasi tartaly amit esetenkent 5-6-10 literrel is megtolthetsz a hivatalosan megadott terfogaton felul. Egyes tipusokban ha a kepen lathato kis szelepet benyomva tarotd, akkor a tagulsi tartaly is telik... [nem nehez benyomva tartani, sokszor az uzema. tolto pisztoly pereme mar akaratlanul megbillenti - megbillentheti...]
Maga a tartaly igy nez ki. Termesztesen a kep jobb also sarkaban lathato csocsonk az 50-60 literes tankhoz csatlakozik.
Ez csak egy opcio a "tultoltes" esetere. A masik lehetoseg, hogy atbaxtak -
#10 Ha a mérőt babrálja, akkor elvileg a minőséghet is hozzányúlhat (és sztem nyúl is valamennyit..)
Bár az egyik autős magazinban volt egy teszt (pár hónappal ezelőtt), mértek mindent, oktánszámot, adalékokat amiket előírnak, és mindegyik!!! kút megfelelt, mindenben.
Bár ez is a kút válogatja.. -
#9 Szégyen komolyan mondom... Nem elég az, hogy qrva drágán adják a benzint, még át is akarják verni a felhasználót...
Velem szerencsére ilyen még nem fordult elő... Mindig 1 kútra és ugyan arra az állomásra járok, pont ezért.
Ha a 2-es állomáson tankolok általában 38-42 litert (gyárilag 45l tankba, amit mindig megtömök, a mutató bőven a max jel fölött van, és csak 120-150 km után mozdul meg) addig szerintem az reális lehet, nem? Km adatok stimmelnek, fogyasztás is hasonló... :D
Tegnap fater kocsiját tankoltam meg, ezen a kúton, neki gyárilag 60l a tankja, kigyulladt már a jelző, és 52l ment bele, ezt nem "tömtem" meg annyira :D
Sajnálatos, hogy ilyen előfordul, és biztos, hogy valami mókolás van a dologban... Az a baj, hogy a felelős szervek, felügyelők, nem csinálnak semmit... (valószínűleg maguk ellen nem csinálnak semmi...) -
#8 Ennek semmi köze a minőséghez, a mérőt babrálta meg valaki. -
#7 Az AVIA kútnál 50 litert fér a 45 literes tankba? -
#6 Zala megye, Becsehely, márkát nem írok.
~900 km után, csont porzott a tank, betértem erre a kútra.
Gyári könyv szerint 63 literes a tank.
66 litert tankoltam bele.
Nem víz, de, hogy meg van okosítva a kúton a számláló az k. élet. Főleg, hogy mivel 70%-ban kamionok tankolnak ott, azokat meg jól át lehet vágni mivel nem kis tankjuk van.
Szóval semmi extra, csak a szokásos mindenhol átSZABunk magyarisztánban style. -
#5 jó kis parasztvakítás, még ha tényleg működne is, biztosan meg tudod mérni hogy 700 km alatt megpsóroltál 1 litert, mert ugye mindig ugyan úgy vezetsz... -
#4 Shell kútra csak akkor megyek, ha kifogyott a benzin, és a következő kút 10km-nél több gyaloglásra van. :D -
#3 Én ilyent tankolok:
http://www.shell.hu/home/content/hun/products_services/on_the_road/fuels/fuelsave_tpkg/unleaded/ -
st3ve #2 Pár link indulásnak:
http://robi.temalap.hu/index.php?load=read&id=449
http://zalaihirlap.hu/belfoldi/20100615_vizezett_benzin -
st3ve #1 Jöhetnek a kommentek, tapasztalat alapján, vagy ki mit hallott hasonló dolgokról.Jelenleg már sok helyen itt a 400Ft/l benzinár és a pénzért bárki bármire hajlandó.Ne azzal kezdjétek majd, hogy a vizet nem lehet a benzinnel keverni, ez tiszta sor a kettő elválik egymástól, de mégis sokan igy beszélnek a rosz benzinről.Vagy az alacsonyabb oktánszámról is lehet hallani.