29
  • 1sajat
    #29
    Lesz UNIX-os fájlrendszere és jogosultságai?
  • paraszgyerek
    #28
    Ok így már értem, valóban látható hogy ezt az apple-appstore-os tabletes marhaságot próbálja mindenki koppintani / ráerőltetni a maga rendszerére. Ez az erőszakos összemosás nekem sem tetszik, az ezzel esetlegesen összefüggő korlátozás még kevésbé.

    De szerintem ezt az M$ is jól tudja, hatalmas felhasználóbázist veszítene azzal ha a PC-t erőszakosan "hozzábutítaná" a táblagépekhez/telefonokhoz, mert akkor a win7 az XP-hez hasonlóan még nagyon sokáig toppon marad. Számítógépeken - beleértve a PC-ket is - nem az OS a főszereplő hanem a szoftver amit futtatunk rajta.
  • usersg
    #27
    "a másik reagálásod nem értem ( nehogy már az OS gyártója mondja meg mikor mit ) - lásd a hozzászólásom elejét."

    Azt az apple féle üzletpolitika miatt írtam, ami újabban mintha az MS -nek is tetszene, magyarán hogy mindent CSAK tőle, csak úgy ahogy neki tetszik. Most még csak a metro -s cuccra, később akár minden másra. Márpedig nekem csak az operációs rendszer kell az MS -től, a többit had döntsem el én, mert ez így normális.
    A metro -t egyébként valószínűleg pont az előbbiek miatt sokan ki fogják kerülni, csinálnak hasonló felületet a programjaikhoz, vagy csak nem foglalkoznak a metróval. Mindenesetre rossz irányba halad az MS.
  • paraszgyerek
    #26
    Hello B0nFire, rég láttalak a fórumon :-)

    Ezt a pontodat vitatnám. Otthon pölö az os win7, a def.böngésző Chrome, VLC-vel játszom le a videót és zenelejátszásra csakis a foobar; dvd-t imgburn-nel írok és még sorolhatnám. Egyikük sincs lekorlátozva, nem vagyok rákényszerítve hogy az m$ utilityket használjam függetlenül attól hogy defender van-e a gépen vagy nincs.

    Linux alatt szerencsére nemcsak hülyéskedni lehet, de a desktop használatra nálam a win7 jött be.

    usersg: jogos, legálisan lehet a format c: -t is futtatni :-D
    a másik reagálásod nem értem ( nehogy már az OS gyártója mondja meg mikor mit ) - lásd a hozzászólásom elejét.
  • sanyicks
    #25
    Ez most nemtudom honnan jött, de:

    vállalatnál pénzből programozók pénzért fejlesszenek csak, nehogy már megköszöngesse valaki bárki akárki, hiszen ezért pénzt kapnak.

    A nyílt programokért nem kap senki pénzt, ingyen kapod meg persze hogy megköszönik...

    De ez a cucc például, mint írtam bullshit nem igazi védelem, főleg defenderrel ami a leggagyibb kártevővédelem még az ingyenesek közül is.
  • usersg
    #24
    Mind igaz amit mondasz, kivéve hogy ms világon kívül csak "hülyéskedés" lenne. Pl a freebsd igen jól ellátja a server feladatokat, főleg ha zfs -el van megtámogatva. :) Nem tartanám hülyéskedésnek.
  • B0nFire
    #23
    "Ugyanígy nem kötelező az M$ oprendszerének, böngészőjének vagy bármely más termékének a használata."

    Dehogynem kötelező, ha már az egész munkaerőpiac ráépült, plusz a szórakoztatóipar. Épp ez a feneség benne, hogy fingani sem lehet MS cuccok nélkül. És ezt ők is nagyon jól tudják. Persze lehet hülyéskedni Linux alatt, akinek van hozzá türelme, de nagy általánosságban ez sem jellemző.
  • usersg
    #22
    "a legbiztonságosabb nyilván az ha minden szoftver legális a gépen."

    Attól függ, hogy mit is csinál az a program, és nem attól hogy legális -e, vagy sem.
  • usersg
    #21
    A pc -nek az a lényege, hogy arra használom, amire akarom. Nehogy már az OS gyártója mondja meg nekem hogy milyen programokat futtathatok. Az Ifosok az más kategória, apple rajongónak mindent el lehet adni, egy zsák pénzért, és még meg is köszöni hogy bele van kényszerítve, hogy csak az apple -nek tetsző (igen, ez a helyes szó) alkalmazásokat használja.
  • paraszgyerek
    #20
    "Gondolom innentől kezdve hírtelen mindenkinek lesz pénze csak legális programokat használni, és csak azokat az oldalakat böngészni, amit Microsoft bácsi megenged. Vissza a gyermekkorba."

    1. Az hogy kinek mire van pénze, nem tartozik ide.
    2. Senkinek sem kötelező illegális szoftvereket és tartalmakat letölteni/használni/futtatni, valamint trójaival telenyomott oldalakra mászkálni, de a lehetőség továbbra is megvan rá.
    3. Ha egy illegális/lopott szoftver kárt okoz a gépen és emiatt nem riaszt a defender, vagy nem okoz kárt de riaszt miatta, emiatt nehogy már a MS-t - ha jobban tetszik M$-t kezdjük el szidni...

    Ugyanígy nem kötelező az M$ oprendszerének, böngészőjének vagy bármely más termékének a használata.
  • paraszgyerek
    #19
    Egy kicsit kettős-mérce érzésem van.

    Ha egy nyílt és/vagy szabad forrású szoftverterméket frissítenek, akkor ünneplünk hogy jaj de jó már ezt is kijavították és azt is tudja; ha ugyanezt egy vállalatnál fizetésből élő programozók teszik egy termékkel ami nem nyílt/szabadforrású akkor fújolunk hogy lámlám, hiába mondják hogy olyan biztonságos, még van ott mit javítani...?
  • Komolytalan
    #18
    Az új funkciók már ilyenek. Ha ma is a Windows NT tudásával rendelkezne a Win7, és csak a biztonságot fejlesztették volna rajta, akkor rohadt biztonságos lenne.

    Egyébként egy (jól konfigurált) router mondjuk 10eFt, az meg hogy ne nézegessen az ember pornó/warez oldalakat, illetve ne nyisson meg ismeretlentől jött emaileket/semmiféle csatolmányt ingyen van. És onnan kezdve bármelyik windows atom biztonságos.
  • Dragonballl
    #17
    számból vetted ki a szót... BULLSHIT

    Eddig az összes Windowsnál ódákat hallhattunk a biztonságról, miközben hónapról hónapra minimum 10-20 kritikus biztonsági hibához adja ki a MájKÉMszaft a "hiba"javítást , amelyekkel egytől-egyig, júzer interakció és a felhasználó tudta nélkül, a háttérben átvehető a gép felett a teljes kontroll.

    szóval ez nagyon gyenge érv a Windows 8 mellett, lehet mással próbálkozni, hátha majd el is terjed...
  • sanyicks
    #16
    Idióta alert!

    Megint csak azt tudom mondani hogy: Írtam az ellenkezőjét? Vagy csak kötekedni akarsz és kitalálsz megint valami marhaságot?
  • Crane
    #15
    Nem tudom én sem, de tény, hogy bőséggel akad tennivaló a "motorháztető alatt", mert flancos felületekkel még nem lesz használható egy oprendszer.
    Komikus is egy kicsit, hogy a M$ most kezdett el foglalkozni érdemben ilyen kérdésekkel, mint gyors fájlkezelés, meg biztonság, stb. 16 év után!
    A M$ valahogy mindig hátrafelé fejlesztett. Ott van(volt) a MS Media Player. A 10-es verzióban még mindig nem tudott minden, akkoriban általánosan elterjedt felirat fájlt megnyitni, de böngésző már volt bele integrálva (mer az kell bele!). Azóta nem tudom mi lett vele, nem is érdekel. Ugyan ez helyzet a böngészőjükkel is: Röhejes a 9-es verziót úgy reklámozni, hogy ez most már támogatja HTML szabványt is. :D Azt eddig nem kellet volna? :D

    De hogy mondjak jót is: Sohasem késő elkezdeni... :) és reméljük a végeredmény használható lesz.
  • zsolt320i
    #14
    A motorháztető alatt lesz nagy/érdemi változás, vagy ez nagyrészt egy Win7 lesz Metró GUI-val?
  • Komolytalan
    #13
    Értem én hogy ez feature, és nem arra szolgál, hogy Jobs bácsi jövőre az Ausztrália nevű szigetet vehesse meg ne csak az Új-Zéland nevűt. De ugye nem baj, ha én nem akarok azzal a lehetőséggel élni, hogy a saját magam írt programot ne használhassam a saját magam által megvásárolt számítógépen, csak pénzért?
  • MR007
    #12
    Gondolom innentől kezdve hírtelen mindenkinek lesz pénze csak legális programokat használni, és csak azokat az oldalakat böngészni, amit Microsoft bácsi megenged. Vissza a gyermekkorba.
  • Gerygrey
    #11
    "Az apple eseten ezt mindenki elnezi, mig windows es android eseten ezt a legtobb felhasznalo nem hajlando elfogadni."

    Nem, én például nem nézem el, többek között ezért is használok Windows-t és Androidot.

    Egyszer kényszerültem huzamosabb ideig használni egy Macbook-ot, agyfaszt kaptam attól, hogy minden szirszar műveletért jelszót kér. Kérdezem a gép tulajdonosát, ez normális-e, ki lehet-e kapcsolni, azt mondta nem... Ennyire azért ne akarjon már megvédeni a gép saját magamtól.
  • paraszgyerek
    #10
    Ember legyen az a programozó, aki megtanít egy vírusirtót a "jóindulatú" és "gonosz" keygen/patch között különbséget tenni... a legbiztonságosabb nyilván az ha minden szoftver legális a gépen.
  • kvp
    #9
    "Nincs biztonság amíg ember irányítja a számítógépet. Csak rajtunk múlik, hogy a vírusriasztás ellenére elindítjuk e fertőzött programot ha fertőzött egyáltalán, mert vakriasztás is lehet."

    Az apple ezt viszonylag jol megoldotta. Ios alatt egyaltalan nem lehet futtatni az apple altal jova nem hagyott programokat. Meg akkor sem ha a gep tulajdonosa irta. Fejlesztok penzert kaphatnak olyan digitalis alairast, ami csak a fejlesztoi teszkeszuleken teszi lehetove a tesztelest, de azt is csak limitalt ideig. Tovabba minden fontosabb rendszerfunkciot csak az apple altal belsoleg irt programok latnak, igy kulso fejlesztonek eselye sincs ra, hogy pl. rendes filekezelot irjon egy feltoretlen ios-es keszulekre. A virusirok kenytelenek tobbnyire jatekba rejteni a legtobb trojait, hogy az atcsusszon az ellenorzesen.

    Azert a windows felhasznalok elegge ki lennenek akadva, ha holnaptol a windows-uk csak a legalisan a microsoft webes boltjabol vasarolt programokat futtatna. (tehat nem menne pl. a tobbi alternativ bongeszo sem) Az apple eseten ezt mindenki elnezi, mig windows es android eseten ezt a legtobb felhasznalo nem hajlando elfogadni. Pedig cserebe a kulso fejlesztok kemprogramjai es virusai helyett csak a gyarto sajat megoldasa kovetne es esely sem lenne ra, hogy veletlenul illegalis program vagy zene/film keruljon a gepunkre.
  • DjDano
    #8
    Vagy csak tévesen vírusnak/trójainak jelzik a módosított fájlt (Crack), keygent, patchet... A heurisztikus keresőnek "hála" legtöbbször indokolatlanul riasztanak. A jobbak kevésbé teszik ezt.
  • jackoneill90
    #7
    Nincs biztonság amíg ember irányítja a számítógépet. Csak rajtunk múlik, hogy a vírusriasztás ellenére elindítjuk e fertőzött programot ha fertőzött egyáltalán, mert vakriasztás is lehet.
  • DjDano
    #6
    Troll Alert!

    Már a Windows 7 nagyságrendekkel biztosságosabb lett mint az XP, amit a szegvízcsomagok se tudtak igazán biztonságossá tenni. Persze való igaz, minden oprendszer leggyengébb lácszeme sokszor maga az user...
  • bojti
    #5
    Jól értem , Hogy a Defender megkapja az MSE adatbázisát ?
  • joghurt3
    #4
    Windows Defender? LOL. Nekem még _semmilyen_ kártevőt sem jelzett. Pedig a torrentről kapott "biztonsági másolatok" elég nagy részéhez vírusos/trójais az okosság. Szerencsére a rendes third-party vírusirtóm szól értük.

    Ezt az "Open File - Security Warning" ablakot pedig szerintem mindenki reflexből OK-zza le (már aki eleve nem kapcsolta ki, hogy mindig vinnyogjon). Fejlesztői gépen például agyhalál - és az okosabb védelmi programoktól eltérően meg sem lehet adni biztonságos könyvtárakat.
  • kvp
    #3
    Beraktak a spybot sd funkcionalitasat a kernelbe. Ez biztonsagi szempontbol jo dontes volt. Amig tovabbra is hagyjak, hogy ha valaki nagyon akar elindithasson alairatlan binarist is, akkor nagyjabol egy jo rendszert kapunk, amin azert fejleszteni is lehet. Nem tokeletes, de a felhasznalonak szandekosan is nehez lesz megfertoznie a gepet. (a legtobb felhasznalo a letoltott vagy email-ben kapott 'warez' programokkal fertozi meg a windows-at, ha nem tenne ilyet, a veletlen virusfertozes eselye mar most is eleg alacsony lenne)
  • Cat #2
    miért? évekig azért kapták az ívet, merthogy szar a biztonság. Szerintem tök természetes hogy ráhajtanak, nagyon is érdekükben áll. Ha itt tudnak villantani (illetve legalábbis elkerülni a pofáraesést) minden esélyük megvan a következő évtizedet is a trónon tölteni.
  • sanyicks
    #1
    bullshit