16
  • Merces
    #16
    big bráder sci-fi a kiszavazottakat majd a tengerbe dobják.......
  • pokolfiu
    #15
    ha a cern-ben a gyorsítóknál valami gebasz van, akkor nemcsaka szárazföld tűnne el... hanem maga a föld is elég nagy valószínűséggel...
  • beyondReason
    #14
    Ekkora őngólt... :D
  • tatish
    #13
    Nekem a SGU ugrott be...
    És ugyanazokat a hibákat fogják elkövetni mint abban : a szereplők a probléma megoldásának megkeresése helyett (ez lenne valamilyen sci-fi-s dolog), inkább egymást b@szogatják (=dráma).
  • rolika
    #12
    Vagy a bárka tűnt el a Földről. Véletlen eltalálta valami energianyaláb vagy mi.
  • 4DSee
    #11
    Igen, egy igazi sci-fi rajongó azért ül le egy ilyen elé mert lehetséges és létező dolgokból indul ki, és ezt el is várja. És igen az ilyent zavarja hogy hülyeség a történet alapja. Erre meg védekezésül lehet azt mondani hogy nem sci-fi, de mivel az alaptörténet és szituáció ennyire fontos része a sorozatnak jogosan zavarhatja az embert hogy az egy nagy baromság.
    Azért is mert ha már az a cél hogy az óceánon egyedül maradjon egy hajó, sok mást ki lehetett volna találni ami valóságosabb minthogy a részecskegyorsító pont a szárazföldeket tünteti el csak a föld felszínéről. Amúgy meg hol maradt a többi épp tengeren levő hajó? :)
    De ezt leszámítva érdekes élethelyzet lehet a filmbéli, csak ha ilyen hülyeséggel indítanak az ember nem bízik a folytatásban :(
  • nessboth
    #10
    Csak nekem tűnt fel, hogy egy mondatot burkoltan az alienből loptak? (Az űrben senki nem hallja kiáltásodat)!
  • jackoneill90
    #9
    Atombombákkal is ellehet pusztítani a Földet. Ez eg yújabb battlestar galactica vagy stargate universe lesz. Biztos halásznak majd meg kikötnek valamilyen szigeten is és keresnek majd találnak túlélőket is. El tudom képzelni,hogy beletesznek egy megacápát , óriáspolipot, vagy a kettőt egybe. Valakik meg fognak betegedni az élelem meg nagyon sokáig ki fog tartani. A végén beleütköznek egy hatalmas szemétszigetbe és mindmeghalnak.
  • kalapos01
    #8
    Anyám, borogass. Ez az ember komoly? Jesszus.
  • trogi
    #7
    Annak ellenére, hogy eltűnt a világ, a Föld megmaradt, ráadásul tele vízzel.
    A vízben pedig mi szokott lenni? Só és hal. Tehát halászni fognak és sós halat enni. :)

    Asszem Genfben van még egy részecskegyorsító, tehát arról szólhat ez a faramuci történet. :)
  • Grodt
    #6
    Én igazából arra vagyok kíváncsi, h mennyi idő fog eltelni a sorozatban. nem hiszem h egy hajón egy hónapnál több élelmiszer lenne tárolva.
    Meridiannak csak annyit, h a fantasztikus sorozatoknak, kb. semmi közük nincs a tudományhoz, de az ember nem azért nézi, h okosabb legyen tőle...
    Mordennek meg szövegértésből 1es!
  • Narxis
    #5
    Ki nem szarja le, hogy van-e valóságalapja? ÚÚÚÚÚÚÚristen. Te nem szórakozni ülsz le a monitor elé ha egy sorozatot akarsz nézni?
  • Meridian
    #4
    A sorozat tudományos szempontból többszörösen is hülyeség. De rettegős idiótáknak jó lesz.

    Több helyen is ki lett tárgyalva, egy részecskegyorsító nem képes elpusztítani a világot (Földet) még csak részlegesen sem.

    Egy részecskegyorsítóban kisebb mennyiségű energiát tudnak elhasználni, mint egy gyenge alig érezhető földrengésnél elszabadul. Egy jobbféle vulkánkitörésben is több energia használódik el, mint egy-egy ilyen részecske ütköztetéskor. Az atombomba is komolyabb pusztító erő mint egy ilyen kísérlet. És a világ az oroszok Cár bombájának felrobbantásakor sem rezzent meg.

    Ehhez az kellene hogy egy hold méretű bolygó találja telibe a Földet, na akkor aztán ténylegesen kő kövön nem maradna.
  • thsanyi5
    #3
    Miféle kalandokba kerülhetnek ha "eltűnt a világ"? Bármit jelentsen is ez a kifejezés. A világ aztán biztos nem tűnt el. Van föld, van tenger.... Hajón játszódó valóvilág? Azért figyelek majd mit hoznak ki belőle, hátha mégis érdekes lesz.
  • morden
    #2
    "egy genfi részecskegyorsító beindításakor " Genfben több részecskegyorsító is van vagy mifene :D ?
  • Teppik Amon
    #1
    Csak nekem ugrott be a képről/történetről a Battlestar Galactica?