10
 • acdc
  #10
  Hat azért nem ugyan az (nikon d3100) mint az s95 de amit lateralus felsorolt az már igen, nekem zseb méretű kellett és állítólag ez a Canon s95 az egyik legjobb ha nem a legjobb a kicsik közül.
  Igazából nekem 18-55 kittel volt és az elég gaz minimum egy 18-105 de nem akartam rá áldozni meg cipelni.
 • Lateralus
  #9
  Mármint 18-250mm-et? Lehet.
  A Tamronnak van. De 100e fölött van az ára. Valamivel drágábban van 18-270mm-ük is.
 • enkido
  #8
  nemmegmontammegmontam :(((( 290e :((( hát ilyenem nem lesz mostanában :((
 • enkido
  #7
  ÁÁÁÁÁÁ ez a fuji ez kell nekem!!! Meg is nézem mennyi az annyi :) Aztán úgyis sirás lesz a vége :/
 • enkido
  #6
  Köszi a választ és a linkeket. Pár hete fogant meg csak az ötlet (és teljesültek az anyagi vonzatok :)) és adok még magamnak pár hetet fórumolvasgatásra, tanácskérésre :) Egyszerű kompaktot 60-70e alatt nem akarok venni, mert nagyon hiányozna a nikon képminősége. A gépet pedig (jelen felállás szerint) inkább nem adom el. A fuji hs10 az bejön, még utánajárok a képminőségnek, de talán még mindig túl nagy :( sx30 szintén... nem lesz ez egyszerű én már látom... lehet ennyiért már kapnék egy fél-tele zoom obit a nikonhoz és akkor nem kellene magammal cipelni a 18-55 és a 70-300 obikat. Arra esetleg nincs ötlet, hogy obiból 100k max lehet-e 18kb-250kb obit kapni?
 • Lateralus
  #5
  "Tud hasonló minőségű képeket, mint egy pár éves dslr?"

  Igen, tud.
  A rendszerkompaktok között érdemes keresgélni.
  Sony NEX
  Panasonic G
  Olympus PEN E
  Samsung NX
  Fujifilm X
  sorozatok

  Bár ezek többsége ugyanúgy cserélhető objektíves, mint a DSLR-ek, és nem is biztos, hogy olcsóbbak, de jellemzően kisebbek a váz tekintetében.

  Bridge és hasonlóan kis érzékelős gépek nem adnak olyan minőséget.
 • galocza
  #4
  gyorsabban ment, mint gondoltam. ha a manuális zoom fő szempont, megint fuji a barátod (persze, lehet van másik gyártótól is):
  http://www.edigital.hu/Ultrazoom_fenykepezogep/Fujifilm_FinePix_HS10_digitalis_fenykepezogep-p53573.html
  http://www.edigital.hu/Ultrazoom_fenykepezogep/Fujifilm_FinePix_HS20EXR_digitalis_fenykepezogep-p266036.html
 • galocza
  #3
  én (canon) kompaktos vagyok, nem akarlak lebeszélni a kompaktokról, de azért kell kompromisszumkészség. lehet, hogy lennének dolgok, amiket hiányolnál az slreddel töltött időből (minőség, sebesség, tekergetős zoom).
  konkrét választ nagyon nehéz adni ilyen kérdésre. nekem sx30-am van (a fenti elődje), s a legtöbb amit tudok írni, hogy NEKEM jó kompromisszum.
  elgondolkoznék a célméreten (lapos "anyufkgép", vagy zsebben azért épp férjen el, vagy tényleg mehet a fenti sx40 méret), és potenciális készülékeknél keresnék teszteket és mintafotókat.
  tesztekből kivadásznám a specifikációkat - főleg sebességértékeket, mert ez fog fájni slr után, mintaképeknél meg a lehető legbalfékebb körülmények között készítetteket. ha azt mondod, ezzel együtt tudsz élni, hajrá.
  ha kompakt, nekem canon, mégpedig a chdk miatt:
  http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK
  sajnos canon évente minimum féltucat kompaktot ad ki, s a fiúk le vannak maradva. sx30hoz hamar, 1-2 hónap után volt chdk, de nem ez a jellemző.
  sx30 most 95-100e ft, amint megjelenik az sx40 (tapasztalat alapján 130-140e ftért), már csak 1-2 hónapig lesz kapható.
  ha szerinted érdekelni fog a sok-sok funkció amit a chdk kínál, válassz inkább olyat amihez van - újhoz nem lehet megsaccolni, mikor adnak ki.
  ha nem bánod, hogy majdnem-slr-méretet kell magaddal hurcolni (mínusz objektívek), sx30. csak régebbivel van tapasztalatom (sx100), de ha kisebb méretet szeretnél, nem rosszak az sxXYZ tagjai sem.
  ha a tekergetős zoom nélkülözhetetlennek tűnik, van vmelyik másik gyártónak ilyen kompakt készüléke, majd megpróbálom elővadászni.
  ja, van még egy opció: megtartod nikonodat, és veszel hozzá egy méretben barátságos kompaktot. kattintgatni ott az utóbbi, ha komolyak a szándékaid, ott az slr. szégyen, nem szégyen, van, hogy az sx30 mellé viszek egy öreg a530-at, csípőből lőni - ezt nem sajnálom, nadrágzsebben van, mire a nagyot előkapnám, oda a pillanat...
 • enkido
  #2
  Hello! Megkérdezhetem, hogy milyen dslr-t adtál el és legfőképp, hogy miért cserélted le egy kompaktra? Nekem egy nikon d40-em van, jó pár éves már és lassan ideje lenne lecserélni. Erősen gondolkozok, hogy egy kompakt lesz helyette. Esetleg egy bridge. A nikon előtti gépem egy Fuji s6500fd volt és elég jó képeket csinált - nagyon tetszett, hogy manualis volt a zoom, pont mint egy dslr-nél. Mire lehet számitani ma egy kompaktnál? Tud hasonló minőségű képeket, mint egy pár éves dslr? Milyen gépeket ajánlanátok? Ha bárki kérdezné, azért szeretném a dslr-t lecserélni, mert túl sokszor zavaró az obikat, kiegészitőket cipelni magammal. A kérdés persze mindenkihez szól :) Köszi a válaszokat, szép napot!
 • acdc
  #1
  De jó 2 napja rendeltem meg az s95-őt miután eladtam a dslr-em.

  " és a lassúság"

  Azért ezzel vitatkoznék

  http://www.youtube.com/watch?v=H8mLqaqFcIc

  5.08-