3
 • asgh
  #3
  Az egy dolog, hogy különböző virtualizációs technikákkal valamilyen szinten futtathatóak a más oprenszerre írt alkalmazások, ez eddig is így megvolt, mint lehetőség, de az esetek nagy többségében a felhasználók az oprendszerre írt natív alkalmazásokat akarják futtatni (értsd: használni akarják a gépet, nem kűzdeni vele). Ez réggebben arról szólt, hogy a user megszokott egy windows-os programot és azt akarta mindenhol használni. A mobil eszközökkel ez a paradigma megdőlni látszik, a felhasználók hajlamosabbak elfogadni, hogy egy szoftvernek léteznek alternatívái és ne a programra, hanem a feladatra koncetráljanak. Ez viszont felveti azt a kérdést, hogy a telefon, a pc, vagy a tábla lesz-e a meghatározó eszköz a közeljövőben, amihez a többieknek igazodniuk kell.
 • kvp
  #2
  Szerintem ez oda vissza mukodik. Tehat android alatt elvileg futtathatoak a win32-es alkalmazasok (wine-nal), mig windows alatt most is van elerheto android-os kornyezet. (a devkit resze) Kulsore pedig az uj windows is nagyon at lesz szabva, es ugy nez ki, hogy az android lesz lassan a dektop-abb rendszer.
 • asgh
  #1
  Windows ARM-on, Android Intelen. Érdekes párharc, ami kb. azon fog eldőlni, hogy az átlagfelhasználók a telefonjukhoz akarják-e igazítani a PCjüket, vagy a PChez a telefonjukat, illetve hányan fognak a közeljövőben egyáltalán PC-t venni.