21
 • FoodLFG
  #21
  "70 évre növelte a szerzők és előadók jogvédelmét az EU"
  Kár, hogy ezt mi errefelé az interneten mind leszarjuk.
 • strogg
  #20
  Most őszintén: Amit tegnap letöltöttél, annak akár 5 év is lehetne, akkor is illegális. Teljesen mindegy mennyire emelik....
 • Zombee
  #19
  Nekem ez nem világos teljesen. A cikk is úgy kezdi, hogy Bob Dylan és a Rolling Stones... de még a Beatles-nek is vannak élő tagjai, Bob Dylan pedig köszöni, jól van. De Elvis Presley is csak 34 éve halt meg. Viszont ezen előadók dalai között már lehet, hogy találni 50 éveseket is.
 • RiSeForMuSiC
  #18
  Jövőre a lóval járás is az lesz. Kitalálják majd, hogy a zab, meg a széna után nem fizettél jövedéki adót, meg útalapot (amit persze a t. képviselők kimutyiznak családközeli cégekbe, ahelyett, hogy az útra költenék), aztán rádrohad a műanyag lakat is. A nyerítést meg levédi a Sony, aztán még ülhetsz szerzői jogsértésért is.
 • Yodafon
  #17
  Mér lehet egy ló szebben nyerít mint a mai mainstream zenészek többsége (Justin Bieber, SP, MM, ...)
 • thsanyi5
  #16
  70 évig nem is él a legtöbb ember. A bevételek nagyrésze úgyis akkor jön normális esetben mikor kiadják a számot és még friss. Szerintem 20 év is bőven elég lenne. De még lehet ezzel is sokat mondtam. Számítógépe játékok esetén az áruk egyrészt drasztikusan csökken a kiadás után akár 1 évvel is. Pl a negyedére csökkenhet az ára. A régebbieket pedig akár ingyér oda adják vagy nem foglalkoznak velük. Pl a railroad tycoon úgy emléxem ilyen volt. Egyszer csak bejelentették, hogy nesze itt ingyen letölthető. Nagy bevételt már nem hozott volna ha nem az. Így meg legalább reklámnak jó. Vannak akik kipróbálják.
  Amúgy meg hogy képzelik, hogy ilyen szerzői jogi alapon óriási pénzeket perelnek? Fizettessék ki a dupláját amiért illegálisan akart hozzá jutni és kész. Akkora bírságokat találnak ki, nem tudom hogy képzelik, hogy aki illegálisan szerezte a zenét az ki tudja élete folyamán fizetni...
 • DjDano
  #15
  Pfff nem mintha eddig érdekelt volna a szerzői jog, de azért ez durva.
 • aaaaa
  #14
  Sajnálatos módon nálunk a bárhonnan letöltött zene, amit csak letöltesz, és fel nem, magán célra LEGÁLIS. Emiatt aki fizetni akar azért, amiért nem kötelező , hát tegye, ha van elszórni való pénze. Aztán nem tök mindegy, hogy a kereskedelmi rádión hallgatja, Youtube-on nézi, vagy épp letölti az a szerencsétlen, aki SOHA a büdös életbe nem fogja megvenni a CD-t ? Ezért fizetjük a semmire is a matricadíjat. Amit nem tilos, azt szabad. A milliárdos kiadók sirámai meg senkit nem fognak meghatni, főleg azt látva, hogy egyes országokban milyen senkiházi vérlázító módon próbálnak megtámadni és kisemmizni amúgy teljesen becsületes, normális életet élő embereket.
  Gyilkosoktól és egész rablóbandáktól nem kérnek ilyen összegű kártérítéseket, amit ezek kitalálnak.
 • gombabácsi
  #13
  jamendo.com
  ingyen, tök jó zenék, full albumok, online hallgathatók vagy letölthetők
  teljesen legális
  persze kutatni kell mert marha sok anyag van fenn

  akit csak a befutott slágerek érdekelnek az meg csak hallgassa azokat és fizessen :)
 • Mat666
  #12
 • Laza
  #11
  Ja, nehogy már autóban hallgass MP3-at ... lovon hallgassáá rádiót :)
 • csulok0000
  #10
  Járj lóval, ma már az sem bűn (:
 • Gerygrey
  #9
  2011-ben azt mondani, hogy a net helyett rádióban hallgassak zenét, egyenértékű azzal, mint ha azt mondanád, járjak lóval.
 • csulok0000
  #8
  Én leegyszerűsíteném: 30 év a mű megalkotásától. Annyi idő alatt szedje meg magát aki akarja, utána viszont csináljon a művel mindenki azt ami akar.
 • Rapid81
  #7
  Írnom kellene már valami dalt, hogy az ükunokáim is megélhessenek valamiből...
 • Tetsuo
  #6
  A szerzok halalakor kezdodik 70 ev. ;)
 • nlght
  #5
  a nokiás dobozok újra akcióban! éljen a korrupció! ha most előfizet 3 politikusra, akkor 5 politikusbábot kap 3 áráért!
 • Palinko
  #4
  már akarták 95 évre
  http://www.sg.hu/cikkek/65274/95_evre_hosszabbitanak_a_zenei_muvek_jogvedelmet

  de asszem az usában most csökkentették 35 re, de ebben totál nem vagyok biztos, de mintha itt olvastam volna valahol
 • AgentKis
  #3
  Kellene egy szervezet, amely venné a fáradságot, hogy a kottában lehetséges összes hangból minden egymás után következő 3 hang kombinációt jogdíjassá tesz. Ez megoldaná ezt a problémát...
 • AgentKis
  #2
  Nem csak jogvédett zene van, azokat kell hallgatni. Ez vagy kialakul és tudatosul az emberekben, vagy fizetnek érte. Ennyi. A jogvédők pedig úgyis mindig emelni fogják ezt az időt úgy, hogy a normálisabb minőségű felvételek (kb. az ötvenes évektől) tutira fizetősek maradjanak. Ezért most elég a 70 év, persze 20 év múlva majd jön a 95.

  Common creatívot töltögetni, koncertre járni. A divatszemetet, meg a kereskedelmi adókon hallgatni.
 • Skynet85
  #1
  minimum 500-ra kellene, hogy a boci boci tarka dúdolásáért is villamos széket lehessen kapni, így lehet 2 egymást követő generációnak ingyen élni, apa megcsinált vmit 30 évesen és mivel tuti 100 évig él, így teljesen jogos a 70 év, közben pedig a gyerekei és az unokái is mehetnek a bícsre mert volt egy hülye egykor aki megcsinálta az áj áj kokódzsaambó remixet amiért a jogvédők a sok gyerekes család anyákat hülyére büntethetik ha 60 év mulva megtalálják a kölyök vinyóján.