4
Hőkötéssel kapcsolatos tapasztalatok
  • bon
    #4
    Spirálozást többre tartom a hőkölésnél, mindkettőt szoktam használni, de a hőkölés akkor jó, ha pont annyi lapod van mint amilyen széles a borító gerince, mert ha sokkal kevesebb akkor könnyen szétjön, de ha csak kicsivel is több akkor meg lehet szenvedni a többlet lap beleerőltetésével.
    Legtöbbször spirálozok és még 1x se jöttek vissza kiszakadt lappal, előbb megy tönkre a spirál mint, hogy kiszakadjon a lap, de erre is van megoldás a fémspirál.
  • SaGa
    #3
    Sima, ragasztott könyv lesz belőle, ami - ha sokat forgatod - hamarabb széthullik, mint a spirálfűzött. Sokkal.
    Nem is értem, hogy manapság minek kinyomtatni az ilyesmit. Gondolom a nyomtatandó forrásfájlok megvannak valamilyen formátumba. Szerezz be egy olcsó (20-30 ezer Ft-ért már kapsz) e-book olvasót vagy tabletet és töltsd rá arra, olvasd arról. Akkor - ha megfelelő kütyüt vettél - akár kereshetsz is a könyveidben, vagy jegyzeteket is készíthetsz melléjük.
  • iko
    #2
    Nem hiszem hogy sok különbség lenne. A Hőkötő borítón múlik szerintem sok. A hőkötő csak egy flancos rezsó, nincs más dolga, mint felmelegíteni megfelelő hőfokra a borító gerincén levő anyagot.
  • flashpointer
    #1
    Helló! Tervezem egy hőkötőgép megvásárlását, mivel a közeljövőben elég sok könyvet/dokumentumot kellene kinyomtatnom. Spirálozás nem jöhet szóba mert a sok forgatás után kiszakadoznak a lapok és szétesik.

    Másolós üzletekben kb 500-tól 1000ft-ig megy ez a kötési típus oldaltól függően, amibe a kötésenkénti 100ft-os anyagköltséget beleszámítva (hőkötő borító) is kicsit sokallok, 10-15 kötés egy belépő színtű otthoni gép ára nagyjából, amit 8-10 ezerből meg lehet vásárolni.

    Néztem pár hőkötőgépet neten, de tapasztalatra, véleményre is kíváncsi lennék, mert azt nem találtam. Ha netán irodában dolgozol és használsz ilyet vagy van egy jó tipped légyszíves oszd meg , köszi :)

    És a legfontosabb: Az előállított kötésben van-e különbség, esztétikában vagy tartósságban, látszik e hogy 10 vagy 50 ezer forintos gépen készült?

    így néz ki egy cucc:



    És ilyen lesz a végeredmény: