5
 • sanyicks
  #5
  Igen? Akkor mivel magyarázod hogy 1 év után a wp7 kb 1%-os részesedést ért el úgy hogy elég olcsón jó hardverű telefonokat adnak vele (nyilván az m$ kifizeti a különbözetet, mert neki csak az a lényeg hogy a zárt mindennel inkompatibilis platformláncolt fosai terjedjenek, mert közvetetten ebből jön haszna).
 • asgh
  #4
  Én a W7P mögött az üzleti modellt nem látom. Mit tud adni a W7P, amit az android vagy iOS nem?
  Oké, központi fejlesztés, zárt rendszer, ezért nincs kismillió verzió belőle, a gyártó pedig nem barmolhat bele a saját kénye-kedve szerint. Ilyen rendszernek viszont ott az iOS. Aki tehát olcsó és nyílt rendszert akar, annak van Android, akinek meg a stabil, minőségileg ellenőrzött zárt rendszer kell, annak van iOS. A W7P ebben a mezőnyben mi akar lenni?
  Ha egy mobilcég zárt platformot fejleszt, annak az az oka, hogy a hardver teljesítményével és az exclusive OS-el együtt meg tudja előzni a konkurenciát, mert hol a szoftverrel, hol a hardverrel tudja fokozni a rendszer összteljesítményét.
  Ha viszont az OS nem az ő kezében van, akkor átminősül sima hardvergyártónak, a rendszer összteljesítményéből adódó felhasználói élmény (ami a legfontosabb ebben a szegmensben) pedig kikerül az ellenőrzése alól. Ha a kínai dzsunkagyártó 20Mhz-el jobb hardvert ad ki, akkor máris van jobb gép a piacon, ha pedig az MS-nél elbarmolnak valamit, akkor nem az MS, hanem az ő telefonja fagy. Ha tehát nincs a kezében az OS, akkor már jobb nyílt rendszert használni, mert az Adroidba legalább bele tud matatni.
  Ráadásul a W7P-vel nem az a helyzet, mint anno az XBOX-al, ami sikeresen kezdett és onnan lett piacvezető, hanem a gyenge kezdés után jött a pangás és most erről az alapról akarnak világot hódítani. Kb. olyan, mintha előjönnének a Zune 2.0-val, hogy na majd most piacvezetők leszünk zeneletöltésben.
 • MR007
  #3
  Szerintem már a Nokia is rájött hogy a WP7 egy nagy kaka, mivel nem kell senkinek és ez a lényeg. Bizonytalan, rizikós "főleg náluk". Ezért is kezdte nyomatni újra a symbiant hátha. Pedig mindenki tudja mi ott a pálya.
 • orkaman
  #2
  aha. azért nem lefutott téma. anno X éve mindenki azt harsogta hogy microsoft játékgép? minek? playstation mellett 1% -ot se szerez meg.
  na ahhoz képest jól áll.

  per pill engem egyik se érdekel. a telefont telefonálásra használom :P
  hiába okos telefon, soha egy vacak emailt nem küldtem, weboldalt nem néztem, no MSN,skype, ja és excelt se használtam hiába tudja.

  Ja ébresztőnek használom :)
 • lmisi
  #1
  Az MS mindíg bizakodik, ja és esély mindig van, ahogy reményhal is utoljára úszik el...
  Meegoo a piacon van vagy sem ez eddíg sem zavart senkit, miért okozna változást a piacon. Gyakorlatilag független fejlesztő nem foglakozott vele.
  Most úgy néz ki az Android készülékek az eladások akár 60%-t kihasíthatják év végéig. Ez már az Apple-nek is fáj, Ms-éknek kifejezetten bántó. Lassan a futottak még kategóriában sem fér bele a wp7, mert onnan a Bada taszította ki.
  MS-hez képest 0 marketinggel és hype-al. Csak egy jól árazott készülék kellett hozzá.