52
  • Dikó27
    #52
    Nem tudom, nekem ugyan nagyon tetszik ez az egész idáig, még a végén lehet jó tabletekre. Így a hozzászólásokat elnézve sokaknak nem tetszik, és moderálgatták is hozzászólásokat. Talán azokat törlik akik a nemtetszésüket fejezik itt ki, és így növelve a Windows 8 népszerűségét próbálnak propagandát csinálni neki.
    Két különböző, nem kis gépigényű GUI is fogja majd kavarni egyszerre a sz*rt a "háttérben" messze a felhasználói programok előtt a prioritásban.. Tiszta élvezet lessz, már előre látom a lelki szemeimmel hogy ehhez képest a Viszta és a Win7 együttvéve sem szivatta meg ennyire a rendszergazdákat és a lúzereket, mint majd ez fogja...
    Ennyi erővel kiadhatnának valami zaftosabb, méretesebb szvepp fájlt is , ha már mindenáron foglalni akarják a helyet a paraszt adathordozóján.
  • nil
    #51
    Mekkora kamuval indít!!! Fordítom:

    - Hatalmas nagy geek-ek vagyunk. Kódnevet adunk a projektnek, mint az igazi geekek. Windows 8. Kódnév. Windows 8.

    - Ötleteket szórunk a falra. Százával. Apró cetliken. Színesek. Egy kibasz nagy monitort kerülgetünk a cetlikkel. Az ötleteknek ez a lehető legjobb helye. Zsenik vagyunk. Nem nem! Ezek nem random színes cetlik. Mi így brainstorming-olunk.

    - Hééj srácok! Mondtam már hogy cool dolgokat csinálunk itt? Nem, nem bízzuk rátok, hogy ti eldöntsétek. Mi megmondjuk hogy az itteni dolgok cool-ak, mielőtt még bármit látnátok belőle. Vegyétek tudomásul: ez cool.

    Ekkor járunk a 38-adik másodpercnél. Le se fSom a többit.
  • hammerjoe
    #50
    Előre látom a kinect adta lehetőséget!! Tai Chi a la winfos 8! Tisztára, mint a vakok tájfutása!!! Köszönöm nem kérek belőle!!! Integrálhatóságról meg annyit, hogy nekem Samu okosom van. Most akkor winfosos telóra kellene váltanom?? Mert a fenének sem kell a wp7-es szar.......kipróbáltam, és nem dobtam tőle egy hátast!! Inkább maradok az Androidnál. Az meg külön vicc, hogy ha a tv-n csatornát akarok váltani, akkor a telefont kell előkaparászni érte!! Mert TE ezt vetíted elő, mint lehetséges jövőt! Ugyan már, hol itt a kényelem, és a realitás?? Bele akarnak szoktatni/kényszeríteni, egy winfosos álomba. Mekkora bukta lesz ez!!!
  • coolbboy83
    #49
    El lehetne felejteni ezt az ikonosdit, de nem így kellene csinálni, hanem komplexebben egy kicsit... de nem is olyan könnyű ám az.
  • Evogordon
    #48
    *style
  • Evogordon
    #47
    Tetszik ez a win phone 7 stile :)
  • Wearwolfff
    #46
    A magam részéről asszem végérvényesen át fogok majd szokni linuxra. Nekem bőségesen elég a windowmaker is a leghétköznapibb feladatokra. Minek az a sok memóriazabáló ui szarság windózba nem értem. Tényleg csinálhatnának innentől mindig kettő felületet. Egyet desktopra, egyet meg érintő képernyőhöz, és mindenki meg lenne elégedve. Csak hát akkor többet kellene programozni, és ehhez lusták. De majd rájönnek, ha majd senki nem fogja venni a windózjó9-et.
  • B0nFire
    #45
    Nem. Megpróbálták újragondolni, és nem sikerült.
  • A1274815
    #44
    Windows NT 6.2 lesz a kernel verziószáma, hála a marketingeseknek.
  • evetke007
    #43
    "A szakember közölte: megpróbálták a Windowst teljesen az alapoktól, kompromisszummentesen újragondolni."

    Ezt lefordítom :
    Semmilyen kompromisszum nem lesz ez van és tessék megszokni.
    Mi az hogy a júzernek nem kényelmes/jó/jól megszokott ???
    Kit érdekel ?!
  • mousee
    #42
    És energiatakarékos.
  • tatish
    #41
    Ahogy elnézem a hozzászólásokat, a többségnek nem tetszik ez a Metro UI-s megoldás... Nekem sem, eléggé gyermeteg megoldásnak tartom, egyedül azoknak lesz egyszerű akik nem annyira jártasak a gépek használatában, mert ezt az izét valszínű könnyebb kezelni, csak mire mondjuk letölt egy file-t , megkeresi hova is töltötte, kitömöríti, megkeresi hova is tömörítette ki, majd elindítja az kb 15-20 perc, addig én ugyanezt 15-20 másodperc alatt megteszem.
    És ezt a Metro cuccot mennyire lehet majd konfigolni? Mert kösz de nem kérek az explorer-ből sem a winmediaplayerből...
    Annak örülök hogy lehet választani, 100% hogy a klasszikus felületet választom, csak lehet hogy a következő Win-ben már nem lesz lehetőség a klasszikus felületre... és előbb utóbb a Win 7 , 8 támogatása megszűnik, de remélem a Win 7 terméktámogatása legalább húzza addig mint az XP-é, aszem az 10 év körül volt.
  • Alfa Of NS
    #40
    Király az az abakusz. Tíz alkalmazás is futhat párhuzamosan, 3D-s kezelői felület és akkora mint egy táblagép.
  • Khelben
    #39
    Ez a lapozgatás már az androidos mobilomon se tetszett. Amit használni akarok, az egy oldalon legyen, ne kelljen lapozgatnom, hogy most a 3. vagy 4. oldalon van-e. Agyrém.
  • duke
    #38
    Most instalaltam uj golyokat az abakuszomra. Teljesen jol mukodik, semmi okom sincs ra, hogy windows 8-ra valtsak.
  • scarabeus86
    #37
    Vajon a Windows 8 kernelének a verziószáma 6.2 lesz, vagy 7.0?
  • Papichulo
    #36
    Lehet, hogy en vagyok tul fiatal, de en olyan lyukkartyaval sohasem dolgoztam, amin kor alaku lyukak lettek volna, teglalap alaku volt. Ezert a "pax" tollas megoldas nem mukodott, ellenben mindig volt lyukasztogep, amivel eleg gyorsan lehetett dolgozni. Termeszetesen assembly-ben, vagy esetleg PL/1-ben. :)
  • Darth Dave
    #35
    Az egész új felület az érintőképernyőre van kihegyezve... ami szerintem gáz. Nem akarom a 23` monitoromat tapizni, meg hiába is tenném. Érintőképernyő nélkül meg lehet nyomogatni az egeret, mint egy hülye.
  • item
    #34
    Nem tudom,mit háborodnak fel egyesek. Nem lesz kötelező váltani rá,azt használsz amit akarsz. Szerintem,beleintegrálják a windows phone általi vezérelhetőséget is,ahogy pl az iphone/ipod touch-nál is lehetséges a vezérlés. Nem kell a tv-t monitort tapicskolni,arra ott lesz a wp7 telefon. A másik jövőbe mutató vezérlési lehetőség pedig a kinect. Ennél sem kell a monitorhoz érni,szóval a siránkozás itt is felesleges,és természetesen lesznek olyan környezetek,ahol érintőképernyőn keresztüli bevitel is lesz (nem feltétlen otthon,vagy az irodában) Szóval jó lesz ez, nem kell parázni miatta,ez a jövő,előbb utóbb más cégek is átfognak térni erre,vagy hasonlóra. Sőt a folt/zsír taszító felületek/kijelzők,kora még csak most kezdődik.
  • Szefmester
    #33
    És az miben fogja egyszerűbbé tenni mint a duplakatt az ikonra? Fájlkezelést mégis hogy gondolják ezen? Gondolom 3-4 menün kell keresztülmenni ahhoz hogy elkezdhesd másolni a fájlod.

    Mobilokon jól nézhet ki, és hasznos lehet ez a kezelőfelület, de PC-n azoknak a felhasználóknak ahol nem a kék E betű a net, és a másik ikon a film a harmadik meg a zene, azok nem fogják tudni hatékonyan használni a gépüket vele.
  • nextman
    #32
    Egerrel is biztos lehet kezelni. Komolyan, lenyomod szepen a gombot, arreb huzod az egeret, pont ugyanolyan, mintha az erintokepernyon huznad arrebb a dolgokat. Ez nem megoldhatatlan problema.
  • Rapid81
    #31
    Én kb. 1 méterről nézem a 20"-os monitoromat, aminek a "Nézd, ott van, azt nézd" típusú ujjal való összezsírozására nagyon háklis vagyok.

    Ergó, nincs olyan hosszú kezem, hogy tapicskoljam, valamint akkor a saját kezemet kellene eltörnöm, ha összezsírozom a moncsimat, harmadjára pedig nem is érintős a monitorom. :D

    Ez akkora bukta lesz, mint a Vista volt pár éve. Néhány évvel ezelőtt reklámozták, hogy majd jön a 3D-s kezelőfelület, aztán sehol-semmi, csak ezt a WP7 kezelőfelületet akarják az emberre erőltetni, ami a kutyának nem fog kelleni.
  • hammerjoe
    #30
    Ugyan már kérem!!! Pont azt a vonalat folytatják, mint a mobil szegmensben a Mango-val!! Fedjük be a saját sz*runkkal a monitor felét!! Mire jó ez??? Semmire. Azt sem értem, hogy minek az érintőfelület egy pc-n. Nekem van okostelefonom, de még azokon is gondot okoz a folytonosan visszatérő maszatolás, ami az ember ujjáról rákerül(zsír, és egyéb dolgok). Mi haszna lesz annak, hogy egy fél napi KALIMPÁLÁS(mert az lesz!!) után, olyan koszos lesz a képernyő, hogy alig látsz valamit!!+ nem is lesz kényelmes a dolog, mert ha megnézzük, akkor most általában 40-60 cm-re van a monitor a felhasználótól. Lóg a keze(vagy legalább is támaszkodik), úgy irányítja az egeret. Most ezt rúgjuk fel, és nyúlkáljunk a monitorhoz, aminek a távolsága adott -mert olyan messziről érdemes jelentős szemrontás nélkül nézni-,és fáradjon ki a kezünk a folytonos kéztartásban!! Próbáljátok csak ki nyugodtan, nyúlkáljatok a monitorhoz egy párszor(a vállatok fogja először megérezni, no nem 5 perc után, hanem fél óra - egy óra múlva), majd ezután az egérrel hasonlítsátok össze!! Ég és föld!! Mondhatom ez biza fejlődés...visszafelé!!! Ez egy táblagép, vagy okostelefon esetében király megoldás, hisz az ember kezében van a készülék, de egy messzebb lévő tárgy esetében katasztrófa!!! Marad a Win7. Majd, ha ezzel is besz*pnak, mint a Vistával, akkor lehet gondolkozni, hogy miért nem kényelmes, és hogy hol rontották el......ezt is!!!!
    Még jó, hogy valamelyik eszementnek eszébe jutott, hogy nem kéne azonnal kivenni az asztalt!! Mindenki azt fogja használni, már ha megveszik egyáltalán.
  • grobs
    #29
    Ez igaz, de a bináris kapcsolószekrény úgyis ott van minden normális gép mellett.
  • e57
    #28
    Lyukkártyának nagy előnye, hogy pax tollal, és bőrlyukasztóval is lehet készíteni. Nem kell hozzá számítógép! :)
  • csimmasz
    #27
    Nevicceljünk már kérem!
    A lyukkártya megöli a passziót.
    A könyvből gépikódban, na abban van a számitás technika sava borsa.
    Egy kocka sem vetemedne lyukkártyára.
    ENIAC -ot a fejlődés ellenségeinek!
  • Tetsuo
    #26
    Minek a flanc? :) A lyukkartyas adatbevitel az igazi.
  • wraithLord
    #25
    Sőt, Windows 3.1 rulez 4eva!

    ...Vagy hogy szokták eztet mondani.
  • duke
    #24
    Tovabbra sem latom, miert volna ez jobb az Xp-nel. Joazmeg.
  • passatgt
    #23
    a videóban mondja, hogy egérrel is lehet kezelni
  • tomboy013
    #22
    Nagyon jó ez a Metro, végre megpróbálnak új irányba elmenni nem csak a régi ikonos megoldást erőltetik ami számomra már unalmas. Mióta WinPho7-es mobilom van beleszerettem ebbe a kinézetbe =) hogy PC-n mit muzsikál arra kíváncsi leszek de mindenesetre tetszetős és kíváncsian várom. Aki meg már most szarozza az maradi és buta =)
  • Szefmester
    #21
    "Ez az uj felulet a tabla pc-kbe, az otthoni tv-kbe es media center-ekbe keszul."

    Remélem csak félreértettelek a tv-s rész miatt. De nem sok kedvem lenne csatornaváltáshoz vagy film indítás/leállításhoz felkelni és odaslattyogni a tévéhez majd félerotikusan maszatoljak rajta egy ideig. Egy egyszerű kattintós/léptetős menü bőven elég oda, max egy mozgásérzékelős távirányító lehetne alternatíva a tévéknél. De a taperolás felejtős. Az ténylegesen csak kisméretű mobil eszközöknél vagy döntött digitális munkaasztaloknál használható. De ott sem a mérnöki szintre.

    Van egy olyan sejtésem hogy akik ma még az XP mellett kardoskodnak , és szidják a win7-et, azok pár éven belül a Win7-et fogják dicsérni és a következő windows utánzatokat fogják szidni.
  • stain
    #20
    érintős képernyő... le is vágnám a kezét, aki megtaperolná a monitoromat...
  • wraithLord
    #19
    Hát, az alapján, ami itt le van írva, vagyis az állítólagos menedzser szövege alapján ez a Win8 egy jó nagy bödön faeces lesz.
    Mi a tököm ez a "PC utáni korszak"-szöveg állandóan? Ezután közösségi számítógépek lesznek?
  • Julius Caesar
    #18
    Biztos elég felkiáltójelet raktál? Szerintem némelyik mondat után kettő-három is elfért volna.
  • szvini
    #17
    Háromszor mondá ki a csodás Win 7 szót és lőn, eljövé Pakula mester ki megmondja az egyenest, majd egy nap múlva a Win 7 gonosz multireg reklám trolljai eretneknek nyílváníttatik őt és szent szavai feledésbe merülnek a moderátorok kohójában.

    :D:D:D
  • asgh
    #16
    "az operációs rendszer a szükséges kódot csak akkor fogja futtatni, ha a felhasználó kifejezetten egy olyan alkalmazást indít el, amelynek futtatásához szükség van a régi kezelőfelületre."

    Vagyis az esetek 99%-ában.
    Windowst és desktop PC-t csak azok fognak használni, akik dolgoznak vele, az érintőképernyőt és az egyszerűsített felületet pedig tartalomfogyasztásra találták ki és nem munkára. Ha tehát a Microsoft a szórakoztató elektronika irányába indul el, miközben a felhasználói nem onnan kerülnek ki, akkor a Windows meglepően gyorsan fog piacot veszíteni, vagy a win8 ugyanazért bukik be, mint a Vista: a felhasználók nem váltanak az új verzióra.
  • Andr0
    #15
    Hát mondjuk egy közgazdásznak aki sokat dolgozik Excellel Minitabbal meg Mathlabbal pl ez kurva nagy visszalépés lesz!

    Én nem vagyok a Tábla PC-k ellen. Sőt, szeretnék rajtuk dolgozni, de egyszerűen nincs megfizethető áron olyan Tábla PC, amihez van add billentyűzet+egér. És még az aksi ideje is kibírna egy meetinget pl.

    BTW egyet értek kvp-vel... a régi UI-t tudjuk használni munkára. Kérdés, hogy a microsoft hogy oldotta meg? ha napi 8 órában régi UI-ról dolgozok azért akkor még az új Metro UI enni fogja a memóriát a háttérben?
  • thsanyi5
    #14
    Volt már korábban is erről egy cikk. Már ott bukott ötletnek tartottam. Örülök, hogy azért megmarad a régi is. Ennek nincs helye egy PC-n. A széken hátradőlve egyrészt nem érem el a monitort, másrészt ha elérném se akarnám össze fogdosni, ha mégis össze akarnám akkor is nagyon fárasztó lenne. Még ezeken kívül azért se látom értelmét mert bármit csinál az ember azt leginkább a billentyűzet segítségével fogja megoldani és egérrel. Csak azért mindig hozzá nyúlni a monitorhoz hogy a programot elindítsam hülyeség. Gépelni meg úgyse lehet a monitoron. Nem vagyok mérnök, kevesebb ilyen tervezési szükségletem van mint nekik. De viszonylag sokat írok. Retardált dolog lenne mindig levenni a kezem a klaviatúráról és előre hajolni a monitorhoz csak azért hogy elindítsam a programot....
  • FoodLFG
    #13
    Hát sokáig fogjuk még használni a Win7-et, úgy látom... xD

    Láthatóan követik a trendeket (egyszerűsítés), amit nem bánok, had próbálkozzanak, valamivel villantani is kell, ha már új oprendszer. Amíg van régi felület is...

    Jó lenne, hogy ha ezt az új felületet megnyitnák és könnyen, szabadon programozható lenne, amivel rugalmasabb lehetne. Jöhetnének a külsős alternatívák, modulok. Úgy látnék benne fantáziát.