115
Végre egy valódi eeePC elképesztően olcsón!
  • Inquisitor
    Szerintem láttam valamelyik nagy IT bolthálózat újságjában 47K-ért. De miért MeeGo? Az alapból nem egy ARM procikhoz fejlesztett linux?

SDD meg nem olcsó, de annyira nem is drága már, mint első eeePC megjelenésekor. Az meg már nem sokat változtat az árán, hogy 2.5", 1.8" vagy miniPCI/PCIE csatis vagy mikro SATA.
  • ldavid
    tudtam, hogy valaki beleköt :) igen, mást kellett volna írnom
  • hzsolt
    azért nem nevezném tesztnek ezt az írást. Elég komolytalan....
  • Büdös Bohóc
    "elképesztően olcsón"
  • MerlinW
    SSD-s notit kell venni:)
  • MerlinW
    Sosem láttam hasznát ezeknek a kvarcjátékoknak. Akkor már inkább tablet.
  • ldavid
    index tesztelte - hát, nekem nem nagyon kéne
  • franc0
    A standard notivinyó 9,5mm magas, ez a gép a legvastagabb pontján 17,6mm. Nem hinném, hogy belefért...
    Egyébként szar ez a gép, függetlenül az árától. Ha nincs zseton, használt üzleti gépet kell venni.
  • DanielT
    Notebook vinyónál szerintem nem egy komoly issue a hűtés...

2,5" az szabvány, csakhogy valszeg fogalma nem volt a specifikációt író marketinges kiscsajnak, hogy mit ír.

Különben miért lenne vastagabb a valóban 2,5-ös vinyóval szerelt gép...
  • Tinman #26
    De hogy is van ez?

2.5" az szabvány... most vagy lehet cserélni, vagy nem.
    Persze vinyót lehet, hogy azért nem szeretnék ha cserélgetni benne az ember, mert a megfelelő hűtés feltételezem elégtelen lenne rá.
  • DanielT
    Vagy mégiscsak nekem lesz itten igazam...

ASUS válasz:

"Az X101 tartalmaz SSD-t, melyet lehet ugyan bővíteni, de HDD-re cserélni nem. Az X101H pedig merevlemezt tartalmaz mely cserélhető SSD-re."

Amiben lesz vinyó, az vastagabb is.

Aviszon'látásra.
  • DanielT
    Zsír. Délután megnézem élőben!
  • heady
    "2.5" SATA 8GB SSD"
    Én most utánanéztem.
    Hivatalos oldal
  • DanielT
    Utánanézés nélkül: Szerintem ebben nincs 2.5-ös SSD, csak az alaplapra van integrálva a csip, szal a bővítést el lehet felejteni.
  • heady
    Jah, sajnos a .com-on. Akkor mindegy, nem is nyomatom ezt itt tovább, mert így nagyon nem egy árkategória :(
  • Tinman #20
    De melyik Amazonon?

Mert amazon.com, pl. NAGYON ritkán szállít Magyarországra...
  • Tinman #19
    True!
  • Tinman #18
    A legolcsóbb helyen a TE netbookod idehaza 78.000 Ft... ez meg 44.900 Ft.

Alapvetően egy netbook-ot pedig az ember az olcsósága miatt szeretne, emiatt mertem nyitni a topikot ennek a cuccnak, mert eddig ilyen nem nagyon akadt.
  • heady
    Amazonon 300$, az már jóval kellemesebb ár érte.
  • donatus13
    + még a ssd sokkalta gyorsabb egy sima hdd től ami nagyon sokat dob egy ilyen pokolgépen.
  • Tinman #15
    K. drága a szállítási költség, és elég nehéz összehozni 4 embert ilyen célra, ha meg ráadásul távol élnek egymástól még a hazai költség is rájön.
  • Büdös Bohóc
    (rendelésről nem hallottál még gondolom, 2-3-4 cuccnál közösben rendelve már szétoszlik a szállítás bőven)
  • heady
    Ennyibe kerul itthon?? Wow...
    Meg sem néztem, azt hittem kb ugyanannyi lehet.
  • Tinman #12
    Basszus tényleg! Megyek is Kanadába... wait... öööö ^^
  • Tinman #11
    Na jó, csak idehaza az 80.000 Ft!!!!

Ez meg 45 ezer!
  • heady
    Jogos, ezt elfelejtettem.
  • Büdös Bohóc
    eh, Kanadában majdnem ennyiért normális eee pc-t kapok nem ilyen kiherélt szart.
  • Tinman #8
    SSD van benne, ami azt jelenti, hogy 2.5"-os szabvány méret vagyis hagyományos 2.5"-os noti vinyó is elvileg oké benne, de én a melegedés miatt nem szeretnék ilyesmit bele.

SSD-k valóban drágák, de pl. egy 30 GB-osra már elfér a Win7 lazán, az meg nagyjából 16-17k körül megy... a 64 GB-os pedig 23-24k körül.
  • heady
    Jaaaaj de balfasz vagyok, a link lemaradt
    Tehát ilyenem van. Sztem ez egy jobb alternatíva :)
  • heady
    Gondolom, csak SSD fér bele, nem? Azt meg eléggé drága nagyobbra cserélni.
  • Tinman #5
    MeeGoo vagy hekkeltél rá XP-t? :-)
  • Tinman #4
    Lehet és itthon is 45k bruttó!
  • heady
    Nekem ilyenem van, 55k volt, teljesen meg vagyok vele elégedve, és szintén 0,9 kg :)
  • precision
    itthon lehet már kapni? mert szerintem ha ideér az a 45 simán lesz 70-80 ezer is
  • Tinman #1
    Kollégával nem is oly rég arról beszélgettünk, hogy ez az egész eeePC téma nem igazán úgy sült el, ahogy kellene, hiszen bár eleinte volt pár 7\"-os rendkívül low kategóriás netbook, valahogy az egész elment a notik irányába, vagyis a kis kijelző mellé magas ár és gyenge felszereltség párosult. Ez egészen odáig fajult, hogy manapság sem ritkák a 100-120.000 Ft-os NETbookok.

Ez a netbook 45k körül van most netszerte!

Nem mondom, hogy most végre itt a megváltó, de még jómagam is elgondolkodtam, hogy inkább egy ilyet nyúznék, hurcolásznék a nehéz gamer notim helyett, szigorúan munka és kommunikációs célzattal... de ez a kis masina még arra is elég, hogy BR-rippeket lejátsszon, persze 720p szerintem már gond lehet neki, de próba szerencse... skype-ra, MSN, közösségi oldalak, office dolgok, netezés... ezekre teljesen okés szvsz ennyiért.

Alapból az Intel-féle MeeGoo-t tartalmazza, de aki többre vágyik az XP, Win7 és természetesen Linux disztribúciókat is telepíthet rá, persze W7 esetben SSD csere szükséges!

Tudtommal, jelenleg ez a legkönnyebb netbook a világon a maga 0.9 kg-os súlyával.

A topik nyitás célja az volna, hogy akinek már van az kérem mondja el róla a véleményét, aki pedig szeretne, annak igyekszünk válaszolni.

Specifikációk:

Processzor típus: Intel® Atom™ N435
    Processzor frekvencia: 1,3 GHz
    Processzor L2 cache méret: 0,5 MB
    Processzor FSB frekvencia: 1066 MHz
    Chipkészlet: Intel NM10
    Memória: 1GB DDR3 1066MHz
    Memóriahelyek száma: 1 db
    Memória max. bővíthetőség: 2 GB
    Merevlemez kapacitás 8 GB
    Merevlemez sebesség SSD
    Kijelző méret 10,1\"
    Kijelző típusa WUXGA
    Kijelző felbontás 1024x600 pixel
    Grafikus vezérlő Intel GMA X3150
    Grafikus vezérlő memória: megosztott
    Hálózat WLAN
    Csatlakozók 2xUSB 2.0
    Audio csatlakozók fülhallgató kimenet, mikrofon bemenet
    Kártyaolvasó microSD
    Operációs rendszer: Intel MeeGo
    Akkumulátor típus Li-ion 29W
    Akkumulátor teljesítmény 2600mAh
    Akkumulátor cellaszám 3
    Billentyűzet nyelv HU
    Méret (HxMxSz) 262 x 180 x 17.6 mm
    Súly 0,9 kg
    Tartozékok akkumulátor, hálózati töltő, leírás
    Extrák: beépített mikrofon, beépített sztereó hangszórók, beépített webkamera
    Garancia: 2 év

Ha reklámnak minősül, akkor elnézést, kérlek töröljétek!