36
-
L3zl13 #36 Aszittem ők feloszlottak mikor Freddy M. meghalt. -
Sir Ny #35 Aszittem akkor van teatima, amikor a kvín megéhezik. És akkor tévén lehet nézni, hogy a kvín issza a teát. Nem voltam még Londonban, de ez a szóbeszéd járja. -
#34 "– Jó napot, asszonyom. Arthur vagyok, a britek királya.
– Kiknek a királya?
– A briteké.
– És kik azok a britek?
– Mi vagyunk, mindannyian. És én vagyok a királyotok." -
#33 Igen. Úgy tudom, a tea-time is akkor van, amikor megéheznek. Akárcsak nálunk. Egyébként pedig ha nem lennének menetrendek meg műsorújságok, akkor nem lehetne reklamálni a késések miatt. :) -
#32 Az angoloknak meg foleg mindegy. Lazan veszik elegge a "pontos" idot (is). -
#31 Amúgy mire jó egy ennyire pontos atomóra? Hogy jobban tudjuk, mennyit késik a vonat, mennyivel tovább várakoztatnak az orvosnál időpontra érkezve? Vagy mi? -
#30 Az jó, mert apám 2 ezer forint q&q, legolcsóbb, leggagyibb karórája se téved annyit. -
#29 Külföld az külföld. Egy hülyeség. -
Chriss745 #28 Tessek, en is masodik vagyok, es en nem Londonban elek. Cork-ban, Irorszagban. :) -
johnsmitheger #27 "amiket lehetetlen laboratóriumban elérni." - Akkor vazzeg ki kell menni a labor előtti folyosóra azt ott mérni. Egyszerű ez. :)
Gondolom, ez csak ott méri az időt egy pontban és mivel az másképpen telik mindenhol, át kell állni a sorozat gyártásra és mindenhol egyszerre mérni :)
Éppen ők javasolnak szabványokat: mármint inch, láb és a többi vacak?! Talán vezessük be a métert és utána :) -
Globalmaster #26 Ezen már meg sem lepődtem; itt az SG-n minden második hozzászóló Londonban él és már hírből sem ismeri az ékezetes betűket. -
#25 De tényleg! Mi a gyásszal mérik meg? Minimum egy ennél pontosabb stopperóra kéne hozzá, de nincs, lévén ez a legpontosabb. Akkor most hogy is van ez?
"A másodperc legszigorúbb definíciója olyan mérési körülményeket szab meg, amiket lehetetlen laboratóriumban elérni. A pontosságot rontja a Doppler-hatása és a mikrohullámú lencsehatás is."
Vagyis magyarán atomokkal vagy elektronokkal bombázzák szegény atomokat, és úgy próbálják mérni, de mi van a határozatlansági elvvel ilyen szinten? Vagy tudja annak az elektronnak a helyét, vagy az impulzusát, de a kettőt együtt sosem. És az idézet szerint valójában nem is lehet mérni.
No, akkor most elölről: Hogyan állapították meg, amit a cikk címe állít, hogy övék a legpontosabb? -
philcsy #24 Akkor nem szóltam semmi... -
#23 :)
nem meglepodtem, szimplan kozoltem
egyebkent 6 eve elek Londonban... -
#22 +1 -
philcsy #21 Ha jártál volna Londonba ezen nem lepődnél meg. :)
Angolt ott elvétve találsz. Azokat is onnan ismered föl hogy turkálnak az orrukban. :) -
#20 "magyarázta az NPL részéről a mérésben részt vevő dr. Krzysztof Szymaniec a BBC-nek. "
Olyan szep brit neve van ennek a brit tudosnak :) ujabb szep pelda, hogy a britek mindent osszeharacsolnak a vilagbol, ideertve az okos embereket is... -
ancsil #19 mostakkó' csak én nem értem, hogy azok a britt(sic!) tudósok hogyan és milyen módon számlálják azokat a zatomokat, meghogy azok a zatomok hogyan és miként lökődnek fel..?
(szipog a sarokban) -
thsanyi5 #18 Fasza. Ha egyszer majd időt utazok, legalább tudom, hogy mostantól számítva létezik egy fix pont ahol megtudhatom mikor is vagyok. XD -
duke #17 "A brit szerkezet körülbelül 2,5 méter magas, az atomok 1 méteres magasságba lökődnek fel"
A regi vicc jutot eszembe:
- Miert nem terjedt el, az orosz mikroprocesszor :)
- Mert nem fert ki a gyarkapun. :)))
Mikor lesz ebbol karora ? Meg egy muholdra sem ferne fol. -
#16 és tényleg -
#15 Felmászik az egyik brit tudós a henger tetejére és nézi ahogy az atomok futkosnak, amikor beért a célba az összes gyorsan lekiabál a másik brit tudósnak aki megnyomja a stoppert, így mérik -
llaszlo #14 Mármint pontosan, hogyan mérik meg? Mert egy rakás zavaró tényező van. -
Zolivok #13 hüüüüülyyyeee baaaarrrrooom hüüüüüüüüllyeeeeee ezt a aha - take on me dallamával olvasd -
llaszlo #12 És mégis, hogyan mérték meg, hogy mennyit téved? -
gombabácsi #11 az én órám se tévedne ennyi idő alatt, mert mindig beállítanám
X-) -
Sir Ny #10 Az haggyán, de nekem a mobiltelcsim órája is :S -
#9 Ok értem, nem olvastam el a cikket, csak a számot néztem :D -
#8 Nem megy, sry. :) -
#7 Elolvas, gondolkodik. -
#6 Hát, akkor elég tré óra. -
#5 Az én irodai faliórám a nyári-téli időállítás között - azaz fél év alatt - kb. 8-9 percet szokott késni. -
#4 "mint korábban gondolták, 138 millió év alatt kevesebb mint egy másodpercet téved."
WTF? 138 millió éve még csak dínok voltak bakker. Elvan írva. Szerintem. -
kvp #3 Nem idomeresre hasznaljak, hanem mas muszerek kalibralasara. Tehat eleg ha par pecet tud nagyon pontosan jarni, amig a beallitjak a kiserleti ezkozok sajat idozitoit. -
Nos #2 138 millió év múlva már járni sem fog, nemhogy csak 1 másodpercet tévedni :) -
#1 az menő hogy ezt már óvodás koromban is tudtam.
ezek a brit tudósok basszameg.