22
  • kvp
    #22
    Jelenleg is kapni hdmi kimenetes, usb host controller-es telefonokat, amiken dokkolt allapotban hd desktop van. Viszont szinte a legtobb olcsobb android-os telefon is kepes bluetooth-os billentyuzetet kezelni es wifi-n kikuldeni a kepet egy upnp kompatibilis keszulekre (pl. nemelyik samsung tv-re). Innentol semmi nem akadalyozza meg az embert, hogy hazaerve a hazi wifi halozatra felmaszo telefon kirakja a desktop-jat a tv-re. Sot ha van billentyuzet a telefonban, akkor a bongeszeshez, email-hez vagy a filmnezeshez eleg a telefont hasznalni taviranyitonak. (ekkor a telefon kijelzoje csak touchpad-kent mukodik, a kep a tv-re megy)

    A legtobb otthoni feladatra (kiveve a jatek es a munka) ma eleg egy atom-os netbook teljesitmenye, amit azert a legtobb high end telefon mar ma is hoz. Kijelzonek meg ott a nagykepernyos tv.

    Egyebkent ez a koncepcio az ibm-tol szarmazik a 90-es evek elejerol. Eloszor ok keszitettek egy hasonlo prototipust, ami egy doboz volt, egy pc belsejevel es mindig a radugott i/o felulettol fuggott, hogy pc, pda vagy telefon lett. Persze arulni nem kezdtek, mert nem volt ra piac. Most mar van.
  • TommeyIkya
    #21
    "Na de ha ez úgy működne ahogy leírtad hogy kivált pár eszközt a "mobil", akkor az azt is jelentené, hogy az eszközök helyett "mobil dokkolókat" kellene rakni egy vagon pénzért"

    Ez most komoly? Vezeték nélküli technológiákról hallottál már? :D Lehet, hogy most még nincsen mindenre, de a jövőről beszélünk, mire a mobil elég gyors lesz az említett dolgokhoz addigra simán lesz benne olyan gyors WiFi (vagy ahogy nevezni fogják), hogy nem lesz gond a másik szobából fullHD-t tolni a plazmára.. :) Még, hogy dokkoló.. apám.. :D Az egész cikk a fejlődésről szól, új technológiákról, nem arról, hogy a mostaniakkal hogyan lehetne valamit megoldani.. egyébként sok mindent most is meg lehet csinálni, pl. tv kimenet az már ott virít több készüléken is, nekem is volt Nokia N95-ön már jó 3 évvel ezelőtt :)
  • asdasdasd
    #20
    Ja tényleg van 4 magos belőle.
  • asdasdasd
    #19
    I5 nem két magos? Persze 4 szál...
  • nextman
    #18
    Azert az 5000 nagyon a legalja.
  • zpe
    #17
    jól tudom, szerintem csak :)
  • zpe
    #16
    Ha jóltudom ez még csak koncepció telefon és szerintemcsak fejlesztők kaphatják.
  • Rotcsa
    #15
    EZt a telefont hol vehetem meg?
    Még a Nokia oldalán sincs fent.
  • Komolytalan
    #14
    Előző nem konkrétan neked szólt, csak véletlen a válaszra kattintottam. Egyébként egy DVD lejátszó 5eFt...
  • Komolytalan
    #13
    Nézzünk csak 1 mondatot:
    "A jelenlegi akkumulátoroknál kétszer nagyobb kapacitású modellek megjelenésével az okostelefonok körülbelül 2 éven belül olyan szupertelefonokká válhatnak, amelyek feleslegessé tehetik akár a notebookokat is."

    2x aksi teljesítmény nem tűnik soknak, de pár éven belül én nem tenném rá a nyakam hogy meglesz.
    Másik oldalról egy Arm A8 1Ghz-s proci max fele olyan gyors egész számításban, mint a netbookba is kevés Atom procik. És akkor még lebegőpontos számításról nem is beszéltünk. A magok számának növelésével a teljesítmény sosem lineárisan, hanem inkább logaritmikusan nő. Akkor hol lesz az a teljesítmény, ami mondjuk egy 4 magos, i5-ös procis notit fölöslegessé tesz? Dupla fogyasztásból 20x teljesítmény? Na ne már... Akinek i5 CPU helyett elég egy Arm chip teljesítménye is, annak most is elég volna egy netbook is bőven.
  • nextman
    #12
    Szerintem egyertelmu, a pc-t es a lejatszokat valtana ki. Egy dokkolo meg olcsobb lenne szerintem, mint egy dvd lejatszo. Vagy egy pc. Vagy egy notebook.

    A felhotol viszont en is odzkodok, iszonyatos betores a privat szferaba. Tehat en csak vallalati szinten hasznalnam, szemelyes celokra nem.
  • usersg
    #11
    Na de ha ez úgy működne ahogy leírtad hogy kivált pár eszközt a "mobil", akkor az azt is jelentené, hogy az eszközök helyett "mobil dokkolókat" kellene rakni egy vagon pénzért. Ha meg van tv -t, meg dokkolód, meg mobilod, bill, egér, monitor, + még egy dokkoló, akkor most igazából mit is spóroltál meg? És mit is vált ez így ki? Mert ez a felállás inkább problémásnak, és drágának tűnik, mintsem praktikusnak. Arról nem is beszélve hogy e mellé még a felhős sz*rokért is fizetned kellene, mert a kis mobil rendszereket hozzáláncolnák pár ilyen szolgáltatáshoz.
  • zpe
    #10
    Cat :
    Inkább ez legyen a mobil jövője : http://www.youtube.com/watch?v=pwtMrwjFxns
    Szerintem jobb lenne :)
  • DjDano
    #9
    Viccelsz? Hol vagyunk még attól, amikor pl már nem lesz vagy csak mellékes dolog lesz a fizikai kijelző és térhatású képet vetít ki a mobil :)
  • Cat #8
    Tessék, itt a mobiltelefon jövője:

  • Thrawn
    #7
    Amit írtál az teljesen rendben is van, a cikk említi kifejezetten úgy, hogy kiváltja, persze a fordítás hibája is lehet
  • asgh
    #6
    Szerintem Segars kb. úgy képzeli el a szupertelefonokat, hogy viszed magaddal a kütyüt, lerakod az íróasztalra, ahol ott a vezeték nélküli billentyűzet, ott a monitor, ami vezeték nélkül kapcsolódik a telefonodhoz és a telefon máris PC üzemmódban dolgozik. Aztán átmész a szobába, ahol a telefon átmegy médialejátszóba és a live streamelt FullHD filmet a telefonod vezeték nélkül tolja át a nagyképernyős TVre.
    És miért pont a telefonban összpontosul minden? Mert az az egyetlen eszköz, amit mindenki folyton magánál hord, tehát ha a telefonodat kiegészítik egy új funkcióval, akkor egyel kevesebb bizbazt kell hordozgatnod.
    Én pl. nevetségesnek tartottam, hogy valaki a kamerája miatt vesz telefont, de ha valakinek gyereke van és szeretné megörökíteni a spontán jópofa pillanatait, akkor a telefon a legalkalmasabb erre, mert a fényképezőgépet, videokamerát, stb. nem mindig viszi magával az ember mondjuk játszótérre, vagy bárhova, de a telefon mindig ott van.
  • Thrawn
    #5
    Főleg a televíziókat fogják kiváltani a picsányi 4 inches képernyőjükkel.
    Esetleg további hasznos funkcióként megkeresi Segars elgurult gyógyszerét.
  • Andr0
    #4
    röntgen, Sugárzás mérő, fézerágyú, életforma decetor (megkülönbözteti az UFOt a földiektől), levegő szennyezettség mérő, olyan integrált életjelfigyelő rendszer, ami segítségével (ha pl leesik a vérnyomásod) azonnal riasztják a mentőket és nem is tudod, hogy rosszul leszel de már a kórházba vagy.
  • Itsuki
    #3
    Én nem tudom,hogy ezeken mit lehet még többet fejleszteni... hogy mi kellene még 1 ilyen telefonba...
  • wolruf
    #2
    Csak akkor, ha letöltesz hozzá intelligens mosóport... is...
  • usersg
    #1
    SŐT! A szuper telefonok feleslegessé teszik a mosógépet, a vasalót, és kávéfőzőt is, de lehet hogy az élet értelmét is megmondják majd ha megkérdezzük. Leviszik sétálni a kutyát, tisztába rakják a gyereket, és megfőzik a vacsorát.
    Vagy rákötjük a szemünkre, és mozivászonként használjuk.