34
  • usersg
    #34
    Látom fogalmad sincs róla mi az a cloud, és még bunkó is vagy. Legalább ne égesd magad. :)
  • usersg
    #33
    "Rühellem az ilyen direkt étetlen életformákat mint usersg meg a többi"

    Mit jelent az hogy "étetlen"? Szerintem ilyen magyar szó nincs, úgyhogy inkább fejtsd ki bővebben hogy mi a bajod velem. Vagy talán válaszolhatnál is a feltett kérdésekre, megmagyarázhatnád hogy mi a megoldás a problémákra amikről szó volt... ja hogy az nem megy? Akkor minek írsz?
  • Rotyoka
    #32
    Rühellem az ilyen direkt étetlen életformákat mint usersg meg a többi
  • e57
    #31
    Nagyon nem érted az egészet, de ez még nem lenne baj, csak ettől a gettófilmeken csiszolódott stílusodtól még nevetséges is vagy. :)

    Miért nem próbálsz meg normális hangnemben fogalmazni? Kötekedés helyett pedig beszélgetni?
    Így ahogy vagy, mindig Cesar Millan és az őrült pincsi esete jut eszembe.
  • Tetsuo
    #30
    En nem kerek a cloudbol. Remelem meg egy darabig nem lesz kotelezo!
  • Rotyoka
    #29
    Baszod, annyira egybites vagy.

    1. Attól hogy elmegy a net, ugyan úgy tudod használni csak nem fogod tudni egyből szinkronizálni.

    2. Elfelejted a jelszavad? Van emlékeztető, de ha balfasz vagy az miért a Cloud hibája?

    3. Titkosítva is feltöltheted

    4. Hogyan tűnne el? Nem csak az van amit csinálsz, hanem mindennek van backupja is. Meg ha olyan geci fontos alapból te is csinálsz + backup-ot.
  • nextman
    #28
    Nem arrol van szo, hogy ez jo lenne vagy szukseges (a felhasznalonak). Hanem, hogy kotelezo legyen, es big brother teljes sulyaval a valladra ulhessen :D
  • Piel
    #27
    Na ez az amire nincs szüksége a hétköznapi embernek! Egyébként, meg még egy lépés a fogyasztói társadalom kialakulása felé. Gondolom a (rendszer)gazda tud információt halászni a felhőből. Esetleg hamarabb levédetik az ötletet, mint a kitalálója... A MS eddig is így gyűjtötte az információit.
  • usersg
    #26
    Ez így van, és akkor még ott vannak a jogi problémák is. (ha az adatbiztonságot nem is veszem figyelembe, márpedig nálam már az is kiüti a felhőt az adatok 80% -a esetében)
    Pl.
    1) Ha valaki fizet majd az online vackokért, de később már nem akar, akkor hogyan kaphatja meg az adatait?
    2) Milyen jogi lehetőségei vannak vita esetén? Mert ugye az adatok fizikai elhelyezkedéséről nincs tudomása, ettől (is) felhő a felhő.
    3) Ha az adatokat a felhős programokkal hozta létre, tudja -e majd kezelni őket a program nélkül is? Lesz -e általános formátum meghatározás, amiben az adatokat ki kell adni?
    4) Lesz -e hűségnyilatkozatosdi, és ha igen, milyen következményekkel jár majd ha valaki fizetésképtelenné válik?
    5) Kiadhatóak -e az adatok harmadik félnek, és ha igen, milyen körülmények között. (kormányoknak gondolom még bírósági határozat sem kell majd sehol, mint ahogy az USA -ban sem kell jelenleg. Kikéri és kész.)

    Nagyon sok a bukfenc ebben a témában. A jelenlegi szinten még nem is annyira, de ahova fehleszteni akarják, az nagyon nem tetszik nekem. Az embereknek csak lesz annyi eszük, hogy nem fognak önként és dalolva belemenni a totális kontroll, és a totális fejés világába (mert azt ugye senki nem gondolja hogy bármivel is olcsóbb lenne neki a cloud világ. Ingyen ebéd nincs. Így vagy úgy, de elvennék azt a pénzt, amit most is, csak sokkal hatékonyabban tehetnék azt egy ilyen felhős előfizetős rendszerben)
  • usersg
    #25
    "1 adatot írtál csak át mondjuk 1 excel táblázatban, az fix hogy nem fogod frissíteni a pendrive on."
    "Elmész valahova nyaralni vagy akármi, és otthon marad a pendrive-od, na akkor mivan?"

    Hát persze... ilyeneket lehet írni. Írok én is. Mi van ha elmegy a net? Na akkor mi van? Mi van ha elfelejted a jelszavadat? Mi van ha eltűnik a felhőből a táblázatod?
    Nehogy már az legyen az érv hogy otthon hagyhatom a pendrive -ot (amiért ráadásul csak egyszer fizetek)

    Persze lehet használni ilyen online cuccokat, és amíg csak kiegészítésként tekintünk rá, addig nincs is semmi baj. Akkor van baj, ha valaki azt hiszi, hogy jó az neki ha mindent erre a technológiára akar bízni.
    Pl amit én a pendrive -on tárolok, azt konkrétan nem akarom megosztani egy felhős céggel. Miért is kellene megtennem? Na erre válaszolj. A pendrive ráadásul akkor is jó, ha net sincs.
  • e57
    #24
    Igen, nagyon egyszerű vagy.

    Hatalmas baromságot mondtál a pendrive al.
  • NetBoyBp
    #23
    Ebben csak az a zsír, hogy akik nem fizetnek azoknak nem lesz semmijük sem!
    Kíváncsi leszek rá, hogy a magán szférában ki fog ezért fizetni, amikor egy sima OEM licenset sem vesznek meg! Legalább is az emberek többsége!
  • Extracukor
    #22
    És ez most miben más mint a Microsoft Azure?
    http://www.microsoft.com/hun/news/press/100407_01.aspx
  • Rotyoka
    #21
    Hogy egyszerű legyen.

    1 adatot írtál csak át mondjuk 1 excel táblázatban, az fix hogy nem fogod frissíteni a pendrive on.

    Elmész valahova nyaralni vagy akármi, és otthon marad a pendrive-od, na akkor mivan?
    Tudom persze neked végig ott a végbeledbe feldugva, hogy mindig nálad legyen.
    No meg egy pendrive-nál nem tudhatod, hogy a következő használatkor fog-e működni.
  • e57
    #20
    Miért is?
  • e57
    #19
    Igen, gondolom sokunknak eszünkbe jutott már ez is. :)

    Én úgy képzelem el a helyzetet, hogy a nagyobb vállalatoknál, figyelembe véve az elmúlt hónapok eseményeit, most ilyen brainstorming bulik mennek, hogy gyorsan szabadalmaztassunk mindent ami eszünkbejut... A téglalapot az apple már lenyúlta, akkor stipistopp a négyszög, a kör, a háromszög, meg a rombusz....stb

    Simán el tudom képzelni, hogy fix elképzelése még az MS-nek sincs, csak a szabadalomba körülírták úgy, hogy lehetőleg minél több minden beleférjen.
    Nekem nincs türelmem végigolvasni.
  • Rotyoka
    #18
    Hatalmas baromságot mondtál a pendrive al.
  • usersg
    #17
    Még valami. Lehet hogy ezek a szabadalmak más célt szolgálnak. Pl hogy megszivassák a kuglit a chrome os -éve együtt ha kell.. Erre gondolt már valaki? :)
  • usersg
    #16
    "A felhőbe mindössze a személyes mappáid mennek fel, hogy bárhol elérhesd őket."

    Ez is egy akkora marhaság. A pendrive -omról bárhol elérem az adataimat, és még internet sem kell hozzá, ráadásul csak én érem el őket, és nem pedig a felhős vállalat. :) Miért is kellene ezeket annyira megbízhatónak tekintenünk hogy MINDENT ott tároljunk? A "nagyi küldött sütit" kaliberű levelek rendben vannak. De a többi? Biztos olyan világra vágyunk ahol annyira átláthatnak rajtunk hogy másodpercre pontosan tudják majd hogy melyik karaktert ütöttem le? Nehogy azt hidd hogy az egyes kormányok pl nem akarnának idővel egy kis "betekintést" törvényesíteni. Na de ennyire ne szaladjunk elpre, egyszerre csak egy pár kérdéssel foglalkozzunk.. :)
  • usersg
    #15
    Ez egy akkora marhaság... több okból is.
    1) Hiába olcsóbb a kliens - mert ugye ez egy érv szokott lenni - ha cserébe fizethetek "szolgáltatásért" (is).
    2) Ha "szolgáltatást" fizetek, akkor az adataimat is oda kell adnom. Nem biztos hogy akarom. (vagy inkább biztos hogy nem. :) )
    3) Régen mindenki azért sírt, mert a word és az excel file -okat nem lehetett nagyon elolvasni az MSoffice -on kívül semmivel. Most vajon simán belemennek abban hogy egy multi beláncolja őket egy felhős programrendszerbe? Nem tudom, nekem nem nagyon van ehhez kedvem.
    4) Gyorsabb boot ki a francot érdekel? Most is el lehet érni a pár másodperceset, ha meg hibernálsz, akkor főleg. Most komolyan van ako azért menne cloud -ba hogy spóroljon a boot időn? Ennél már az a nagyobb marhaság, amikor az apple -nél a nyomtató driver telepítési idejét hozták fel érvként a cloud print -hez...
    5) Nem akarom hogy egy cég mindenféle számlákat küldjön nekem arról, hogy neki mennyibe van a fantasztikus cloid server működtetése+munkaidő+profit+has/kb amivel aztán ugyanott vagyok, vagy többet fizetek mint a helyi megoldásokkal, miközben gyakorlatilag csak "bérlem" a lehetőségeket. Aztán majd mindenféle indokokkal lehet változtatni az árazást, az ember meg majd nem tehet semmit ellene...

    Az egész cloud dolog kezd nagyon nyomasztó lenni. Az olyan szolgáltatásokkal nincs baj, mint pl a google maps, mert azknak valóban egy internetes adatbázisban a helyük. De hogy mindent ezzel akarnak megoldani, az bosszantó. Az egész csak arról szól, hogy totális kontroll alatt tarthassák az ügyfeleket, és ez az ami nekem a legkevésbé tetszik... (és akkor az netkapcsolatok minőségéről, sebességéről még nem is beszéltem)
    Ha egyszer elérik hogy ne legyen helyi tárolási lehetőség, - mondjuk alacsony kezdő csalogató árakkal átszoktatják a kisbárányokat, majd elsorvasztják a normális gépek piacát - akkor azt hiszem felhagyok az informatikával.
  • Vazeratti
    #14
    Miért kell mindent sarkítva látni a fórumozóknak?
    kjhun: a 10 GB-os windowsodban szerinted mennyi az ami eltérő és mennyi az ami mindenki másnál ott van? Szerintem 9,99 GB, a többi kérlek szépen gépspecifikus fájl és driver. Értelem (van a fórumokon ilyen) ezek nem fognak letöltődni a felhőből.
    A felhőbe mindössze a személyes mappáid mennek fel, hogy bárhol elérhesd őket.
  • pasi29uk
    #13
    Érdekes lehet, ha egy országban valamilyen okból lekapcsolják a netet. (Kezd divat lenni a döntéshozók körében) Akkor nincs működőképes oprendszer, mert net központú infrastruktúrákat fejlesztünk?
  • sanyicks
    #12
    fasza lesz itt már nem csak m$-hez láncoló formátumok, trükkök inkompatibilitások lesznek, hanem konkrétan nem fogja engedni hogy letöltsd az adataidat, nehogy más os-re váltsál :DD
  • kvp
    #11
    Tobb otlet osszegyurasarol van szo:
    a) minden gep indulaskor a halozaton keresztul ellenorzi, hogy van-e ra ervenyes licensz, ezt hivjak always on masolasvedelemnek (nincs halozat, nincs jatek, akarom mondani munka)
    b) minden gep csak azt tolti le amire szuksege van, tehat amig egy programnak nincs szuksege egy rendszer komponensre, addig az nem toltodik le es telepul fel, ezt hivjak debian linux alatt advanced packaging tool-nak (apt-nak, lasd: apt-get install), apple-os neven appstore-nak
    c) van egy halozaton at is elerheto felhasznaloi profil es tarterulet, ezeket hivjak jelenleg windows alatt domain user-eknek es home directory-nak

    Az otlet, hogy lesz egy online windows magan felhasznalasra, ez kb. olyan lesz mint most egy xbox gold account. Lesz egy ceges windows ceges felhasznalasra, ezt hivjak most windows domain-nak es active directory-nak. A felho pedig azt jelenti, hogy lesznek windows-os szerverek, amik lehetnek helyben a cegnel vagy a microsoft kozpontban, ha valaki nem akar otthon szervert uzemeltetni. A spanyol viasz neve pedig windows 8 vagy valami hasonlo lesz (valoszinuleg belul windows nt 6.2 lesz, most az van soron).
  • e57
    #10
    Így hireteln ezt a Cloud Windows-ot én úgy tudom elképzelni, mint a terminál szerveres windows (távoli asztal) meg a "normál" windows valami féle ötvözetét.
    Mondjuk MS üzemeltetne jó nagy windows terminál szervereket, helyi gépen meg csak az ehhez szükséges kliens windows lenne. Nyilván nem töltődik le az egész op. rendszer mindig.
    Pl. ha egy távoli asztalos windowsba jelentkezünk be, akkor ugye ott nincs bootidő, gyakorlatilag a profil betöltődése után már használható. Arra meg gondolom kitalálnak valamit, hogy helyben telepíthetőek legyenek programok.


    Mondjuk nekem az nem tetszik, hogy az üzleti szempontok egyre inkább háttérbe szorítják a műszaki szempontokat.
  • teccikérteni
    #9
    A cégeknek csak az a lényeg, hogy valamiért zsetont kapjanak: ha nem az OS-ért, akkor valamilyen "szolgáltatásért" (de leginkább mindkettőért :) ), szóval az ő részükről érthető, hogy ebbe az irányba mozdulnak...
    Az, hogy a felhasználók milyen irányba mozdulnak, már más kérdés... ;)
  • ChaosTeam
    #8
    A JoliOS is egy rakás .... felraktam laptopra, valóban gyorsabb tőle, de mivel böngésző alapú ( Chromium) néhány perc használat után nekem kifagy az egész, pláne, ha Flash vagy java alapú oldalt használok... így meg is váltam tőle.

    Ezentúl akkor minden oprendszer olyan lesz, mint az? akkor én inkább megállok a fejlődésben...
  • Rotyoka
    #7
    A felhő nem azt jelenti, hogy a te gépededen van 2 mb mindenhol máshol 100 gigabyte.

    Ugyan olyn mint a jolicloud vagy a google cucca
  • bigjoe
    #6
    Baromság.. Millió érvet hozhatnék fel miért, de most jöttem Balatonról és a mobil internet csapnivaló volt... No comment.. ;o)
  • KopaszIsten
    #5
    Ez maximum nagyvállalatoknak érheti meg. Mindenki másnak szopás. Soroljam miért?
  • kjhun
    #4
    ...az operációs rendszer is rendkívül gyorsan betöltődhet. Na persze, több GB-ot 5-10mp alatt?? Mert annyit kéne neki le és utána meg betöltenie.

    Ennek semmi értelem nincs, otthoni felhasználónak meg pláne, bár vállalati környezetben sem nagyon szerintem, max saját vállalati hálózaton belül. És mekkora net kellene hozzá? 1GBit??

    Ezek a grafikailag felturbózott windowsok, felrakva ~10GB körül foglalnak, még a Thin PC-s (ez telepítőstűl is 1.2GB) verziójú Win7 is van szerintem felrakva legalább 5GB. Ha netán ezek tényleg úgy gondolják, hogy mindent a felhőből töltene le, és a gépen csak a bootlader lenne az oprendszerből semmi más. Akkor extrém gyors net kell hozzá. Szerintem ezek a felhőszolgáltatások elég nagy hülyeség(ek) úgy-ahogy van, amikor a szolgáltatóknak nincs nagyon pénzük még fejleszteni se, így se nagyon bírják a sok adatforgalmat (lásd, IPTV (ennek sem nagyon van értelme, a netkapcsolat rovására, van műhold, tv-antenna, kábeltv), videó-telefonálás, msn és társai, játékok netkapcsolata, torrent, warez letöltések) sok helyen nincs akkora sebesség, mint amit ígérnek a csomagban), az asztali gépek mellett, a mobil eszközökről nem is beszélve, ezek is egyre nagyobb forgalmat generálnak évről-évre.
  • Komolytalan
    #3
    Semmitől, ez az. De fizetned annyit kell érte, mint a vastagért + netszámla.
  • Szefmester
    #2
    Ha pedig megszakad a neted akkor örülhetsz mert van egy féltéglának is használhatatlan eszközöd.
  • Zoli007
    #1
    És ez most mitől más, mint egy vékonykliens?