21
 • Inquisitor
  #21
  "A másik: A 80 $ is elérhetetlen annak, aki napi 2 dollárból él."
  Miért? Amikor itthon 3K fizetések voltak és "betört az IT" az országba még is sokan vettek még csóróék közül is pl. C64-et. Akkor már lement 200K-ról olyan 80-ra?
 • globint
  #20
  Nekem a lányom egész családjával közép-afrikában élt és dolgozott 4 évig. Kb. az a helyzet mint nálunk, vannak akiknek az sem gond, ha totálkárra töri valaki a full extrás Audi terepjárójukat, másoknak meg csak a piacon elpergett hulladék marad.....
  A 85$ meg elég sok embernek megengedhető, az üzemeltetéssel együtt.
  Egyébként éppen ezért dühít, amikor éhező afrikaiakat mutatnak, és segélyeznek.
  Mert valóban sok ilyen van, csak a honfitársaikra kéne lelkileg ezt ráterhelni.
  Persze a lejárt, vagy a lejárathoz közeli hadi tartalékot valahová el kell sütni....
  Mellesleg én is részt vettem idehaza a szegények megsegítésére érkezett nyugati adomány szétosztásában.
  1. a kaják 70% lejárt szavatosságú műzli volt, amit a szegény kisebbségiek semmibe sem néztek, de nem a szavatossági problémák miatt.
  2. 20% ami nem lejárt szavatosságú volt, az közel ahhoz, és táplálkozásilag nagyon fontos cukormentes üdítők voltak.......
  3. 10% pedig bébiétel, hogy a gyermekeik legalább tudják, milyen a nyugati lazacos borsópüré konzerv....
  Szóval, a szegénység, rászorultság viszonylagos, és más léptékű, mint a mi gondolkodásunk szerint.
 • DjDano
  #19
  Na igen Bonfire csak okoskodik, de szövegértelmezési képessége 0
 • tviktor91
  #18
  Na ezért szaporodtak el a trollok a neten.
 • Zolivok
  #17
  wáháhá majd Afrika életét az változtatja meg amikor felvásárolják az egészet/kolonizálják/begyalázzák + vívna rajta 3. vh .t mert amennyi nyersanyag ott van még a föld kérget 1km.enként fogják függőlegesen persze eladni kb lesz ott mozgás a jövőben
 • thsanyi5
  #16
  A 2$-ból él és a 2$-ból eszik nem ugyanaz. Hallottam én már magyar embertől is 120k fölötti fizetéssel, hogy abból alig lehet megélni. Részemről én 20k-ból már elég jól elvagyok kajával. Az annyiból megélni inkább az egyéb költségeket jeleni. Nálunk bejönnek a számlák, ezért nem olyan sok még a 120k sem. Persze, hogy nem lesz az ha télen 40k csak a havi fűtés ¢¢ Náluk nem feltétlenül van fagy télen > ilyenre nem megy el az emberek pénze. A kaját meg sokan maguknak termelik meg a mezőkön, a 2$ pedig alighanem a napi bevételét jelenti. Még az is meglehet, hogy ezt a pénzt tisztán félre tudják rakni.
 • COOLancs
  #15
  Nem hiszem hogy az IT milliókat húzott volna ki a nyomorból, hiába az okos telefon, tőke nélkül szart se lehet elérni.
 • AZTA
  #14
  Gyanítom hogy ott nőkre se költenek túl sokat :D Nem kell ide-oda vinni, főleg ha nincs is hova :D
 • asysoft
  #13
  "38 milliós lakosság 40 százaléka naponta kevesebb, mint 2 dollárból él"->lakosság 60%-a ennél többől-> ~22 millió ember. Gyaníthatóan közülük kerül ki a 350 ezer érintett...
 • pasi29uk
  #12
  Olyan jókat nevetek most :D Cimborám néhány hónapja fordult telefonokkal először pont Kenyában és úgy eladta az összeset mint a szél... üzlet van benne az biztos.
  Néhány kommentelő látom próbál okos lenni úgy, hogy nem érti az ottani életvitelt és gondolkodás módot. Érdekes például, hogyan lehet egy ilyen nyomorult országnak olyan jó pénze? Miért nem (v. nagyságrendekkel kevésbé) stresszesek ott az emberek?
 • csimmasz
  #11
  Azért afrikában nem mindenki olyan halál csóró.
  A városokban ha nem is europai szintu fizuk, de napi 2 dollárnl azért jóval magasabb bérek vannak.
 • Rotyoka
  #10
  Azt remélem tudod, hogy ez a 2$ ez csak statisztika. A valós kereset az fixen nulla mivel ha van mit akkor azt maguknak termelik ill. cserélgetnek.

  Ez a 2$ os statisztika annyit ér mint az, hogy "1 hétig fostam majd 1 hétig szorulásom volt" -> 2 hétig tökéletes volt az emésztőrendszerem
 • erahurka
  #9
  Afrikában mondjuk nem a kevés netező gyerek a legnagyobb probléma...
 • Zoli007
  #8
  Hát, az első csaj a képen sem 2 dollárnyi kaját eszik naponta.
 • B0nFire
  #7
  De most tényleg nem értem. A pusztában ki van építve a wifi hálózat, vagy az Európában is méregdrágának számító mobil tarifarendszerrel interneteznek, miközben napi 2 $-ból élnek?

  A másik: A 80 $ is elérhetetlen annak, aki napi 2 dollárból él. Tegyük fel, hogy napi fél $-t ki tud szorítani, hogy a szájától megvonja a falatot, ezzel együtt 5 hónap és 10 napba kerül, mire összegereblyézi a 80 $-t a telefonra. Ott bizony nagy érvágás a napi fél $ is.

  A harmadik: Aki napi 2 $-ból él, annak nincs tartaléka, a 2 $ éppenhogy az éhenhalás ellen elég, abból félretenni nem lehet, még fél $-t sem.

  Valahogy nem gömbölyű ez a történet nekem így.
 • zserrbo
  #6
  Magyarországon is taníthatnák meg adhatnának ingyen kotont, még talán megállítható a populációs folyamat....
 • i robot
  #5
  Inkább a kotont tanulják meg használni első körben! A kérdés teljesen jogos: honnan, miből? Vagy ha ilyen szinten jól lehet 2 dollárból élni már nem is aggódom Magyarország sorsáért.
 • asysoft
  #4
  Demagógiából jeles! "Adott el", azaz vásárolták -> aligha az élelem megszerzése jelenti számukra a legnagyobb problémát.
 • CoD23
  #3
  inkább ételt adtak volna nekik...
 • AZTA
  #2
  És pénzük is van 1-2 naponta tölteni? Meg fizetni a mobilnetet rá? Vagy a putriban már alapból van wifi?
 • bvalek
  #1
  A 350000 darabból egyet sem az abból a 40%-ból vettek, az is biztos...