35
  • philcsy
    #35
    Álljunk már meg egy pillanatra, a google nem törte fel a rendszereket.

    Utcán ráböksz az elérhető wifi hálózatokra és megjelennek. Ezzel bűnt követsz el?

    A street view: gondolom te is készítettél fényképet közterületen. Ezeket a képeket gondolom tárolod, sőt akár ki is raktad valamelyik közösségi oldalra. Gondolom azokra a képekre idegenek is rákerültek és te nem tetted felismerhetetlenné őket. Tehát te kémkedtél?
  • speed2006
    #34
    Nem a wifin forgalmazott adatokat gyűjtötték. Ezt azért le kell szögezni, hanem hogy hol vannak wifik. Függetlenűl attól hogy titkosítva van, vagy nincs. Ez azért nem ugyan az, mintha azt térképezik fel hogy merre jársz, hová kapcsolódsz fel, kivel beszélgetsz. Sokan kicsit túlparázzzák a dolgot. Engem nem zavar hogy tudja valaki, hogy merre jártam a múlt héten. Nem vagyok bűnöző. Ez olyan mint nálunk a parkoló. nekem kétszer feltörték az autómat, és még kétszer kárt okoztak benne. Nem haragból, csak szórakozásból, és másik 6 autót felgyújtottak 3 év alatt. Kértem a kamera felszerelését. De személyi jogokra hivatkozva nem ngedték. Ekkor mindenkit megkérdeztem. Volt aki ágált ellene, mert hogy őt senki nem filmezze. Mire én- Bűnöző vagy? -Nem, - Akkor nem jó ha biztonságban van a környéked? -Jaaaa, akkor igen. Oké.
    Szóval, aki tiszta, azt nem érdekli, ha normális. A spamok meg szűrhetőek, ha nem akarok kapni.
  • G_ArchAngel #33
    Értem.
    Tehát ha egy lakás nyitva van, akkor simán besétálhatok.
    Ha egy autóban ott a kulcs, elhajthatok vele.

    Csak mert egy magánszemély WiFi-je nincs titkosítva, akkor az nem azt jeleti, hogy onnan etikus adatot gyűjteni. Bár az etika, Google, Apple, MS még nem jártak egy terképen sem...

    Ezek a segghülyék nagyjából pont azok, akiknek fogalmuk sem volt, hogy az Android mit kérdez. De gondolom számodra egyértelmű és elvárható, hogy mindenki értsen mindenhez, agyműtéttől az F1 autók vezetéséig.

    (mondjuk ez kicsit rossz példa, mert szerintem az Androidos geekek is leszarták és/vagy nem tudtak erről a kérdésről, amíg botrány nem lett belőle)
  • sanyicks
    #32
    ki kéne nyitni a szemedet és mégnézni azt a kis kérdést amit anroidnál a pofádba tol, hogy rögzítheti-e és küldhet-e infokat a telefonodról. Ez nem kémkedés mert akkor ennyi erővel a mikrofos cuccok felhasználói élmény statisztikázása (amit szintén az elején megkérdez) meg ezer más program hasonló cucca is az lenne. Kémkedés az amit titokban, sunyiban tesznek, mint az apple.
    A wifigyűjtés sem kémkedés, nem a zárt titkosított wifiket gyűjtötték, hanem a NYÍLT titkosítatlanokat broadcastolt hálózattal, ami tehát nyilvános.
    Persze azok az idióták hőbörögtek ezzel kapcsolatban akik annyira segg hülyék hogy nem tudják beállítani normálisan a hálózatukat. Normális helyen ezért csak "ez egy ilyen szomorú történet, így jártál"-t kaptak volna.
    Jó hogy nem teszik ki az utcára a 40"-os tévét egy "akinek kell elviheti" táblával, majd ha valaki elviszi akkor feljelentik lopásért...
  • Sir Cryalot
    #31
    Épp azért lesz átugorva az OLED mert gyorsul a fejlődés.
  • speed2006
    #30
    Ha 2011-ben elkezdik a tesztgyártást, akkor biztos lehetsz benne, hogy 2012-ben piacra kerűl.
  • speed2006
    #29
    Na ja. A föld is lapos volt még pár évszázada. Nemrég még a szines tv is hihetetlen volt. És lehetne sorolni. Nem veszed észre hogy a fejlődés nem lassúl? És egyre gyorsabb ütemben? Meg fogják csinálni. Hidd el.
  • Sir Cryalot
    #28
    Oké. Senki nem gyártott még 50" -es oled tévét és nem is fognak! Akarsz fogadni?
  • speed2006
    #27
    51. Ha már ennyire kiváncsi vagy.
  • speed2006
    #26
    Ez van. :-) De miben is tévedek?
  • Sir Cryalot
    #25
    "Egy kis hivatalos hír" - hány éves vagy?
  • Sir Cryalot
    #24
    "tesztgyártást tervez." jézusom : ))) nekem meg iphoneom van : ))))
  • speed2006
    #23
    http://www.geeks.hu/blog/ifa_2010/100903_megneztuk_az_lg_31_colos_oled_tevejet
  • Sir Cryalot
    #22
    Na pont az ilyen hiszékeny emberek éltetik az ilyen cégeket mint te . : )))
  • speed2006
    #21
    http://www.argep.hu/trend/LGOL/Lg-oled-tv.html
  • speed2006
    #20
    Ja. Az LG-nek már tavaly óta van OLED TV-je. Igaz "csak" 31"-os.
  • speed2006
    #19
    Hogy te milyen tájékozott vagy. :)

    Egy kis hivatalos hír.

    A Samsung első 5.5-ös generációjú gyártósora a tervek szerint 2011 második negyedévében kezdi el az AMOLED-ek termelését.

    Frissités: A Samsung 2011 harmadik negyedévében elkezd egy 8. generációs gyártósorba invesztálni, és 2012 második felében már 82 centis (32 inch) OLED TV tesztgyártást tervez. A 8. generációs gyártósor már 140 centis panelek gyártását is lehetővé teszi, sőt az új technológiával akár még nagyobbakat is.

    Ennyit erről.

    A többi írásodra meg értelmetlen lenne reagálni. Vegyél sok sok apple terméket, és használd egészséggel. Már amire az Apple engedi. :))))) Útáld Dél-Koreát. De amikor iphone-zol, gondolj arra hogy nagyrészt az ő teméküket használod. Mert az Apple csak össze szerelteti, szar koreai alkatrészekből. :)))
  • Sir Cryalot
    #18
    Na meg ilyenek hogy LG bemondja hogy OLED TV 2012-ben, AUO taiwan rámondja hogy megint elgurult a gyógyszer 2-3évig biztos nem lesz nekik . Ez megy távolkeleten... Dzsunkáékkal kapcsolatban semmin nem szabad meglepődni.
  • Sir Cryalot
    #17
    "az osszes kinai/tajvani/koreai gyarto + google lesz az apple ellen."

    ez pont akkora bullshit leírva mint valójában, megnéztem és az AUO is pereli dzsunkáékat LCD patentek miatt , hihi.
  • Sir Cryalot
    #16
    Nem gyengén komplexusos vagy.
  • Sir Cryalot
    #15
    "az osszes kinai/tajvani/koreai gyarto + google lesz az apple ellen."
    bullshit
  • Sir Cryalot
    #14
    1. Sony fizet a fehér LED patentekért a Samsung leányvállalat OSRAM-nak? Igen

    2. LG Samsung használja a technót és fizet? Nem

    3. Saját patentjeikre hivatkoznak ? igen

    4. Jó eséllyel meglesznek baszva? Igen - igen - igen !!!
  • Sir Cryalot
    #13
    A koreaiak az undorítóak, utálják őket a távolkeleten is, önhittek , alig látni természetes arcokat az utcán fiatal lányok szabatják át magukat tömegesen a plasztikai sebészeknél.

    Samsungnak minek kéne a pártját fogni? Vagy az LG-nek? Hagyjuk már. GÁZ amit cisnálnak, kartellezős LCD-s hitványság.

    Itt lenne az ideje hogy visszatérjünk jóöreg le-dzsunkázáshoz, mert ami dzsunka , az bizony dzsunka.
  • Athlon64
    #12
    Ooo szegény Apple. Stratégiailag nem jó neki a Samsung. De azért remélem nem hiszi azt,hogy ezzel a lépéssel megremeg a Samsung alatt a talaj.
    Vagy lehet abban reménykedik az Apple, hogy ha nem a Samsung a beszállító akkor majd végre egyedülállóak, elsők és a legjobb termékkel rendelkezők lesznek?
    Mert hát ugye a beszállító az aki az új termékkel(ha még csak egy részegységével is) először találkozik.

    Na de hát vannak más konkurens gyártók is (HTC, WayteQ, Motorola/Google, Acer...) akik nincsenek talán még közvetetten sem kapcsolatban se az Apple-val se a Samsung-al és mégis nagyon jó terméket csináltak, nem is lemaradva.
  • G_ArchAngel #11
    ezert nem fog

    A Nokia nekiment az Applenek, Apple fizetett nem keveset es most haverok lettek: MS, Nokia, Apple...

    Kemkedett eddig: Google (Android, StreetCars, gmail adatokat loptak toluk), Microsoft (mobile), Apple (iOS, iTunes adatokat loptak toluk), Nokia (mobile), es akik nincsenek szem elott...

    Ki kellene nyitni a szemedet es latnad, hogy mindenki ugyanennyira gerinctelen, szarnak le bennunket csak az szamit mi van a kivonaton, a vastag vonal alatt.
  • zord01
    #10
    Ritka gerinctelen cég ez az Apple... Az etető kezet harapdálja, mert nem bírja elviselni, ha valaki rajta kívül is sikeres...

    Ennyi erővel Neumann János unokája perelje halálra az ÖSSZES pc gyártót ötletlopás címén.

    Kíváncsian várom, hogy az Apple mikor jelenti be, hogy a érintőképernyő is az ő szabadalma, és csak ő gyárthat érintős telóka.
    Aztán nekimegy a SonyEricssonnak, a Nokiának és stb...
    Aztán az Android lesz a célpont, majd jönnek a kínai gyártók Huawei és társai...

    Mé nem megy má csődbe???


    És még kémkednek is a felhasználó után...

    Hányok tőlük!!!!
  • kvp
    #9
    A memoriavezerlok szabadalmainak egy resze a samsung-nal van. Ha itt tenyleg szabadalmi vita lesz, akkor az osszes kinai/tajvani/koreai gyarto + google lesz az apple ellen. Ha minden samsung termeket ki akar valtani az apple, akkor mindent hazilag kell majd eloallitaniuk, bar mivel ugy nez ki, nemsokara az intelt is kirugjak a beszallitoi listarol, ezert meg az is lehet osszejon nekik, mindenesetre ugy nez ki, hogy erre keszulnek.

    Eleg nagy valtozasok vannak mostanaban. Egyre kevesebb merevlemez gyarto van, kiszall a HP, onallosodik az apple. Nem igazan latni, hogy melyik ceg marad vegul talpon.

    ps: Az apple gyerekmunkasai foleg a foxconn-nal voltak, de a HP gepeket is ok rakjak ossze, tehat ez vegul is mindegy. A balhe egyebkent abbol volt, hogy nem engedtek oket haza, nem kaptak szabadnapot es volt, hogy 2 muszakban dolgoztattak oket (kb. napi 16 orat). Mindezt keves penzert, aminek a nagyobbik reszet kapasbol levette a gyar a szallas es az etkezes dijakent. Evente atlag 3 szabadnapot kaptak, amikor a megsporolt penzuket hazavihettek a csaladjuknak. Vegul nem is a ceg, hanem a kinai allam allitotta le az egeszet, mert kezdett nagyon rossz sajtot generalni az ugy. (persze fu alatt nem tudni mi megy)

    Az apple mindenesetre akar meg jol is jarhat, mert az automatizalt gyarak hosszutavon nyeresegesebbek mint a kezi munkaero, csak nem szabad tul gyakran gyartasi folyamatot valtani. (lassabb fejlodes eseten van idejuk a gepeknek visszahozni a kezdeti arukat)
  • speed2006
    #8
    De szükségük van rá.
  • Zoli007
    #7
    Csak nekik ez nem zsebpénz, hanem főállás.
  • speed2006
    #6
    De legalább foglalkoztatták őket. Most majd éhen halnak. Amúgy nem Dél-koreára jellemző hogy rabszolgaként gyerekeket dolgoztatnak.
    "A vitát még a hétvégén robbantotta ki Malcolm Moore, a Telegraph.co.uk sanghaji tudósítója, aki a jelentés ismertetésének a következő provokatív címet adta: „Az Apple elismerte, hogy gyermekeket dolgoztatnak összeszerelő üzemeiben”. Ezek után leírja, hogy a cég világszerte 102 olyan beszállítót auditált, akikkel szerződésben áll, s akiknek meg kell felelniük az Apple munkügyi kódexe előírásainak. Sem a gyárakat, sem az országokat nem nevesítik (az cégnek Csehországban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, a Fülöp-szigeteken, Kínában, Tajvanon, Thaiföldön, Malajziában és Szingapúrban vannak partnerei), de kitérnek arra, hogy tavaly három gyárban legalább 11 olyan gyereket alkalmaztak, akik nem dolgozhattak volna még, mert fiatalabbak voltak 16 évesnél (15 évesek voltak, s a vizsgálat idején már nem dolgoztak ott)"
    Ergo 15 évesek voltak? Én 14 évesen voltam építőtáborban elösször. 14 évesen a fővárosi kertészetnél dolgoztam nyáron. Ez volt 1975-ben, és örűltem mint majom a farkának, hogy egy kis zsebpénzem volt belőle. Sok család van ma is, ahol a gyerek kimegy hajnalban, hogy megetesse az állatokat.
  • vision5
    #5
    Az még érdekes lehet hogy a memóriavezérlő és a memóriák is samsungok az applenél - ez elég költséges váltás lesz minden tekinettben.
  • vision5
    #4
    Ezek szerint búcsút mondhatunk a retina displaynek is.
  • Bagoly81
    #3
    mért veszed el a pénzt az éhező gyerekektől? ha az apja eladja rabszolgának de legalább nem hal éhen :D
  • G_ArchAngel #2
    Wow, japan gyarat tamogatnak!
    Vegre egy ceg, akinek nem a gyerekek tomeges foglalkoztatasa a celja...
  • Sir Cryalot
    #1
    Az meg szerintem teljesen egyértelmű ez nem fejlesztésre megy hanem kapacitásra.
    Úgy várom már hogy eltűnjön (LCD)...