13
  • bakagaijin
    #13
    Magiszter :)
  • asdasdasd
    #12
    Értelme 0, de esetleg egy bűnöző rosszabbul érzi magát tőle. Meg a jogvédőknek is lesz munkájuk...
  • Magiszter
    #11
    egész képet = egész gépet
  • Magiszter
    #10
    Egyszer úgy töltöttem át interneten 2 gép között valamit (kísérleti jelleggel), hogy fogtam egy Encrypted Containert amit 768 bites AES-Twofish-Serpent-el letitkosítottam. Ezt 100 megás darabokra szedtem RAR-al, aminek szintén 20 karakteres, nem értelmes jelszót adtam meg. A darabokat feltöltöttem különböző tárhelyekre, a linkeket meg egy szintén 768 biten titkosított pendrive-ra raktam.

    Nah, ha most tegyük fel az egész képet lementem Acronis TI-el (amit alapból titkosításra állítok), ezt egy titkosított TrueCrypt Container-be teszem, azt pedig feldarabolom titkosított RAR-okba és feltöltöm 10 különböző tárhelyre a neten, akkor a CIA és társai sem igazán fogják belátható időn belül megszerezni a családi cuccaimat.

    Mondjuk nekem a kényes adatok így is 768 biten vannak titkosítva a vinyómon. Határátlépés előtt újrahúzom a Win-t és csókolom. Csinálok 3 felhasználót és ha ráakadnak a titkosított 100 gigás konténerre, akkor közlöm, hogy nem csak én használtam a gépet, nem tudom mi az. Ha e miatt dobnak ki USA-ból, akkor többet 100%-hogy nem is megyek oda.
  • hadan
    #9
    Igen, lemásolják az adatokat? Nálam a bootnál elakadnának. Ha meg szétszedik a gépet akkor az elég érdekes dolog lenne megint, mert a merevlemez le van védetve BitLocker-rel. És ha elromlik később a laptop, beviszem a ASUS-hoz ott megvizsgálják, hogy a csavarok meg vannak kopva, akkor honnan viszek igazolást (amúgy is a szervize az ASUS-nak elég szemét)? Szerintem el se hinnék, hogy a gépet széjjelszedték az USA-ban vámvizsgálatkor. Egyből garancia megvonással járna az egész.
  • alien47
    #8
    Jó az ötleted. Viszont, ha ezt bevezetnék hogy háborognának az amcsik. Emberi jogokra, állatkínzásra, hátrányos megkülönböztetésre stb. hivatkozva. De ha ők csinálják az természetes és a világ fogadja el.
  • alien47
    #7
    "Szintén megoldást jelenthet a vizsgálatok elkerülésére, ha a felhasználó a szükséges adatokat az interneten, például a Dropboxon tárolja" remek. Mert ugyebár az ilyen szolgáltatásokhoz a CIA (vagy hasonló amcsi szervezet) nem fér hozzá. Aki nyaralni megy az USA ba az hagyja otthon a gépét és kész.

    Amúgy nem a titkos dokumentumaim miatt tartom felháborítónak a dolgot. A laptopomon tárolom az elmúlt 20 év fényképeit. Uram bocsá azokat ne nézegesse egy amcsi. Semmi köze hozzá. Egyébként meg ki akar az USA ba menni? (költői kérdés) Rendőrállam....
  • usersg
    #6
    "Szintén megoldást jelenthet a vizsgálatok elkerülésére, ha a felhasználó a szükséges adatokat az interneten, például a Dropboxon tárolja."

    Amúgy ez most mi? Dropbox reklám? Hogy jön ez ide?
  • usersg
    #5
    Na ez egy akkora marhaság, hogy csak na. Bizonyára ha terrorista vagyok, nem teszem ki az asztal közepére a "next target.doc" -ot amit a határőr is észrevenne, és a "child porn" sem lesz a képek mappa alá berakva, így ennek kb semmi értelme. Akinek van egy kis esze, az a notin is simán elrejti ezeket, és csak szakavatott ember találná meg, de az internet világában erre sincs szükség. Akkor meg minek szivatni a hétköznapi embereket?
  • redfish
    #4
    Szefmester!
    Ezt nem ajánlom, mert a pornós tartalmakért rögvest sittre kerülsz!...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Nem értem, hogy Európában miért nem lehet az USA-ból beutazók hasonló csesztetéseit bevezetni?!...
    Ujjlenyomat, vérvizsgálat, testszkenner, végbéltükrözés, laptopok totális átvizsgálása ill. adatok kimásolása, mobilok, mp4-esek átvizsgálása, aki nem szimpatikus, azt indoklás nélkül visszaküldeni, stb...

  • stain
    #3
    BTW, eddig vagy tucatszor utaztam be az USA-ba, és talán ha egyszer kellett egy külön ellenőrzésre mennem, amikor bedugtak valami rongyot a hátizsákomba, azt meg egy gépbe, és 10mp múlva mehettem is tovább. Ehhez képest pl. a ferihegyi (lisztferihegyi) vámnál sokkal kellemetlenebb kérdéseket szoktam kapni...
  • stain
    #2
    Ó igen. Ahelyett, hogy az adataimat titkosítva a lemezen tartanám, tartsam inkább dropbox-ban... Vagy töltsem fel a google-nek!
  • Szefmester
    #1
    Már csak az ő kedvükért is törölnék mindent a gépemről, majd ott áthúzom egy a biztonsági mentést itthonról. 1 filet azért hagyni fogok rajta. Valami nagyon veszélyesnek látszó elnevezéssel, egy überundorító kakipornót. Ha meg betegnek tekintenek, akkor csak mosolyogni kell, és annyit mondani magyarul: "Ajándék nektek ti ostoba barmok!", ha meg visszakérdeznek akkor mondani valami kedveset. :)