22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DantesHUN
    Azért a javukra legyen írva, hogy 20 perccel a szerver indulása után, kiírták hírbe hogy elcsesztük, és dolgoznak a javításon. És nem a SerB féle stílusban, hogy szopjunk le egy lovat ha nem tetszik. Mondjuk ez a WoT-hoz képest, némi haladás.
  • lammaer
    Aha, akkor menj át a War:Thunder ground forces topikba és olvasd el a mai hszeket.
    Kb akkora kretén banda mint a WG.
  • ikarus44
    Miért te azt hitted hogy, egy normális hajós játékot fognak csinálni, nem egy WOT féle szart? Te is tudod milyen a WG, semmit se várj tőlük, tekintve mit "csináltak" a WOT-ban levő hibákkal is....
    Az egyetlen fejlesztő cég aki egy ilyen jellegű játékot tudna csinálni (jelenleg) az egyes egyedül a Gaijin.
  • Carmang
    Remélem írtál egy levelet a supportnak, hogy ugyan magyarázzák már el, hogyan sikerült törölniük az alfás eredményeidet, mikor nem arról volt szó :)
  • DantesHUN
    Hogy a WG mekkora balfasz.

Na. Volt a hétvégi dolog, külön szeveren, lehetett tesztelni. Én ezen felül,benne vagyok a zárt alfa tesztben is, az megint külön szerver. Mondták, a kettő külön van, nem befolyásolja az egyiken elért eredmény a másikat.

Erre belépek: az eredményeim, kifejlesztett dolgoknak annyi, elvesztek, csak a hétvégi külön szerveres dolgok maradtak meg.

És azt, megoldani, hogy elbasszák a két külön szerveren tárolt adatokat, és összekeverjék, ez tarott nekik egy teljes hétig! Ennyibe került megcsinálni.

És nem az a baj, hogy egy rakás hajót kezdhetek újra. Az egy dolog. De mit lehet a WG-től várni? Ha még ennyit is elcsesznek? Hogy várhatjuk el, hogy komoly hibákat kijavítsanak? Nem tudom világos-e. Egyszerűen semmi jóra nem lehet tőlük számítani, benne van a pakliban, hogy elrontják. Tartok tőle, hogy a végén, jól elcseszik ezt a játékot is. Addig ügyeskednek.
  • Toweliee
    :) és :(
  • DantesHUN
    Delfinhangok. (nem komolyan venni)
  • Toweliee
    Madarak / madárhangok vannak?
  • DantesHUN
    Ja, és 15-20 km-es távolságból ki lehet manőverezni, egy gyors hajóval a lövéseket. Nagyon soká csapódnak be.
  • DantesHUN
    Sokkal nagyobb előre tartás kell, és jóval nagyobb a szórás. Lehet találni 15 km fölött is, de te is mozogsz, a célpont is, és a baromi lassan forgó lövegtoronnyal, szinte le kell mászni a monitorról néha, annyit kell elé célozni. Persze attól függ mire célzol. És nagy a szórás, sokszor látom, hogy a teljes sortűz szinte a célpontnál csapódik be, de mégis kicsit mellette. 15km felett mondjuk 100 méter az nem sok, de lehet pont elég ahhoz, hogy az összes gránát mellé menjen.

A másik, hogy AP gránát használatakor, pár km-ről (mondjuk 5-6) is igen pontosan kell találni, vagy kárba megy az egész, és nem sebez igazán sokat.

Az is igaz a gyors tüzelő, meg pláne alacsonyabb szintű hajóknál annyira nem fontos. De a fél percig, vagy tovább töltő csatahajónál, lehetőleg majdnem minden lövés találjon és sebezzen sokat, mert egyrészt drága a lőszer, másrészt elpocsékolt sortűz, fél perc malmozás, és közben szarrá lőnek.
  • lammaer
    Mégis, sztem az egy egészséges egyensúly a totál árkád "ráviszem a kurzort azt lövök" meg a hardcore "lemérem a tank méretét, és ismerve az ágyúm pontos paramétereit meg a szélsebességet és a helyi páratartalmat, beállítom a csöemelkedés szögét" közt.

Nekem kimonottan tetszett, mert kell hozzá egy kis gyakorlat és ad vmi sikerélményt ha elsőre-másodikra megvan a távolság.
  • lammaer
    Nem utottam el odáig azért kérdem, 15 km-en mitől nehezebb célozni mint 8-on? Nagyobb előretartás miatt meg hogy esetleg randomisten miatt jobban szórnak a skulók?
  • lammaer

Van valami infód az NF játékosszámáról? Azt látom hogy a 3Ds NF bedöglött, az EUt is bezárták, US szerverből maradt kettő de ott is már csak úgy van, hogy a 2 évnél régebbi accountokat már nem tudják visszahozni... gondolkodtam a visszatérésen, de új accot kellemne kezdeni plusz ha megint 10 percet kell várni egy csatára akkor bele se kezdek....
  • davidbog
    Ez nem csak arcade lövöldébe nem passzol, hanem sehova se. Pont ezért semmi értelme nincs a WT-ben se az optika vonalkázásának, a pálya rácsozata alapján szinte ránézésrel meg lehet mondani, hogy mekkora a távolság. Jól el rontották. Ezt is.

Csak annyi kéne, hogy a lövegcsövek szögállásait a játékos adja meg. Aztán a becsapódások után lehet korrigálni. MInt a NF-ben. Bár ilyen 3D-s kameranézetben kicsit körülményes lenne.
  • DantesHUN
    Hát, én abból indulok ki a WoT-ban nem ritka egyáltalán, hogy a játékos azt se tudja mennyit üt át melyik lőszer, mennyit sebez, hoba érdemes célozni, mennyi a páncélvasagás, pedig pedig ezek az adatok kiszúrják a szemüket.
  • DantesHUN
    Persze, én is írtam nekik. És elvileg egyet értenék, csak, na. Be kell látni vannak bizonyos korlátok. Egy részük a fejlesztők hibája, más részével viszont nem lehet mit tenni, mert a játékosállomány, olyan amilyen.

Azzal is egyetértek, ez nincs kész arra, hogy végleges legyen.

De, na, időjárás, legénység, más fajta csaták: ezek befognak kerülni, legalábbis azt ígérték.

Viszont, szerintem, a legfontosabb, a sebzés modell, átütés, páncél értékek normális beállítása. Ez az egész esszenciája, legalábbis én ezt gondolom.

Ha mindezek elkészülnek, akkor jó lesz ez. Ez feltételes mód persze..ha...egyszer...megcsinálják...ezt mind ígérték...de hát, a WG és az ígéretek? Most erre megint mit lehet mondani?
  • Dagohun74
    Nos megmondom őszintén nekem a WT-es távolság mérés bejött és meg lehet tanulni. Ugye adva van egy mini térkép amin vannak négyzetek, csak annyi kell hogy tud mekkora a térkép pl. kurszk 5x5km és 10x10 re van osztva ergo egy rács 500x500méter ez alapján be lehet lőni a célpontot. Persze ez nem passzol egy arcade lövöldébe.
  • Trucker39
    Ettől függetlenül leírtam amit gondoltam a játékról. Elvégre azért kérték ki az én véleményemet is. Ha senki nem írja le, csak hümmögés van, hogy jó lesz ez a játék így, ahogy van, akkor jön majd a csalódás, mert így nem lesz jó ez a játék. Sokkal hamarabb rá fognak unni a játékosok mint a warplanes-re. Valami ötlet kellene. Ha most valami komoly éttermi menüről volna szó, akkor mondanám, hogy így semmi esetre se tálalják. Nem készült el sem a főétel, sem a köret. A díszítésen is alakítani kellene, de a legnagyobb baj szerintem a fűszerezéssel van. Egyenlőre a són, kívül semmi más fűszert nem használnak, pedig annyi, de annyiféle módon lehetne ezt fűszerezni.
  • DantesHUN
    Szerintem : távolságnál, szigeteknél, időjárásnál sokkal fontosabb lenne
    -egyensúly a hajóosztályok között
    -sebzés-páncél-átütés beállítása
    - a hajók részegységeinek részletesebb kidolgázása. (lőszerraktár, modulok , hajócsavar, lövegtorony beragadása, bár nagyjából benne van, de részletesebb és jobb kell ennél)
  • DantesHUN
    Milyen távolság becslésre gondolsz? 15 km felett így se egyszerű találni.
  • DantesHUN
    Igen. A WoT-os játékosok többségnek az is nehéz, a WASD gombokkal mozgunk, bal klikkel lövünk. Ez túl bonyolult.

Most a hétvégén, a hajók fele állt egyhelyben. Hajóval, állni egy helyben? Hát erre mit mondjak? Tökéletes célpont így: torpedóknak, bombáknak, nem tudja kimanőverezni a lövéseket, és ő sem tud rendesen lőni....de azért egy helyben állnak, nyílt vizen. Hát basszus...
  • Dagohun74
  • Dagohun74
    Ne mááár nehéz feladat A-ból B-be elmenni... akkor csinálják meg hogy kikapcsolható az a mód, mint Wot-ba, ha nem képes felfogni megérteni dolgokat.De azért nem menjünk már le cserepes növény szintjére mert MMO.
  • lammaer
    Én rendes, távolságbecslésen alapuló célzást szeretnék, de olyan úgyse lesz :(

Talán a gaijinos olyan lesz, de sztem addigra én már vén trotyi leszek mire azok kijönnek vele. Ha kijönnek egyáltalán, mert úgy tűnik a tankos játékukkal se kaszálnak úgy hogy nagyon növekedhessenek.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.12.16. 12:21:19
  • DantesHUN
    A sebzés-páncél-átütés még átdolgozás alatt van. Nincs kész.

De ilyen, hogy egy hajóra vigyázni? Jó ötlet elméletben. Gyakorlatban: nem. Ezzel a játékos állománnyal? Ez bonyolult. A-ból B-pontba elmenni is bonyolult a legtöbb embernek. Nem szabad túl nehéz dolgokat ki találni, mert az emberek nem értik. Ez minden ilyen MMO-nak az átka. Az egyszerűbb észjárású játékosok vannak többségben, ők adják a fizető képes piac nagyobb részét...és ez van. Amúgy tetszik a gondolat...de...

egyébként lesznek más játék módok is, nem csak bázis foglalás, tervezik, (felmerült olyan dolog, hogy konvoj kíséret, például) de attól tartok, ezek nem lesznek jók, mert túl nehezek lesznek az átlag játékosnak.

Chat-et a WoT-ban is ki lehet kapcsolni, remélem itt is beteszik.

Időjárás lesz több féle, legalábbis ezt is tervezik.
  • DantesHUN
    Az lesz előbb-utóbb. Egész biztos.
  • Dagohun74
    Sajna elég rossz az ángélus tudásom, úgyhogy csak pár szót írtam nekik. De alapvetően elvoltam vele nagy dolgot nem vártam. Igazából tetszett is valahol. Nos az hogy hajókkal csinálnak ilyen játékot sokkal összetettebb mint egy tankos vagy repülős. Azért kíváncsi is leszek a gaijin féle hajóscsatákra.
  • Trucker39
    Változatosabb, kevésbé egysíkú csaták. Lőszerek, torpedók sebzése. Láthatósági rendszer. Felejtsék el a három pontot foglaljunk el a tengeren dolgot. Tegyenek bele inkább "Vigyázz a zászlós hajóra!" játékot. Magyarán ha kilőnek egy kitüntetett jelzésű hajót, vesztett a csapat. Cél, hogy ne engedd az ellenfelet tüzelési távolságba. Legyen benne időjárás, ne csak ez a nyúlós tenger, mert bealszom rajta. Sokkal kevesebb sziget, sokkal több támogató romboló. Csapat játékra meg találjanak ki valami mindenki számára érthető és könnyen kezelhető irányító, kommunikációs eszközt. A chat ablakot felejtsék el. Az maximum anyázásra való, de arra nem, hogy egy siemkázó játékosnak elmagyarázzuk, mi lenne a dolga. Nagyjából ennyi. ja igen. Arra a kérdésre, hogy kész-e már a játék.... nem dehogy hatalmas átdolgozásokra van szükség.
  • Dagohun74
    Én is. Írtam is nekik tegyetek bele legénységet a hajóba.... naaa.
  • Trucker39
    Ma találtam meg a postaládában. Kitöltöttem és elküldtem.

• Tono34
    Ha szeretnél még esetleg a zárt bétában játszani..
  • DantesHUN
    Igen. Töltsd ki. Miért szarság? A teszt fázis azért van, mert visszajelzéseket akarnak a tesztelőktől. Ez a tesztelés lényege.
  • Angelus1991ster
    Ilyen szarságot kapot már valaki?
  • Angelus1991ster

Dear Tester!

Thank you for participating in the World of Warships
    Test Weekend.

We would like to know your opinion on our product now that you've had a chance to play it. Help us in developing the game by taking this short survey and tell us what you liked most and what we have to improve.

Go to the survey

Action Stations!

The World of Warships development team

Ilyen szarásgot kapott bárki is?
  • DantesHUN
    Legénység majd lesz később.
  • lammaer
    Alfa... ami featuret tuti el tudok képzelni hogy lesz benne legénység. Mert az az igazi grindgenerátor, kihúzni a legényeket.
    Elképzelhetetlennek tartom hogy ez ne kerüljön majd bele.
  • Dagohun74
    Hát kiprobáltam a hétvégén.... egyszeru mint a faék. Viszont elvoltam vele. Valahol tetszett is a Battleship-ek brutálisak. T5-ig vittem mindent amit lehetett. Viszont ami zavar legénység az nincs, vagy mi? Egy ilyen hadihajon nem kevés ember szolgált. A sebzés ténzleg fura még igazábol ha találtam akkor sebeztem is, nem volt lepattano vagy hogy átmegy rajta mondjuk ha tornyot lottem. Grafika tetszett. Kicsit olyan érzésem volt vele mint anno 2010-ben a WoT-al.
  • Toweliee
    Köszi nektek, de tegnap éjjel jutott eszembe, hogy kérhettem volna ilyet, epic hülye vagyok az ilyen dolgokhoz (is)..
  • patchaou
    Nekem sem volt időm rá, jó ha 10 csatát lubickoltam... simán elkérhetted volna :)
  • lammaer
    Szóltál volna előbb, megoldjuk okosba :)