33
  • KopaszIsten
    Nos nem szeretek így megnyilvánulni, de rákényszerítesz.

Te tipikusan az a fajta idióta vagy, akinek soha semmi nem elég jó. Fingod nincs a jó dolgokról, de fikázni azt tudsz. Mást sem tudsz, megjegyzem.

Szerintem kibaszott jó a film. Van története, és briliáns is. (A látványt külön nem is dicsérem, mert az egyértelmű.) Én már 3x megnéztem. (ebből 1x 3D moziban)

És még egy dolog zárszóként. Én speciel inkább lennék Avatár, mint Ember. (Bár nyilvánvaló, hogy egy "tökéletes" világot látunk a filmben, ami a valóságban nem működik, mert egy szó sem esett betegségekről, és rovarokról, amik azokat terjesztik [többek között] ...)
  • sandor8206
    inkább vagyok láma mint fas*fej (te)
  • wraithLord
    Mert az ásó a pincében van?
  • Rotyoka
    Jee, be fogja vallani hogy melyik elemet melyik másik filmből nyúlta le. ill. azt is hogy olvasta a pókóhóntászt?
  • zetortraktor
    Szerintem csak nincs fogalmad arról, hogy mit jelent a "biblia".
  • wraithLord
    Szerintem az Avatar egy kisgyerekeket és szüleiket célzó, közös szórakozást kínáló családi film.
    Hogy ne a Pocahontashoz hasonlítsam... pl. ott a 101 Kiskutya. A csúnya néni bundát akar csinálni az aranyos kiskutyákból. Kisgyerekként még izgultam értük, és ugyanígy tudtam volna izgulni a na'vi-kért, az erdőért, az erdő állataiért is... De így csak egy erőltetett, a végtelenségig idegesítő, klisés klisékkel teli, fantáziátlan, egyszer nézhető, vasárnapi családi matiné program.
    Jó, be kell látnom, a világító erdő nekem is tetszett... :)

Cameron meg "Avatar-biblián dolgozik"... :D Ő sem fog már megőrülni.
  • kalapos01
    Ó, itt a láma. :)))) Írtam, hogy nem nézték meg sokan? Köszönöm. (gyk. rohadt sokan nézték meg, igaz vannak filmek, amiket 2-3-szor annyian néztek meg) Nyári filmmel hasonlítottam össze? Köszönöm. (gyk. Nem. Tavaszival. Még csak nem is ünnepival. Ami érdekli az embereket, azt bármikor megnézik. Igen, még decemberben is.)

Tényleg nem értelek, még le is írod, hogy jobban értek hozzá. Ha télivel akarod összehasonlítani, akkor tedd meg, ne kelljen mindent a szádba rágni. De tessék: egy héttel a Sherlock Holmes-ot többen nézték meg az első héten, mint az Avatart az első héten.
  • sandor8206
    1; első héten is sokan nézték meg, sokan kíváncsiak voltak rá. csak nem egy nyári starttal kéne összehasonlítani, hanem a decemberiekkel
    de végül is te ezt jobban tudod, hisz nagy filmguru vagy, meg faszomkínja
  • BoneDragon
    Törpökkel táncoló!
  • kalapos01
    A film maximum 6/10 volt és nem sok hájp volt körülötte eleinte, egy Alkonyatot vagy bármilyen képregényfilm körül sokkal nagyobb a hájp, ez látszik is, mert eleinte nem voltak tömött sorok, annyian sem nézték meg a filmet, mint mondjuk a Halálos iramban 5-öt.

Utána indult be csak a verkli, amikor jöttek sokan haza a mozikból és ámuldoztak meg 10/10-eztek, mert valamiért nem nézték meg az abban az évben bemutatott többi 3D-s filmet és azt hitték, hogy Cameron feltalálta a spanyolviaszt.
  • Axlkenobi
    Szerintem az Avatár egy minőségi, szórakoztató látványfilm volt. Olyan, amire gondolkodás nélkül megadom a 8/10-et, de a hihetetlen hype, amit a film köré építettek, no meg az a mérhetetlen ajnározás, amit kapott 10/10-es várakozásokat ébreszt az emberben, ennek pedig nem tudott megfelelni.

A Pocahontas/Farkasokkal Táncoló párhuzam mindenképpen helytáll, de alighanem fel lehetne még sorolni kismillió sztorit, amiből Cameron merített. De itt tenném hozzá, hogy ez szerintem nem baj. Jó témát választott Cameron, csak szerintem nem jól keverte az arányokat és túlságosan a látványra ment rá (igen, tudom, elsődlegesen látványfilm, de akkor is). Lényeg a lényeg, engem nem tudott úgy magával ragadni, mint szerettem volna. Én a rendezőtől messze jobb filmnek tartom a Terminátor 2-t és A Mélység Titkát is.

Ami a folytatásokat illeti, én valahol azt olvastam, hogy mind a második, mind a harmadik rész önálló sztorival fog rendelkezni, szóval a filmek cselekménye nem alkot majd egy összefüggő egészet, hanem afféle "Jake Sully újabb kalandjai Pandorán" felfogásban készül majd el.
  • winnie
    a bk-nak is van bibliája. minden sorozatnak van, a szappanoperáknak főleg.
  • immovable
    barátok közt biblia mikor lesz? Egy szint.
  • Smuge
    Na akkor vagyok igazán padlón amikor valaki a Star Wars , Lord of the Rings magasságokba emeli az Avatart. Én kérek elnézést! Még hogy biblia ebböl a világból, ugyan már...
  • nessboth
    "Akinek nem tetszik, ne nézze!" gratulálok, kb olyan értelmes hozzászólás, mint a "csinálj jobbat!"
    1., Egyértelműen azért nem tetszett, mert LÁTTAM, és természetesen a szánalom a négyzeten a film, és evidens, hogy nem néztem újra. Egy évben készült a District 9-el, ami egyértelműen agyonveri ezt a kék őzikés (vannak benne, már nekem fájt) hulladékot!
  • Blasta
    Pocahontas???
    És a Farkasokkal Táncolóval mivan, az még éloszereplos is és 1az1ben ugyan ez a sztori...
  • yesname #17
    "de régebben sokkal színvonalasabb és egyedibb alkotásokat rakott le."

Ez is óriási tévedés. Nézz utána, akkor hogy pl. A terminator egyedisége honnan is származik. Az Aliens egyedisége szintén honnan jön? Nem segítek, kutakodj.

Cameron sosem (!) csinált egyedi filmet, mindig meglévő témát vitt vászonra sokkal jobb formában és minőségben.
  • kriszwells
    Én még mindig azt mondom, hogy lesz még egy 2 és 3. rész, amivel akár egész jó kerek sztori lesz az egészből. Hogy mennyire lesz erőltetett azt meglátjuk. Szerintem akinek tetszett az első rész annak vagy a látvány tetszett, vagy valamennyire scifi rajongó és egy új felépített világ miatt tettszett neki, ami majd még tovább lesz építve. Ami manapság nem olyan gyakori hogy ennyire felépítsenek egy világot, én ezt hiányolom a mai filmekből... jó a sok feldolgozás meg képregényfilmben persze ott a háttér meg a világ, de ha nem ezt nézzük, új egyedi ötlet. Anno Gyűrűk ura is, Harry Potter is pl jól kidolgozott világot hozott (jó ezek is feldolgozások) de van pár lehetőség amit szerintem elég jól ki lehetbe dolgozni, vagy már van is meg belőle, pl Riddick krónikái.
  • yesname #15
    "de másodjára már tényleg csak azok nézik meg, akiket a látvány érdekel vagy eddigi életük során nagyon kevés filmet láttak."
    Húhú ekkora baromságot. Az életed azért ne tedd rá. Hány éves vagy, hogy ilyen marhaságokat tudsz mondani?
  • NovaTerra
    Az Avatár a legközépszerűbb film,amit valaha láttam. Klisék és sablonok halmaza. Oly mértékben átlagos, hogy minden jelenet közben azt érzi az ember, ezt már tucatszor láttam. Számomra az is mutatja az átlagosságát, hogy egyszer simán meg lehet nézni, annyira nem rossz, de másodjára már tényleg csak azok nézik meg, akiket a látvány érdekel vagy eddigi életük során nagyon kevés filmet láttak.
  • Szefmester
    Meg kell néznem ahhoz hogy önálló véleményt tudjak alkotni, hacsak nem akarok divatfikázóvá válni.

Szerintem: a film töményen szar, látványos de csak a hangerő és a barátnőm avatar-pocahontas szereplőpárosítgatása miatt nem aludtam be rajta. Meg talán az a pénz amit kiadtam érte egy panzióban kényelmes ágyat adott volna aludni csendes környezetben, és nem egy kényelmetlen izzadságszagú széket, mások szörcsögésével, csámcsogásával, halk böfögésével esetleg fingásával kombinálva.

Cameron csinált egy látványosnak mondható filmet aminek a tartalmi része már klisének is klisé. Vagy kezd megzakkanni az öreg, vagy elfogyott a ferrariból a nafta, de régebben sokkal színvonalasabb és egyedibb alkotásokat rakott le. Amit meg most erőlködik az szerintem egy viccként fog elsülni.

Monumentális? Nem hinném. Drágább? Igen! Erőltetett? Határozottan! Bukni fog? Sajnos nem...
  • Laza
    Túl sokat lovagol egy alapvetően látványfilmen. A látványos 3D és a mesterségesen generált hype nélkül nem tudom hol lenne ez a cucc .....
    Attól tartok hiába a hype folyamatos életben tartása, a második résznél ez már tényleg kevés lesz. Láttunk mindent az elsőben.
  • m minnifield
    ha nem nézem, honnan tudom, hogy nem tetszik?
  • bigjoe
    Akinek nem tetszik ne nézze!!
    Speciel nekem nagyon tetszett.
  • Kferro
    :D
  • Meridian
    Jó volt a film vagy szar? Ha jó volt kit érdekel mire hasonlít?
  • morden
    A Pocahontastozók gondolom mindenr romantikus film után rohannak a pénztárakhoz visszakövetelni a jegy árát, hogy már megint egy férfi és egy nő ( vagy mások) szerelembe esetek tiszta lopás az egész :D
  • Mister
    dehogynem, csak Avatar címmel :D
  • Betonparaszt
    Én nem láttam a Pocahontast. Akkor most mi van?!
  • Kferro
    Bizony.
    Ha valakinek nem tetszett, szíve joga, de könyörgöm, ne írjunk már hülyeséget.
  • sandor8206
    mégegyszer valaki pocahontasosig szopja le magát, ha igaz ha nem, már tökre unalmas
  • Ender Wiggin #2
    Ahogy még vagy egy tucat másik film is. Hagyd már ezt a hülyeséget...
  • bino512
    Az első is hatalmas pocahontas story volt XD