23
Honda Civic motor indítási probléma.
  • Gerypapa 95
    nem egy kategória a kettő , de nekem a robogómnál volt ez ! szét volt hullva az önindítója.
  • JohnnySmith
    Kár hogy nem lehet ezt lájkolni :D
  • guma1009
    Köszönöm a segítségedet igen a húsz év sajnos közeledik most voltam szerelőnél az lesz a gond ő is azt nézte ki belőle. De az biztos hogy sok autóért nem adnám oda. Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.
  • Borg
    Biztos, hogy főrelé lesz. Minden akkori Civicben előjön 15-20 év után. 5 perc alatt át kell forrasztani, és már megy is újra.

A fordos hülyegyerekkel meg ne foglalkozz, csak trollkodni jár minden topikba.
  • Borg
    96-tól van az angol accordban és civicben TD, de azok amerikai licenszes rover dízelek, nem honda. Ahogy az 1.7 CTDI sem honda motor, hanem isuzu (mint az opelekben), csak a HF Honda rajta.
    Az első és egyetlen Honda dízel a 2.2-es, amiket ma is lehet kapni.
  • Fürtös
    Franc sem tudja,azt nem tudom mikor mit gyártanak,én csak javítom őket,és nem kell kétségbe esni egy kis odafigyeléssel egy tisztességes férfiember bármilyen javítást el tud végezni az autóján.
    Igazából nem bonyolult csak tulmisztifikálják.
    Mondom ezt mint szerelő
  • Tuvok #17
    1.7-es CTDi motorosak nem ~2002 óra vannak ? Az "angolokban" már volt 97-98 körül is TD, vagy azokban gyárilag nem dízel volt ?
  • guma1009
    Az emblémával nincsen semmi gond. És egyébként magával az autóval sem. Nagyon megbízható autó csak ember csinálta és előfordul egy egy ritka probléma. Ez szerintem minden autónál előfordul. Ha nem tudsz segíteni akkor inkább ne szóljál hozzá semmit.
  • jhetedikj
    Nyisd fel a motorháztetőt és nézz bele! Ha van ott egy nagy vasból készült izé, akkor lehet hogy annak van valami baja.
  • Falkon
    Terhelővillával tegyél egy próbát.
  • Bronx South
    Szerintem ott az emblémával van a gond, kapard le és vegyél egy Ford emblémát. Ha minden szál szakad akkor meg motor csere.
  • DanielT
    Nyugodtság van, nem véletlen raktam szmájlit a komment végére :)

És még a gyanú árnyékát is szeretném eloszlatni, hogy kedvelem a Hondákat ;P

• Fürtös
    Nos aki kedveli a hondát mint autómárkát az biztos tudja,hogy civicet csak 2007 óta gyártanak diesel motorral.
    Én nem tudom hónapra pontosan a honda történelmét,viszont pontosan tudom,hogy hogy működik és meg is tudom javítani.
    Ezzel szemben nem szoktam ilyen stílusban leugatni embereket.
    A helyes mondat így hangzott volna:
    Fürtös!A civicet csak 2007 óta gyártják diesel motorral.
    Etikett óra vége,köszönöm az építő jellegű hozzászólást.
  • DanielT
    Hogy a francba lenne már dízel egy 93-as Civic? :D
  • AlieN911
    Honda fórum

Használd egésséggel :)
  • Fürtös
    Ja diesel vagy benzin?
  • Fürtös
    Kicsit pontosíthatnád a jelenséget akkor talán jutunk valahova.
    1:amikor beindul akkor nem hallasz semilyen rendellenes zajt?
    2:amikor nem indul mi történik? Indító forgat de nem indul be,indító lassan forgat?
    3: mint lentebb írták hallod-e az üzemanyagszivattyút?
    4:GyujtóSzikra,benzin van?
  • Guren
    mondjuk vidd el egy szakemberhez
  • Tinman #5
    "hogy a garázsban elsőre elindul /pöcc röff/nincs gond."
  • ZsirosKenyer

Add rá a gyújtást és fülelj, hogy a műszerfal bal oldalán a kormánytól balra kattan-e vmi! Mielőtt kattan, a benzinpumpa búgását is hallhatod.

Ha nem hallasz búgást és kattanást 100%, hogy a főrelével van gond.

Cserélni felesleges, egyszerűen újra kell forrasztani az elöregedett cinkes lábakat, és utána nem lesz probléma
  • karajjj
    aksitöltés rendben van?
  • Tinman #2
    Önindító nagy valószínűséggel, hol így áll, hol úgy, van amikor behúz, van amikor nem. Szvsz.
  • guma1009
    Sziasztok. Nekem egy 1993-as Honda civic LX-es autóm van . Egy hete kezdődött a problémám mégpedig hogy a garázsban elsőre elindul /pöcc röff/nincs gond. DE ha megyek vele és valahol leállítom utána rengetegszer rá kell indítani mire nagy nehezen hajlandó beindulni. De hogy furcsaság is legyen a dologban kipróbáltam azt elindultam egy 40 kiló méteres útra vissza álltam a garázsba leállítottam és utána megpróbáltam elindítani és azonnal elindult. hogy lehet az hogy egyszer elindul egyszer meg nem. pontosabban mitől lehet ez?Tudnátok segíteni ebben? Köszönöm előre is.