10
 • nagylzs
  #10
  A jog meg egy korlátolt eszköz, ugyanúgy ahogy a törvények sem általános érvényűek, hanem emberek által létrehozott tökéletlen szabályok embereknek. Ez a fájl megosztós kérdés a törvénytelen és törvényes, a jogos és jogtalan határán van. Nincs rá egyértelmű válasz hogy "kinek van igaza" és nem is lesz.
 • Sir Ny
  #9
  Hogy is ne, hogy a nagytestvér google megnézhesse a lányomat, mi? Nem, nem, a legcélszerűbb házivideómegosztásra torrentet használni. És így a legnépszerűbb is, soktízmillióan osztják meg a saját videóikat és saját készítésű zenéiket a torrenten.
 • B0nFire
  #8
  Erre sokkal praktikusabb a YouTube privát funkciója, hiszen onnan "nem kell letölteni se", elég csak streamelni, és annyiszor streameli a videót, amennyiszer akarja, nem kell a vincseszterén foglalja a helyet. (Más kérdés, hogy technikailag a stream esetén is gyak. letöltés valósul meg, de azt a gyorsítótárból lehet törölni minden bezáráskor akár, és két év múlva is hozzáférhető a megosztón, míg a torrentfájlok általában rövid életűek. Ha elfogy a seeder, mert már mindenkinek megvan, évekkel később nem tud senki hozzáférni az adott fájlhoz. Hacsak nem seedeled életed végéig, de néha rendet kell rakni a vincseszteren, akkor meg már nem fogja találni a kliens, főleg, ha még át is nevezed.
 • Sir Ny
  #7
  Hogy mi? A torrent trackerek nem azért vannak, hogy megosszam a világgal a lányom szülinapi videóit? Ez most komoly?
 • Kenderesi
  #6
  Ezt kérjük precedens értékűnek venni tisztelt bíróság. KÖSZÖNJÜK.
 • csulok0000
  #5
  Azért ez sem teljesen egyértelmű. A torrent esetén az üzemeltető biztosít számodra egy felületet ahol te megoszthatsz bármit. Ezt a felületet az esetek nagy részében azért adja hogy a látogatottságot felhasználva bevételt szerezzen reklámokon keresztül. Az hogy a szolgáltatás legális-e vagy sem az szvsz attól függ hogy az üzemeltető hajlandó-e együtt működni a hatósággal ill. van-e bármilyen hajlandósága megakadályozni az illegális felhasználást.
 • morden
  #4
  "Szvsz erre az esetre már talán alkalmazható a bűnpártolás, talán még az orgazdaság is."

  Sőt a gyilkosságot is alkalmazhatnánk, hisz kb ugyan akkora bünetésre lehet számítani.
 • Rotyoka
  #3
  Tiltsuk be az összes piacot!
 • L3zl13
  #2
  Valóban dícséretes a döntés, de a hasonlatodat a torrent szerverekre alkalmazva:
  Megbüntethetnek-e azért mert aktívan segédkezel (értsd létrehozol/üzemeltetsz emiatt egy szervert) az említett "lopott termékek" továbbadásában? Szvsz erre az esetre már talán alkalmazható a bűnpártolás, talán még az orgazdaság is.
 • csulok0000
  #1
  Úgy látom végre kezd felébredni a világ és végre felfedezik a technológia és annak használata közötti különbséget (:
  Elvégre azért nem büntethetnek meg mert elmondom mindenkinek hogy a Kis Pista lopott termékeket árul (: