Külsõ szakértõk tesztelték a Vista biztonságát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Régi gépre megértem ha XP-t teszel, de újakra elég nagy ostobaság, hiszen a 32 bites XP max csak 3 giga RAM-ot lát, de ha a VGA memóriája 2-3 GB, akkor még annyit se (64 bites XP-n meg sok mai program nem fut), és a többmagos processzorokat sem használja ki rendesen.

"Összegezve a Windos7 bõdületes visszalépés az XP-hez képest inkább a Win98irányába." --> ez a kijelentés FAIL, elég gáz, hogy ilyen "szakemberek" is vannak...

az én gépemre az XP, Vista és a Win7 is 20 perc alatt települ fel, nem értem, honnan veszed a 2 órát - ha nem tudsz valamit, inkább meg se szólalj, mert csak magad égeted le.

ETS 2 + Logitech Driving Force GT

Azt hiszem nincs mit hozzáfûznöm a cikkhez, a tények önmagukért beszélnek<#nezze>
Az XP-t máig , mindenféle hátszél, propaganda, lobbik és az újonnan eladott gépek gyakorlatilag 100%-n lévõ Win()dos 7 ellenére TORONYMAGASAN többen használják, mint a Visztát és a Winfos7-et együttvéve <#falbav> valószínûleg pont azért mert olyan "gyorsak" és "jók" mint ahogy néhány gyík beállítja. <#eplus2> Immár 2 éve megjelent Windos 7 , pedig bõdületesen nagyot égett nem mintha nem lehetett volna eddig mindenkinek 2 órája feltelepíteni (ja. aha 20 gigaherces , 10 magos gépen 70 giga rammal).. Hozzáteszem ebben a statisztikában az én kezem is jócskán benne van, mivel 2 év alatt közel 2000 számítógéprõl sikáltam le a Windos 7-et... <#eplus2>
Összegezve a Windos7 bõdületes visszalépés az XP-hez képest inkább a Win98irányába. <#falbav> <#taps> <#idiota> <#szomoru1>

Én voltam olyan hülye hogy vettem Vistát, de aztán premier napon rohantam inkább 7-est venni.
Mondjuk ebbe a féláras akció is közre játszott, nem biztos hogy teljes árért új windózt vettem volna. Így viszont örülök mert ezzel tökéletesen megvagyok elégedve.
NEXUS6
Szerintem meg vegyél min 2 GB RAM-ot. Ez alatt ezekkel az OS-ekkel foglalkozni egyénértékû a szellemi öncsonkítással!
<#papakacsint>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

TWN
Irasod tartalmarol: lol.

Nem csak a driver miatt volt ciki (de amiatt is, mivel a rakenyszeritett cegeknek csak ezert uj gepeket kellett venni /mindegy volt, hogy mukodik-e meg a regi hp970 vagy hasonlo nyomtato/). Ezert viszont nem csak az MS-t tudom karhoztatni, mivel lenyegeben a gyartok sz*rtak ra a friss meghajtoprogikra - szoval nem egy uj OS-re kell csunyan nezni.
Ami ledobta a szijat az agyamrol, az a lomhasaga: ha ugyanannyi progit felpakolsz egy Vistara es barmelyik masik rendszerre (ami futtatja...), nincs nala lassabb. Tul sok szolgaltatasa fut, tulsagosan reszletesen akar mindent naplozni, tol sok memoriat zabal halozathoz stb. Vmi. pre win7 alphanak nez ki..
egy ilyenen egy ubuntu nem fut el, te. max egy puppy/arch linux esetleg.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Az én régi gépemen is szenvedett a Vista (P4 2,66 Ghz, 512 MB RAM), Windows 7 bétája valamivel jobban ment rajta, de olyan sok különbség nem volt. A véglegest már nem tudtam azon kipróbálni, mert addigra eladtam azt a gépet. Errõl a bétás tesztrõl videót is készítettem: videó (érdekes, évekig némítva volt a videóm alatt a zene, és most újra szól)
Viszont azóta szereztem egy szintén régi gépet (Celeron 2000GHz/512 MB RAM), ha lesz hely a merevlemezén, ki fogom próbálni, hogy fut rajta a Vista és a Se7en.

Köszi, ki fogom kapcsolni. Kicsit utánaolvastam, Win7-nél már késleltetve indul, valószínûleg ott ezért nem tûnik fel, hogy fut a SuperFetch.

"Szerintem is túl koránn adták ki. Nyugodtan ki lehetett volna hagyni, és egybõl Win7." akkor meg a win7 bukott volna... ugyanis a vista "szarsága" mindössze abban rejlik, hogy amikor kiadták alig volt rá driver, a win7 "jósága" meg azon alapszik hogy a vista miatt már alapból volt rá driver, mert ugyan azt a modellt használja mint a vista.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

csulok0000
nekem összesen fél órát volt a gépemen, de az akkori gépem túl gyenge volt neki. Viszont a Win7 az gyorsan futott azon a vason is. Lehet hogy egy 4 magos legalább 2 de inkább 4Gb rammal pakol gépen nem veszed észre annyira a különbséget de a win7 az sokkal jobb lett. legalábbis a +3 év fejlesztés meghozta gyümölcsét.
Am Vista Verzió száma: 6.0
win7 verzió száma: 6.1 (Tehát tényleg csak egy "jóval" tovább fejlesztett Vista a win7 (: )
Valószínûleg az elõtöltés szolgáltatás miatt lomha indítás után. Kapcsold ki, és próbáld úgy. Szerintem sokkal jobb lesz.

A SuperFetch kikapcsolásához tegyünk a következõket...

1. Start menü keresõjébe írjuk be: services.msc
2. Keressük meg az Elõtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3. Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a Leállítás gombra.

Nekem nem volt a Vistával semmi gondom, az SP1, SP2-es verziók már stabilak, csak jó vas kell alájuk. (SP nélküli Vista valóban megfagyott párszor a gépemen). Számomra egyetlen észrevehetõ hibája a Vistának, hogy bootolás után pár percig lomha, de utána már fut rendesen. A mai napig használok Xp-t, Vistát, Win7-et, és egyikkel sincs különösebb gondom.

Ez az, az XP-t eleve túl sokáig hagyták futni (habár SP3 körül már egy egész jó rendszer volt), akkor már nyugodtan várhattak volna. Nem mondom, otthoni felhasználásra el lehetett karistolni a Vistával, de arra sem volt túl jó.

@NEXUS6

"Stabilabb, gyorsabb, néhány helyen a kezelése átgondoltabb."

Ennyi, meg is válaszoltad a kérdést.
Persze, hogy vannak hibái, de melyik OS-nek nincsenek?

Nem errõl van szó. Egyetértek - az egyébként nekem rendkívül unszimpatikus - Steve Ballmerrel. A cikk szerint ezt mondta: "Steve Ballmer a Windows Vistával kapcsolatban kifejtette, hogy rengeteg pénzt és munkát öltek egy olyan termékbe, amely végül megfeneklett a hibás idõzítés és a rosszul végrehajtott bevezetés miatt."

Szerintem is túl koránn adták ki. Nyugodtan ki lehetett volna hagyni, és egybõl Win7. Egyszerûen nem volt miért lecserélni a Windows XP-ket. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Vista jó-e, vagy rossz-e. Szinte csak ellenérv volt a Vistára váltásnál. Túl nagy anyagi költségek, rengeteg plussz munka, egyéb járulékos fejlesztések.... cserébe meg kb semmi használható plussz.
Éppen ezért volt az, hogy a Vista Business liszenszével lehetett használni Win XP Pro-t is.
Mi is vettük a Vista Businesseket és helyett XP lett telepítve. Ugyan annyiba került.

Végül is ez már a múlt. Teljesen mindegy.

NEXUS6
A W7-et adhatták volna, mint egy combosabb SP a Vistá-hoz, de marketingológiai szempontból jobban jött ki a cég, ha a féligkész, és ezért rengeteg kritikát, rossz sajtót kapott OS-t takaró Vista nevet elfelejtik.

Igazából verziószámban van különbség a W7 meg a Vista között, a W7 minimális új funkciót tartalmaz.

Miben jobb? Stabilabb, gyorsabb, néhány helyen a kezelése átgondoltabb.

De pl továbbra is vannak idegesítõ hibái. Pl vagy félévig kûzdöttem azzal, hogy alapból be volt kapcsolva a loudness equalization. Ami átlagra felhangosította, lehalkította a hangokat, ez zenehallgatásnál nem olyan jó élmény. Hónapokig túrtam a netet, hogy lehet kikapcsolni. A vezérlõpultban a beállításoknál elvileg ki volt kapcsolva. Persze kiderült, hogy a hangkari meghajtó programjánál kell kikapcsolni. Csakhogy ez elég általános hiba ahhoz, hogy az OS készítõ felelõsségét is fölvesse.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nem. De nyilván csak a sok hülye rendszergazda miatt voltak képtelenek normális eladásokat produkálni. Szintén az õ hozzá nem értésük miatt volt rengeteg cég, akik a Vistáról visszaváltottak XP-re.

OK, és ezzel bizonyítva is van, hogy a Vista "elb*sz*tt egy OS". <#circling>

A driverek azért vannak telepítve, mert OEM (amihez amúgy nincs support), ez egy OEM Win7-en is meglenne.

Nos, a példában szereplõ János akár én is lehetnék, 3 évvel ezelõtt az Asus laptopomon Vista volt. Amíg garanciális volt nem nyúltam hozzá, utána rákerült egy W7 és egy Ubuntu és hiszed vagy sem, mind a kettõvel jobban teljesített a gép, mint Vistával.

János vett egy laptopot. Vistát adtak rá, mert sajt. Jól mûködik, gyorsabb, mint az xp lenne. Driverek felinstallálva. Power gombra indul mindenféle baszás nélkül.
Ugyan, áruld már el nekem, hogy miben lehet jobb egy XP vagy egy 7 egy ilyen vistánál?
Mert ez a gyakoribb eset, nem az, hogy asztali gépre valaki nekiáll, lementi minden adatát formattál megveszi a boltban a Vistát, és felrakja. Odaadták Jánosnak, mûködik. Méghozzá jól mûködik. Mi vinné rá õt arra, hogy letörölje a laptopjáról a vistát és XP-t *nixet vagy 7-est rakjon rá?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Én Vistát is használok. Teljesen stabil, DX11 is van rajta. Kikapcsoltam az elõtöltés szolgáltatást, mert az nekem nem tetszett, illetve a kikapcsoló gombját állítottam át, hogy kikapcsoljon rá, ne csak hibernálódjon. Egyetlen kellemetlenségem vele, hogy az oldalsávon a naptár nem mûködik rendesen (másoknál is ez van).

Másik gépemen, amit kevesebbet használok W7 van. Azzal sincs gond, viszont pl. a media playert teljesen elcseszték rajta. Az XP/Vista megoldás sokkal szimpatikusabb.

Hálózatépítésrõl...Nem tudom nektek milyen probléma volt vele... Emlékszem anno... Windows 2003 tartományvezérlõ volt, és tényleg nem akart rendesen tartományba menni a Vista. Gondolom lett volna rá megoldás, de mivel Vista Business liszensszel lehetett XP prot is használni, így az könnyebb, gyorsabb megoldás volt akkor.

Illetve otthon volt olyan problémám, hogy a fájlmegosztás kikapcsolódott magától, de ha jól emlékszem az egy frissítés után meg is szûnt. Azóta is jó.

Nyomtató megosztásoknál voltak még kavarodások, meg nem mindig lehetett rendesen telepíteni, de az Windows 2008 <-> XP viszonylatban mai napig is fennáll.

Hirtelen ezek az élmények jutottak eszembe.
ja... (tomcsa4 aláírására) Vista bootidõvel semmi bajom. :)

Na ne viccelj már. Még a Microsoft is elismerte, hogy elb*sz*tt egy OS. Aki Vistán nem tudott hálózatot építeni az XP-n sem tudott és az ilyet nem nevezzük szakembernek. Az, hogy a trollok mindenféle fórumon össze-vissza írogattak nem jelent semmit. A Vista maximum egy W7 alpha verziónak volt jó.

Kicsit ellentmond ennek, hogy ugyanezek az informatikusok viszont dicsérték a W7-et, miközben a Vistát továbbra is fikázták. Ezek után kétlem, hogy a szaktudás hiánya állna csak a dolog mögött. <#rolleyes>
Vista jó OS volt. Aki értett hozzá, az tudta. (Emlékszem a magyar cégeknél dolgozó szakemberek is csak lestek, tök hülyék voltak hozzá és még a hálózatot sem tudták kiépíteni. Természetesen fkázták és ezért dicsérték az XP-t.)

De hát a PC tömegcikk és sok idiótához eljut.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

mousee
Gondolom aki anno megvette, és most nem akar újra pénzt kilapátolni az ablakon...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

rágógumi
de ki vistázik még..

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

..aminek az egyik témája a windows 7 theme..:))))...amúgy az SP után sokat változott anno és jó irányba..de megkérdezhetnénk, hogy mi is az a w7?.
plu604
"egy olyan termékbe, amely végül megfeneklett a hibás idõzítés és a rosszul végrehajtott bevezetés miatt."
Vagy azért mert egyszerûen szar volt...?

Kilátás.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

NEXUS6
Mi az a Vista?
<#hehe>