13
 • zseko
  #13
  Már majdnem kezdett érdekes lenni, de a manuális mód hiánya (nálam legalábbis) kizáró ok vásárláskor.
 • wavrekordz
  #12
  @kvp: Nagyjából igazad van, de azok nem voltak full frame szenzorok, közel se... az Olympus sose gyártott szenzort mindig mástól vásárolta (akkoriban többnyire a Kodaktól), de full frame-et még soha.
  @DjDano: Az Olympus messze az egyik leginnovatívabb gyártó, az első tükrös digi, az első élőképes tükrös és az első tükör nélküli digit is ehhez a márkához tartozik. Tény hogy szar a marketingje és viszonylag kis gyártó, de optikában mai napik legendás!
  @sg.hu: Mikor tanuljátok már meg, hogy a zoom nem egyenlő nagyítás?!?! Annyira amatőr digicames cikkeket közöltök, hogy fáj!
  @SP-810UZ: olyan mint a zsiráf, "márpedig ilyen állat nincs!"... aki látott már optikát, az tudja, hogy ilyen zoomátfogással nem lehet normálisat csinálni, 10X zoom felett már mindegyik átbaszás, hulladék minőség, iszonyat kompromisszumokkal... ráadásul a felhasználót sem ilyen gyújtó távra fejlesztették, képtelenség kézből kitartani. Én nem látom semmi értelmét... ilyet igényes fotós nem vesz, csak aki a bunkósbotot cseréli le a zúúmra. Parasztvakítás az egész.
 • Lateralus
  #11
  "...nagy gondban lehetnek ha már csak így tudják eladni magukat... Ha digi fényképező akkor Canon vagy Nikon!"

  Canonnak és Nikonnak is van közel ilyen, vagy ugyanilyen zoomátfogású gépe. Ezek szerint ők is csak így tudják eladni magukat?
 • Lateralus
  #10
  Fele, kb.
 • narumon
  #9
  Azért EOS-hez sem kell éppen lottó. Ráadásul fogadni mernék, hogy ez a fenti szutyok sem olcsóbb mint egy belépő EOS...
 • Inquisitor
  #8
  Én Canon-t olyannak ajánlok aki "óccó ész jó" gépet keres, esetleg Fujit. De ilyen marhaságot írni az Olympusról. Meg van egy árkategória, ami alatt már mindegyik szahar.
  Persze nyernék a lottón én is EOS kamerát vennék, de ez más mese. :)
 • gosub
  #7
  Akkor néhány millió ember ostoba mód nem kérte ki a véleményed és Olympust vett. Ráadásul a sok hülye között sok az elégedett. Ezt a vackot viszont én se venném meg.
 • gosub
  #6
  Melyik volt az? Nem ismerem!
 • DjDano
  #5
  Olympust vegyen a halál, nagy gondban lehetnek ha már csak így tudják eladni magukat... Ha digi fényképező akkor Canon vagy Nikon!
 • kvp
  #4
  Az olympus anno gyartott a fentihez hasonlo kategoriaban (kisebb zoom-mal) full frame szenzoros gepeket is. Ez akkoriban volt amikor meg a sima filmes optikat hasznaltak a digitalis gepekben is es csak a hatlapon volt elteres (meg a film helyere ment az elemtarto) Mondjuk azon a gepen meg volt maualis es felautomata uzemmod is. Mindenesetre a szep nagy szenzor es az alacsony felbontas (2MP) miatt meg alacsony fenyviszonyoknal is alig volt zaj, amit az azota kiadott kisebb szenzoru gepeknel meg a zajszures ellenere sem igazan latni.

  ps: Nekem manualis modnak eleg ha az exponalasi ido, es a fokusztav allithato a gepen, de ez a ket dolog azert fontos. (ezek meg a telefonomon is allithatoak)
 • jocco
  #3
  Jó csak ekkora zoom átfogást meg az érzékelö méretének csökkentésével érik el... s az sincs tul jó hatással a képminöségre szerintem :)
 • AgentKis
  #2
  Inkább zoom, mint megapixel, bár szerintem 5-10x felett annak sem sok értelme van. Viszont a többi gyártó talán elmozdul a 3x-ról.
 • anubys1984
  #1
  Biztosan megvan egy ilyen készüléknek is a maga célközönsége, de én akkor sem sok értelmét látom...