10
  • bakagaijin
    #10
    Nagyszerű, és minden város parkolócégei, minden ország autópályaüzemeltetője más és mást fog használni. Míg a szélvédő be nem telik. Tök jó volt, hogy nem kellett ragasztgatni már a szélvédőre matricát, erre rátesznk egy ilyen böszmét... Zzeg.
  • llax
    #9
    A cikkben konkrétan parkolóházakról van szó... Ott azért nehezen vitatható a díjszedés indokoltsága.

    Ez a megoldás nem a közterületen történő parkolás díjának beszedésére készül, hanem az olyan zárt (akár magán) parkolóknak készül, ahol a díjszedés a be- és kihajtáshoz köthető.

    De ilyen azonosításra a rendszám is megfelel, ha megfelelően áll a dologhoz a szolgáltató és adott a jogi háttér, akkor nemhogy visszaélni nehéz, hanem még segíthet is a rendszámtolvajok lebuktatásában...
  • aaaaa
    #8
    Mi ebben a jó ötlet ? Hogy ne kellejen parkolóautomatákat felállítani, és még könnyebben, szinte minden befektetés nélkül le tudjanak húzni a prérin is a parkolási maffia bandák. A fizetőparkolással kapcsolatban egyetlen jó ötlet van, a teljes megszüntetése. A parkolómaffiás hazug mesékre, miszerint ezáltal több hely lesz a belvárosban, szerintem senki sem kíváncsi.
  • Rotyoka
    #7
    Végre valami jó ötlet

    Ne fostos mo-ból induljatok már ki megint....
  • atis78
    #6
    Nekem már 10 éve ott van egy belülről a szélvédőre ragasztva
  • Komolytalan
    #5
    Ha az első-hátsó rendszámtáblát el is lopják, azzal max 1 napig tudnak parkolni, mert miután észrevettem bejelentem a rendőrségen, és másik rendszámot fog kapni az autóm (új forgalmi, minden). Ugye rendszámtáblából csak egy elveszettet lehet pótolni, kettőt nem. Ha meg parkolástól komolyabb célra akarják szolgálni, akkor autó típus+szín egyezés is kellene, ami meg nem olyan egyszerű.

    Ráadásul az RFID-t is el lehet lopni, 8 méteres távolságon belül simán lecsippantja az ember egy ipari PDA-val, aztán ír egy saját RFID chipet, és parkol a szomszéd számlájára. Még annyira sincs bonyolult/veszélyes mint a rendszám lopás.
  • mad mind
    #4
    Basszus lemaradt a vége.
    A rendszámodat sokkal könnyebb ellopni, mint a szélvédőre belülről ragasztott roncsolódó matricát.
    Ma láttam, hogy a németeknél egy délután alatt valami 70 autóról lopták le a rendszámtáblát, egy kisvárosban.
  • mad mind
    #3
    Jelenleg ez egy elméleti lehetőség. Személy szerint én nem támogatom, mert nem támogatom a parkolási maffiákat. Ha a parkolási cég szolgáltatást is nyújtana, nem csak a markát tartaná, még meggondolnám, de ez nem fog megvalósulni.
  • Komolytalan
    #2
    Az autón most is van egyedi azonosító, úgy hívják hogy rendszám. Ezt ugyanúgy fel lehetne vinni az adatbázisba, a kérdés csak az, hogy akarunk-e a pénztárcánkra automatikus levonogatási jogot adni egy parkolási cégnek vagy sem. Számomra nem RFID-n múlik, hogy nem.
  • redfish
    #1
    Ja,... ja...
    Mi meg madarak vagyunk és tollas a hátunk, hogy eszünkbe sem jut : azokat a 12 jegyű azonosító kódokat bármire fel lehet használni...
    Már várom, mikor jön az ötlet, hogy belénk ültetik az azonosító chipeket, természetesen csakis a mi érdekünkben!...