13
-
Thrawn #13 Szó nincs arról, hogy fel is fog menni a tetejére. Keresnek egy lankásabb lejtőt, ahol feljebb tud jutni és a földtani, (bocsánat, marstani) rétegek is jól vizsgálhatók. -
kisemlős #12 Azért ez nem semmi, egy 5000 méteres hegyet, még itt a földön is épp elég leközdeni egy robotnak... -
#11 Azért a legutolsó mars járó óta eltelt pár év és gondolom tovább fejleszthették a jármű elektronikáját és mozgóalkatrészeit. Nem hiszem,hogy olyan hülye emberek dolgoznának ott,hogy ilyesmire ne gondolnának. A labortesztek után biztosan kiviszik majd ezt is a marsi terephez hasonló vidékre. -
uwu 80 #10 Az csak egy ék, hogy el ne guruljon, ha jön egy cunami. -
ProgServ #9 Mérnök emberek azt a bukkanót nagyon szépen megtervezték, amint ez a cucc átgyalogol.
A Mars-nak is szóltak a tesztekről? Mert gyanítom, nem előre beállított, kimért tereptárgyak lesznek.
Vagy igen?! -
#8 Nem kell(ett) tónak lennie, a kőzetrétegeket vizsgálja. Ha valaha vizes volt a talaj azt is már ki tudja mutatni annyi féle/fajta réteg van egymáson a kitüremkedő hegy miatt.
Én azon csodálkozom, hogy hegymászásra van tervezve ennek ellenére hát elég gyengén bordázott kerekekkel van ellátva. Illetve nem túl mélyek azok a bordák így ránézésre... Én biztos 2-3-szor mélyebbeket használnék. :D -
Thrawn #7 Elég bonyolult lesz ez a fajta leszállás, de annak idején azt hittem, a ballonos se fog működni. -
amitakartok #6 Azt honnan tudják, hogy a kráteren egykor áthaladt egy folyó? Teljességgel lehet, hogy ez valaha egy krátertó volt de szélerózió lekopasztotta az oldalait. -
#5 Akkor viszont a kis zöld marslakók biztos nem engedik leszállni!
-
WinG #4 Ilyen probléma biztosan nem lesz, ugyanis az elsődleges energiaforrása egy belső radioizotópos generátor lesz. Nem is tudom, visz-e magával napelemeket. -
mcganyol #3 Gondolom ezen jobban megoldják hogy le tudja "porolni" a napelemét, illetve egy kis szélkerék is lehetne rajta, hogy amikor egy hónapig homokvihar van és nem kap napfényt, akkor is a minimális melegítéshez szükséges energia meglegyen. Érdekes lehet a nasa-nál marsjáró projekten dolgozni... -
#2 Hogy 7 évig üzemképes marad a tervezett pár 10 napos működés helyett? -
#1 Csak nehogy úgy járjon, mint a Spirit. :'(