32
-
#32 ha alan dean foster írta volna, akkor nem egy béna álnéven és 2000 példányban adják ki, és talán még a filmkészítők figyelmét is felkeltette volna. mert bizony ezt a könyvet én írtam. -
zolik #31 edit: ha pl Alen Dean Foster vagy S. Perry írta volna ezt a könyvet ugyan ezzel a storyval mindenki bólogatna, így pedig marad a fikázás. -
zolik #30 tehát ha az találja ki hozzá az "eredetet" aki írta annak jobban igaza van, mint ha más valaki tenné? ezen az alapon az összes Aliens, Predator és AvP könyvek mind kuka, mert nem az alapművek szerzői írták?
ez kb olyan mintha valaki írna egy saját storyt ami a Warcraft világában játszódik de rásütik páran a "hülyeség" bélyeget mert nem egy "hivatalos" írta? Ilyen alapon az össze szerepjáték - RPG - kuka mert nem az eredeti író a mesélő... -
asgh #29 Egyik sem lesz igaz, mert mindegyik fikció. Az más kérdés, hogy melyik érdekel. Nemere István haveri körének álneves haknija kétségtelenül kevésbé kelti fel a figyelmemet, mint ha az eredeti Alien írója és rendezője talál ki valamit. Ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb is lesz. -
kalapos01 #28 Mi az hogy nem hasracsapós? Leírja, hogy szerinte hogy kerültek oda. Én is leírhatom, hogy szerintem hogy kerültek oda, de attól még nem lesz igaz. Akkor lesz igaz, ha az írja le, aki készítette a történetet, vagy aki megkapja a megírás jogát. Nyilván egy XY Magyarországrl tudja, miM -
zolik #27 Én több éve (kb 4) olvastam, és nem hasracsapós. Leírja, hogy hogy kerültek az utazók az LV-426-ra és hogy miként találkoztak az első idegenekkel. -
kalapos01 #26 Az ilyen álneves magyar írók által írt hasracsapós könyveket mindig óvatosan közelítem meg. -
zolik #25 Akit érdekel egy alternatív előzmény annak kötelező a "A végső vesztes a halál" könyv. "E regény közvetlen, alternatív folytatása A nyolcadik utas a halálnak és A bolygó neve: Halálnak. A harmadik és negyedik mozifilmmel szemben végre megoldást kínál az Alien-univerzum mindeddig megválaszolatlan kérdéseire. "
-
hitman08 #24 Dehogynem. Kíváncsi vagyok, orrmányos barátunk hogyan akadt össze a dögökkel. -
sandor8206 #23 Volt kiforrott koncepciója R. Scottnak Alien-előzményre, csak az semmilyen téren nem egyezett a Fox-stúdióéval, kb. 1 dologban tudtak megegyezni, hogy 3D legyen. -
csimmasz #22 Jó kis mozi volt a "Bolygó neve"
Egyébként nem ez az utazó?
-
hitman08 #21 Jól emlékszel, kb 5-6 méter magas biztos lesz. A képregényekben is megjelent az utazó fajából egy, több mint kétszer akkora volt mint egy ember. -
csimmasz #20 Mindegy, csak egy jó sci-fi kerekedjen ki belőle.
Amugy, az az utazó nem épp kicsike volt ha jól emlékszem. -
hitman08 #19 Előzménynek előzmény lesz, csak nem éppen az alienek szempontjából. Scott az utazó idegen hátterét szeretné részletesebben bemutatni, mégis honnan, hogyan pottyant oda az LV-426-ra. -
kanduhr #18 Definiáld kérlek az "alien film" fogalmát. Mitől nem az, és miért az. -
#17 Őőőő, nem akarok nagyon poéngyilkos lenni, de az a forgatókönyv vázlat, amit olvastam tényleg monumentálisabb annál, mint, hogy geci WY társaság hogy szopatja szét a saját alkalmazottait, csakhogy biológiai fegyverhez jusson.
Inkább Kb mintha a 2001. Űrodüsszeiát összegyúrnák a az Aliennel.
-
bonobo #16 Köszi az infót, ez így már több, mint amit eddig tudtam.
Ha tényleg az az űrhajó, akkor azért lehet agyalni, hogy az ember szereplőkkel most akkor mi is van? Tehát úgy értem, ők emberek akik egy másik űrhajóval Ripleyék előtt mentek oda? Ez azért furcsa. Ha így van.
-
#15 köszi -
#14 Hetek óta megy asszem izlandon a forgatás, a múltkor láttam egy díszletről készült képet, totál idegen űrhajó az első részből.
Igazából ez olyan előzmény lesz az eddigi infók alapján, hogy az a lény honnan is származik, akinek a zűrhajóját teletojták az az első részben. -
#13 Azt láttam én is, egy röhej volt. Röhögtem is volna rajta, ha nem az egyik kedvenc filmemmel csinálják.
A nagy nyirbálásnak sajnos az Alien sorozatban is vannak hagyományai. A 3. rész, amit Fincher rendezett gyakorlatilag ki lett herélve. Érdemes megvenni a DVD-s rendezői változatot, kb. csak nagyvonalakban azonos a moziban bemutatottal. Rengeteg eltérés van, az egész sokkal darkabb de a szereplők már nem totál sablonos valamik. Visszajön az a motivum, hogy van egy fasz aki kavarja a szart az emberek között (Ash/Burke ugye). Egész új jelenetsorok is vannak benne.
Amúgy a neten olvastam valami szinopszist a forgatókönyvről, amit a cég aztán cáfolt persze, közben félig meg félig megerősítette:). Elég részletesen kidolgozott sztori volt, ezért nem is olvastam inkább el, nem szeretem a spoilert, de szerintem valszeg az lesz a sztori.
Amit elolvastam belőle az kifejezetten érdekesnek tűnt, nem olyan jönnek az élienek, a ragadagagadozók, meg még az űrgolhók és akkor mostaztán. De majd meglátjuk. -
bonobo #12 Évek óta néha felröppent a hír, Alien előzmény film készül, aztán nagy csend, aztán újra valami aztán megint csend. Nekem ott sántított a dolog, hogy ha Ridley Scott mondjuk évek óta ezen agyal, dolgozik, hogy meg legyen ez az előzmény, akkor ez nem alakul át csak úgy. Szerintem Ridley Scott bejelentette, hogy előzmény film lesz, aztán meg el kezdett gondolkodni, hogy mit is kéne és végül rájött, hogy ez így nem fog menni. Aztán jött ez az önálló alkotássá nőtte ki magát szöveg. Pont a héten olvastam róla, hogy azt mondta megint valahol, persze szűkszavúan, hogy a filmben lesz pár utalás benne az alienekre. Egy alien előzmény film és a lesz pár utalás az nagyon messze van egymástól. Ebből is látszik, hogy igazából Ridley Scottnak nem volt kiforrott koncepciója egy alien előzmény filmre.
Egyébként lehet, hogy maga nemében jó film lesz, de nem alien film. -
#11 Még nincs eldöntve, de a Fox ezt szeretné -
#10 "Ha a fele igaz a lelkendező híreknek, akkor sokkal jobb alkotás lesz, mint az "eredeti" Alien/aliens film volt."
Kizárt.
-
#9 Hát ha egy Alienes film PG13 lesz az elég gázos. KB mint anno volt a Starship Troopers (Csillagközi Invázió) RTL klubbos változata. Minden véres jelenetet kivágtak belőle. Így gyakran nem is lehetett érteni hogy most egyik jelenetből hogy következik a másik. A 129 perces filmből csináltak egy 90 percest.
Szerintem hasonlóan lehetne megoldani egy Alen köré épített filmmel is a PG13-at.
Mindegy majd a rendezői változat BD-n :D -
nessboth #8 Kár, hogy nincs lájk gomb, mert most leestem a székről a röhögéstől.
-
#7 ez egy méhész, aki épp begyűjtötte a lépesmézet és örömében ugrál, hogy ismét jó volt a "termés". az előtérben megfigyelhető a sok szorgos méhecske, ahogy épp visszatérni készülnek az új, eu-s támogatással épített, hipermodern kaptáraikba. -
nessboth #6 Akkora bolondásgokat beszélsz, hogy az hihetetlen, egyszerűen, hogy lehet ekkora baromságot írni, nem látod, hogy vett valamit és örömében ugrál?! -
zetortraktor #5 pg13 lesz. mondták. -
#4 "Prometheus eredetileg egy előzménynek indult az Alien-sorozathoz, de végül önálló produkcióvá nőtte ki"
Remélem hogy nem fog PG13-as besorolást kapni a film ahogy a Fox kéri, mert akkor egy hulladék lesz ez a film... -
Inquisitor #3 Nem volt még egy közelebbi kép egy úrhajósról aki egy nő volt?
Ha a fele igaz a lelkendező híreknek, akkor sokkal jobb alkotás lesz, mint az "eredeti" Alien/aliens film volt. -
Lordboxi #2 kár, hogy nem alien előzmény lessz. ennyi erővel azt is írhattad volna viktor, hogy a az élőszereplős mario filmből van.... -
#1 épp viszi ki a szemetet az az emberke. nincs itt min agyalni. este nagy buli volt, sok szemét gyűlt össze.