14
 • asgh
  #14
  Amit kérdezel, az ugyanúgy megáll játékkonzol és okortelefon témában is.
  Okostelefon: mindenre, amit tud ott a laptop, telefonálásra meg veszek 8ezerért egy telefont.
  Játék konzol: 150ezerért lehet ugyanolyan PC-t is összerakni, ráadásul az bármikor bővíthető.
  Ha tehát csak a számítástechnikai eszközök nettó teljesítményt hasonlítod egymáshoz, akkor az asztali PC mindig verhetetlen lesz ár/teljesítmény arányban, de ez nem jelenti azt, hogy minden létező felhasználási területen a PC lesz a legjobb. Ez erősen azon múlik, hogy milyen életszituációban milyen eszközre van szükséged.
  Ha a gyereknek lesz játékra, akkor a legjobb a játékkonzol, mert berakja a lemezt és játszik.
  Ha az ember egész nap rohangászik a városban, csak emailt néz, esetleg online térképet, akkor jobb az okostelefon, mert bármikor előkaphatja a zsebéből.
  Ha a csajodnak kell egy gép, amin netezhet, zenét hallgathat, ebookot olvashat, stb. akkor a legjobb a tábla, mert nem kell mellé főállású rendszergazdának lenned, mint bármilyen windowsos netbooknál.
 • Magiszter
  #13
  Az a baj hogy normálisan kipróbálni egy tabletet csak itthon tudnék. De ki lenne akkora marha hogy kölcsön adja a méreg drága kütyüjét nekem pár napra, hogy azt tegyek vele amit akarok? xD

  Ha te benne vagy, mondok egy postacímet PM-ben
 • SlickAdam
  #12
  ha valaha lesz lehetoseged rendesen kiprobalni egy normalisabb tablet-et, tedd felre a makacssagodat es melyedj bele! ha akkor is ez lesz a velemenyed, hat... ez van. de igy csak nyafogsz.:D
 • Magiszter
  #11
  Jó így már értem. Tehát az csak egy "ablak a világra" ketyere. Egy faék egyszerűségű embereknek kitalált szórakoztató platform. Nah de az ára még mindig nem érthető számomra. Ha most lenne feles 100 ezrem se vennék tabletet, pedig tetszik már ez a Lenovo. De egyszerűen nem éri meg ilyen áron.... szerintem.
 • SlickAdam
  #10
  hogy irtak mar tobb helyen is? "a tablet tartalomfogyasztasra tokeletes". na ez roviden le is irja a lenyeget. tablet-en bongeszni hihetetlen kenyelmes, es ugye ez csak 1 pelda.
  mondjuk szerintem mar tulleptek ezen az ujabb gepek. egeszen komoly helyeken is bevetik oket.
 • SlickAdam
  #9
  mert masnak lehet nem kell a tobblet tudas.:)
  egy tablet konnyu, feladatspecifikus alkalmazasok vannak ra (ertsd: kulon alkalmazas Facebook-ra, banki ugyintezesre, ebay-re, amazon-ra, ...), amik hasznosak tudnak lenni, plusz nincs boot-ido. reggel felkelsz, megnyomsz egy gombot es mar megy is a rendszer, maris olvashatod az e-maileket. de ne felejtsuk el azt se, hogy a tablettel rendelkezok tobbsegenek van egyeb normalis gepe is. csak onallo gepnek keves lenne, bar van olyan celkozonseg akinek elegendo egy ilyen is. igazabol ki kene probalnod egy tabletet par napig, hogy megertsd es belasd, hogy nem hulyeseg az.
  egyebkent en a te ervelesedet is teljesen logikusnak latom, manapsag a kis netbook-ok is eleg bikak.
  mas igenyek, mas vilagnezetek. ha nem lenne igeny tablet-re, nem gyartana senki.
 • Magiszter
  #8
  Jah! Én kérek elnézést!
 • who am I 7
  #7
  az me RAJ

  fizetésből élők ezt nem érthetik
 • Magiszter
  #6
  Eddig oké. Csak nem értem a háttérben megbúvó logikát hogy XY miért vesz egy 100 forintos cuccot, ami keveset tud, holott ugyanannyiért egy többet tudó, de majdnem ugyanolyan cuccot vehet. Nem ítélkezni akarok, csak megérteni az árazását a Tableteknek. És nem indok a "csak me azé". :)

  TESSÉK ENGEM FELVILÁGOSÍTANI!!! xD
 • SlickAdam
  #5
  oke, megindokoltad, hogy TE szerinted miert jobb a netbook es miert vennel te azt.
  mas meg majd eldonti maganak :D
 • Magiszter
  #4
  Itt az árhoz viszonyított teljesítményről van most szó. Egy tablet 10-ed annyit tud mint egy netbook. Mégis ugyanannyiba kerül. Így az ember inkább netbook-ot vesz ha van 100ezre, mert jobban megéri. Ha az ilyen tableteket 50-60 ezer körül adnák akkor 2-t is vennék belőlük. De amíg 100-ért adják darabját, felejtsenek el engem. Nézzünk egy összehasonlítást:
  Netbook:
  - 1,5 kiló (könnyű fél kézzel dobálom)
  - A régi jól megszokott windows/linux megy rajta
  - A régi jól megszokott programokat futtatom
  - 5-8 órás akkuidő
  - Billentyűzet ha gépelni is kell (üzleti életben is jó)
  - Akár 8 giga ramot is bele tudok tenni
  - Akár 750 giga vinyót is bele tudok tenni
  - USB-n azt dugok rá amit nem szégyenlek, és még fel is tudom telepíteni.


  Tablet:
  - Tudom ujjal piszkálni és még reagál is rá :D
  - 10 órás akkuidő
  - Ultrakönnyű csak 750gramm

  - Csak Mem kártyával bővíthető
  - Csak Android futhat rajta
  - Csak a Marketes programokat használhatom (jó mondjuk van egy pár)

  De az áruk ugyan annyi... nah te melyiket vennéd meg?

  Persze aki sz*rja a 100ezreket az mind a kettőből vesz egy kicsit. De én mint fizetésből élő átlakpolgár, inkább a nagyobb tudású de passzív kijelzős cuccot veszem, amit arra használok amire nem szégyenlek.
 • nextman
  #3
  Az asztali gep meg tobbet tud mint egy notebook.A hangarnyi szuperszamitogep pedig meg tobbet. Ez van.

  Itt meg magat azt kell megfizetni, hogy tablet, es meg van a technologianak lemaradasa teljesitmenyben, de majd osszeszedi magat idovel.
 • Magiszter
  #2
  kieg.: Nekem is tetszenek a tabletek de 100 forintot a büdös életbe nem adnék ki értük. Pedig tudnám mire használni őket.
  A 10 órás akkuidő meg még mindig viccesen hangzik. Miért nem gyúrnak kicsit az energiatárolás fejlesztésére?
 • Magiszter
  #1
  Miért van az hogy egy ilyen vacak készülék 100-110 ezer forint, míg egy Lenovo Ideapad S205-amivel akár videót szerkesztesz az is ugyanennyi? Egy 16 gigás tabletet, nem szabadna 60-70-ezernél drágábban árulni. Már pedig a tablet, ami nem szaggat használat közben, az ugyanolyan árban van, mint egy alsó kategóriás notebook/netbook. Annyi különbséggel hogy utóbbi 20x annyit tud mint a tablet.