18
  • llaszlo
    #18
    Ahogy coolboy írta valahogy elmaradtak az applefanok.
    Én baromi szánalmasnak tartom amit ezekkel a szabadalmakkal meg oda-vissza perekkel művelnek. Már totál átláthatalan ez az egész. Szerintem már ők sem igazán látják át ezeket csak ha valaki talál valami kapaszkodót akkor egyből perli a másikat. Ha meg az apple perel vagy őket perlik akkor meg kiemelt hír lesz belőle mivel jelenleg ők az iránymutatók. De ez változhat, bár ahhoz fel kell kötni a gatyát a többi gyártónak is.
  • BenceYCE
    #17
    A távolkeleten a lemásolás egyértelműen az elismerést jelenti.
  • vato loco
    #16
    Mert visszajön helyette aMS meg a RIM, akiket az Android kiszorított.
  • vato loco
    #15
    A Samu helyében meg "véletlenül" nem jutna SAMOLED kijelző az ájfónokba...
  • vato loco
    #14
    Igazából jöhetne már a Xerox és beperelhetné az Applet hogy az egész mek OS-t tőle lopta, fizessen már 30 évi kamatokkal együtt úgy 1000000000000000000000000000000 dollárt.

    Meg a Googlet se látom sehol, nem neki kéne az 1. sorban harcolni ha az Androidról van szó?
  • asgh
    #13
    Már az első PCk megjelenésekor voltak hasonló szabadalmi perek. Akkor az IBM perelt mindenkit, mert az egyedi BIOS-al tudta garantálni, hogy csak az ő gépei legyenek 100%-osan IBM kompatibilisek, aki tehát IBM kompatibilis gépet gyártott, az garantáltan szerzői jogsértést követett el. Mivel a BIOS szofver, amit a szerzői jog véd, egyértelműen meg lehetett határozni a jog tulajdonosát, mert jóval specifikusabb dologról van szó, mint mondjuk az olyan szabadalmak esetében, mint a duplakattintás. Akkoriban tehát az IBM sokkal jobb helyzetben volt, hogy ellehetetlenítse a konkurenciáját, mint manapság akármelyik IT cég.
    Ennek ellenére az IBM kezéből is kicsúszott a gyeplő, mert a konkurensek (konkrétan a Compaq) megtalálták a megoldást: valaki megvizsgálta a BIOS kódját, írt egy specifikációt, hogy az alternatív BIOS minek kell, hogy megfeleljen, majd valaki más fogta a specifikációt, és megrendelte az alternatív BIOS-t egy olyan embertől, aki garantáltan nem látott még eredeti IBM BIOS-t. Így az új BIOS kompatibilis volt, ugyanakkor egy másik emberé volt a szerzői jog, akit nem lehetett lopással vádolni, hiszen sohasem látta az eredeti kódot.
    A lényeg: ezeket a szerzői jogi perek sohasem a konkurencia kizárásáról szólnak (mindenki pontosan tudja, hogy az úgyis lehetetlen), viszont mégis mindenki végigjátssza, mert amíg az ügyvédi költségeket fedezi a nyertes perből várható extra lóvé (a vége úgyis mindig peren kívüli egyezség lesz), addig megéri csinálni.
  • kvp
    #12
    Ezek az apple szabadalmak kivetel nelkul a xerox parc otleteire epulnek, amiket a xerox anno nem vedetett le. Viszont amikor az apple felvette az onnan kirakott dolgozokat, akkor az osszes otletuket levedetette. Viszonylag egyszeruen bizonyithato, hogy az apple szabadalom elott is letezett mar mukodo megvalositasa ezen szabadalmaknak. Onnantol meg az apple szabadalom semmis, mert kb. a kereket szabadalmaztattak. (ez utobbi ausztraliaban valakinek sikerult is, amig ra nem jottek a hivatal mellefogasara)
  • Justil
    #11
    Nem mondtam, h össze kéne veszniük velük. Csak mondom, hogy az iPhone-t rengetegen másolják, és most ne menjünk abba bele, h az iPhone is esetleg vminek a másolata. Nem érdekel igazából.

    Ha valaki megkérdi, simán rávágom, hogy a telóm, az SGS egy iPhone klón, azonban ez nem zavar, mert szerintem messze jobb annál :) Hótleszarom, hogy ki mit másol, a lényeg h amiért a végén fizetek, az nekem jó legyen.
  • FoodLFG
    #10
    Majd a google jól megfingatja az epült!
    Don't be evil
  • Inquisitor
    #9
    Ha össze veszik a kínai gyártókkal, akkor ki fogja legyártani az iPhone-t? És te összevesznél a helyükben, ha egy potenciális 1.6 milliárd lakosú piacot is bebukhatnál vele? :D
    Ha jól emlékszem Playstation ügyben a Sony hasonló megfontolásból nem piszkálta a kínaiakat.
  • Inquisitor
    #8
    Ehhh. Annak idején az Apple nem kevés zsetont tolt oda peren kívüli megegyezéssel a Creative-nak amiért az iPod "forradalmian új" kezelőfelületét nyúlták a Creative Zen cuccaiból.
    Azért érdekelne milyen szintű hatalmas és kivédhetetlen szabadalmak ezek, gondolom ilyen dupla kattintás szerű? Meg valószínűleg a hihetetlen multitouch is piszkálja a csőrüket, még akkor is ha a wiki szerint is ezer éves találmány, aminek semmi köze az Applehez?
  • Justil
    #7
    és akkor még hány nevesincs gyártót perelhetne az apple kínában pl? persze tudom, most az usáról van szó. hát mindenesetre érdekes, manapság, amikor már minden területen mindenki másol mindenkit, egy kicsit nevetséges ez az egész. az egésszel igazából az ügyvédek járnak jól :D
  • Pinyó
    #6
    Ránéztem a linkelt szabadalmakra, az egyiken az 5,946,647-es ha jól nézem agy alap pc blokk diagrammja is lehetne amibe van floppy meghajtó, meg hasonló jóságok :) Mondjuk HTC telefon flopival szerintem nem lenne túl sikeres :)
  • mujahedin
    #5
    nem lehet levédeni. A trollok trollkodni fognak ha akarnak, lásd a faszságok levédetése.
  • BrockSamson
    #4
    Igazabol a HTC meg tobbiek helyeben jol tokonrugnam a Google-t hogy mi a francert nem gondolt az android szabdalmi reszere. Ha tudom hogy nagy piaci harcba fog keveredni az oprendszerem (marpedig miert ne keveredne), akkor nem logikus, hogy levedem minden iranybol?

  • mujahedin
    #3
    Nem értem. Miért nem csinálják azt az androidos meg nem apples gyártók hogy egyszerűen hagyják az amcsi piacot?
    Majd amikor 5000 dolláros iphone, és 5000 dolláros iphone között lehet majd náluk válogatni, lehet hogy újragondolják :D
  • VRSDM
    #2
    én meg a medkóból írok hátécéről és mosolygok az apple féle kapuzárási pánik pereljünk be mindenkit mert alig kapunk levegőt előrelátván hogy szorul a hurok témában ^^
  • coolbboy83
    #1
    Na és akkor mi van ?? Előtte meg a Samsung perelte az Apple-t és fordítva.....
    Kezd ez az egész olyan lenni, mint az Intel vs AMD perek pár éve.... nagyon űber gáz, dehát minden a pénzről és a piacról szól...
    Itt is igazából az Android a gond, és nem a HTC.... de mind1 lefosom....

    Mindjárt jönnek az Applefan vs AntiApplefanok vitázni, melyhez kimagaslóan jó szórakozást kívánok... én inkább koccolok a medencébe itt a 35 fokban...

    Have a nice day! :-D