53
  • JimKirk
    fail!
  • osztmivan
    nem kell bemutatkoznod
  • Doktor Kotász
    Na ismét egy hülye tért be ide...
  • osztmivan
    A Japánok egy sokszorta kisebb égitestet megközelítettek, mintát vettek belőle,
    majd hazahozták a mintát.
    amerikának meg ez nagy dolog :D
    szerencsétlenek
  • Cef
    A Mars felmelegítése beletelne párszáz évbe, a terraformálás meg több ezerbe. És nem is biztos, hogy megoldható lenne.

Szerintem inkább az aszteroidákon dolgozzanak egyenlőre.
  • 60voltosNeon
    inkább a Mars felmelegítésén dolgozzanak...
  • NEXUS6
    Mellesleg, ha csak kicsit többet tudunk a bolygók lehetséges, "rendszerbe beépített" pályazavarairól, akkor talán olyan apróságokat is meg tudunk magyarázni, mint a jégkorszakok, aminek egyértelmű magyarázatával jelenleg még sajna adós a tudomány.
  • NullZ3r0
    De szűklátókörű vagy. Szerinted miért jó nekünk, hogy megtudjuk, hogy alakul ki az olaj? Azért, mert tudjuk, mit és hol keressünk.
    Ha most tudjuk, hogy az egyes aszteroidák mennyi és milyen fémet/ásványt tartalmaznak, lehet küldeni a robotokat bányásztatni.
    Szerintem ez lesz a jövő.

Hosszabb távon pedig segíthet más naprendszerek feltérképezésében.
  • Grodt
    Én azt nem rétem, h mért jó nekünk, ha megtudjuk, h h alakult ki az aszteroida és mért más a fent említette 2. Szerintem ezzel semmi pluszt nem fogunk nyerni. Inkább az űrutazásba és más bolygók kolonizálásába kéne a pénzt rakni nem ebbe.
  • endrev
    gombabácsi, utána írják hogy miért. Azért, mert miattuk nem lehet rendesen kiszámítani a Föld pályáját, 60 millió év stb.
  • NEXUS6
    Nem egészen, mélyedj el a káoszelméletben.
  • gombabácsi
    "a Vesta aszteroida körül, ami a Naprendszer sorsának egyik meghatározhatatlansági tényezője"

Hát persze. Ostoba, nagypofájú féltudományos rizsa.
  • NEXUS6
    Szerintem egyszerűsítsük az egyenletet, valamelyik kisbolygót bányásszuk széjjel.