20
CivWorld
-
#20 Láttam én már 512-es farmert is :D meg várost ahol minden néhány tudós 80 pontos volt de akadt köztük 1-2 120as is :) Szerintem valami bugot használnak ki, ekkora bónuszt fizetős megoldással is eltartana egy ideig összeszedni. -
petecz #19 Most Productive Artist nálam is csinált ilyet. Passz. -
#18 kérdés: ezt hogyan? hiba a mátrixban?
-
#17 nemrég kezdtem a második játékot, eddig tetszik a dolog. Szerintem nem kell mellette ülni, napi két bejelentkezéssel simán királlyá váltam a saját civilizációmban, és hosszú ideig a toplistát is sikerült vezetni. Azóta persze beelőztek a nagymenők, de a három versenyképes szövetség egyike vagyunk továbbra is :)
A játék előnye és hátránya egyben, hogy a szélsőségesen casual rétegnek is szimpatikus. Én hiába optimalizálom a városomat és próbálom a háborút koordinálni a fejlesztésekkel és a szükséges/előnyös civicekkel, ha a 20 fős szövetségünkből a legtöbben láthatóan csak össze-vissza kattintgatnak, mindenféle koncepció nélkül... Belenézek egy városba, és látom, hogy teljesen ötletszerűen van felépítve, a lakóházak a palota körül, a művelendő földek a térkép másik végében, a magtár pedig az ellenkező irányban, stb... Mikor meg háború van, akkor képesek 1-2 egységes kupacokat kipakolni, amik csak a helyet foglalják az erősebb csapatok elől.
Persze ez a többi csapatban is így van, szóval legalább a konkurencia sem valami erős. Viszont hosszútávon szerintem ezzel kezdeniük kell valamit a fejlesztőknek, kiváncsi leszek hogy mire fut ki a Beta végére. -
#16 "Remélem ezt a részét újra gondolják a fejlesztők mert így az ilyen játékok arról szólnak hogy kitud többet itt lenni a gép előtt"
Az összes faszbúkos és böngészős játéknak ez a célja. Van, amelyiknél kevésbé, meg van, ahol nagyon durván.
Ez a durvábbik kategória.
Sajnos ez szándékosan ilyen, nem valószínű, hogy ezen változtatnának.
Még egy pár napot adok neki, lehet, hogy ezt az elsőt még végig is játszom, de szerintem nem kell ez nekem hosszú távon. Munkaidőt mással is el tudom baszni :P, otthon meg úgysincs kedvem ilyesmivel baszakodni... -
petecz #15 A civfanatics fórum számítása alapján a felugró jutalmak gyűjtése ad legkevesebbet. Hidd el nem azon múlik a győzelem. A legtöbb nyersanyagot az 5 percenkénti osztásból kapod. Ami a populációd és a bonusokból számolódik.
Ettől függetlenül picit egyet kell hogy értsek.
Lassan vége az első játékomnak és a győzelem azon múlik hogy kitud több contestet megnyerni és hogy épp kitud a király lenni amikor Era-t nyerünk.
Haverommal alapítottuk a nemzetet és szép lassan minden aktív játékos belépett hozzánk, na már most valaki belép nyer 3 versenyt és ő a király, ez nem frankó.
Volt olyan is hogy egy srác fogta kilépett tőlünk majd pár órával később vissza lépett mintha misem történt volna. Remélem ezt a részét újra gondolják a fejlesztők mert így az ilyen játékok arról szólnak hogy kitud többet itt lenni a gép előtt, kinek van szerencséje és ki rak ki gyorsabban puzzlet, nem arról hogy ki a jobb stratéga.
Olvastam fórumot viszont sokan írják hogy vannak nagyon jó és izgalmas játékok, attól függ milyen társaság jön össze.
Zero, ha a fő bajod vele a felugró jutalmak, adj neki még esélyt, én például azokat akkor gyűjtőm csak ha olyan verseny van, és akkor is más városába, hisz nekem szét vannak szórva az épületeim.
-
#14 Uh, hát ez gáz.
Olyan eltúlzottan borzalmasan jutalmazza a céltalan zombulást, hogy az szinte tönkreteszi az egészet. Ha nem ülök a gép előtt, akkor óránként 10 kaja jön harvestből, ha meg ülök, és vadászok a kis felvillanó bónuszokra, akkor óránként 100-150 kaját(akármit) össze lehet farmolni.
Tehát a legsikeresebbek ebben a játékban az őrült, nolifer, 24/7-ben a gép előtt kockuló zombik lesznek. És az ilyen szánalmas roncsok fognak agyonverni akkora seregekkel, amit elképzelni sem bírunk.
Úgyhogy nagyon úgy érzem, hogy ebbe, mint épeszű ember, nem kezdek bele komolyabban. -
twi452 #13 Én is csak azt várom, hogy legyen már vége az első játéknak aztán lehet haverokkal kiépíteni a dolgokat :) -
#12 520 lett kb, az 1000 tényleg nagyon soknak tűnik nekem is, de a 24es lakosság sem gyenge :) -
petecz #11 Mennyi lett a famed a végére? Az a 1000 fame elérése achivement kicsit abszurdnak tűnik nekem. -
#10 Én befejeztem az első játékomat. A végét kicsit felpörgettük :) 24 óra alatt lement vagy 10 korszak. Végül csak a második lettem a ranglistán, vagy 15 ponttal lemaradva egy honfitársam mögött :) A kutatás kicsit mintha lassú lenne benne. Igaz, hogy "csak" 2080 körül volt mikor véget ért, de akkor is pont a kommunizmus feltalálásával fejeztük be :D -
petecz #9 Szerintem még kevés magyar fedezte fel.
Az én első játékom jelenleg 1800 körül van és az élmezőnyben vagyok, bár nehéz lépést tartani.
Te játszol? Ha igen, mi a véleményed róla? -
#8 ennyire nem játszik senki ezzel, vagy csak nincs mirl beszélni? :) -
petecz #7 Hát hajrá. Mi jelenleg Early Historic Era-ban vagyunk. Előbbit úgy nyertünk meg hogy ketten voltunk a nemzetben. :D
-
#6 Elvileg csak annyi, hogy a ranglistán fame alapján te legyél az első :D Országok győzelméről még nem találtam semmit, de meglátom nemsoká :) -
petecz #5 A konkrét győzelemhez mi kell? Minnél több era-t meg nyerni? -
#4 892-es világban vagyok PeterB. De már csak 3 korszak és az országom győzedelmeskedik :) -
donatus13 #3 Marha szuper lett a civ 5 teli van buggal , és a multiplayer egy kalap szar a mentéseket még most sem voltak hajlandóak kijavítani, legrosszabb vétel szvsz. De ezt a civworld öt megnézem:) , -
petecz #2 -
petecz #1 Sid Meier nevét minden stratégia játék kedvelőnek ismernie kell. Még ha a Civilization sorozatot nem is szereti, el kell ismerni hogy alapmű.
Aki viszont szereti a sorozatot íme egy újabb fejezet történetében. Civilazation találkozik a Facebook közösségi oldallal és azon belül egy ingyenes (kis mikrotranzakció) játékot kapunk.
Miért \"civezzek\" rossz flash alapú grafikával amikor a Civ V nem olyan régi kiadás és elég szuper játék lett?
Valóban jogos kérdés hisz elvileg egy ilyen webes alapú játék kevesebb lehetőséget/funkciót tartalmaz, és a civ sorozat talán a részletességében volt mindig is a legerősebb. CivWorld nem, de van annyira hogy ne zavarjon ez minket.
A játékban azonban nem egy teljes civilizációval kell meghódítani a világot. 1 darab várost menedzselünk. Azonban döntő szerepünk lehet a játék kimenetelében.
Hogyan épül fel egy játék?
Nos amikor írom ezt az első játékommal próbálkozok. jelenleg kb. 170 embert tartalmaz elméletbe, de az hogy mennyi foglalkozik vele aktívan nem tudom. Az emberek különböző nemzetekhez csatlakozhatnak, amiknek a vezetői a legtöbb pontot elérő játékosok bizonyos területekben. Kis negatív itt felmerül abban hogy következmény nélkül egy pillanat alatt kitudtam lépni az aztéc nemzetből és megalapítottuk az egyiptomi dinasztiát. Ezzel fame pontot szerezve jelenleg a második vagyok a játék rangsorában.
Mint minden civ játék, ez is korszakokra van osztva. Ez egy idő után szépen lejár és jön a következő. De fel is gyorsíthatjuk. Pl. a kőkorszakból kijöhet egy nemzet nyertesként ha felfedezi az írás tudományát vagy szerez 20 ezer aranyat (van még ezenkivül 2 lehetőség). Ezekhez a teljes nemzetnek össze kell fognia ha gyorsan akarja a győzelmet.
A játék nyílt béta verzióban van, tehát még változhat/fejlődhet. Akinek van Facebook felhasználója jöhet játszani. Én csak ajánlani tudom. Civ fanoknak kötelező, aki meg nem az, annak itt az ideje hogy azzá váljon.