8
  • bakagaijin
    #8
    Nem az iphone beépített kameráját használják, hanem amit az a bumszli doboz tud. Az iphone a számítási kapacitást meg a hálózati kapcsolatot adja. A fekete doboz rajta az kamera és ujjlenyomatolvasó egyben. Nem iphone specifikus maga a cucc, a szoftver megvan más oprendszerekre is, most épp az apple-l zsíroztak le, a cikk szerzője a BlackBerry-t említi mint akivel még tárgyalások vannak.

    Másrészt az az iphone beépített kamerája nem tud íriszképeket csinálni, elég közel van a fókusz olyankor, fotós oldalak szerint az iphone minimum távolsága valahol 40cm körül van (a rendőrök ezzel szemet 15cm-ről fotóznak), továbbá wikipedia szerint az írisz-olvasáshoz infrával világítanak bele a szemedbe, a felbontást és egyéb speceket passzolnám hogy milyen kell irisz-olvasáshoz.

    Ezen kívül egy LED-es lámpasor is bele van építve, tehát töksötét sikátorban is lehet vele fotózkodni...

    Tehát egy iphone + macro-képes kamera + zseblámpa + tv-távirányító + ujjlenyomatolvasó együttest keresünk :).
  • Inquisitor
    #7
    Lol. Csak iPhone-al köthető össze semmi mással. Meg hát ugyan minek lehetne olyan vagy jobb képminősége ugye? lol.
    Valószínűleg pár képet bedobva még egy VGA kamera is elég lenne fix fókusszal. Természetesen bármilyen telefonnal ...
  • l300d
    #6
    nagyszeru. Ha jol ertem az ajfonnal lehet kepet kesziteni. Már varom az ujabb nagy dobast ahol az lesz hogy az ájfon telefonalasra is alkalmas. Szanalmas barmok.
  • jaspercry
    #5
    Ahogy elnézem,már egymást nem ismerik fel amerikában,kellett valami "protézis"
    erre is:
    -ja te vagy a főnök!
    -Aha ,de hol is van az irodám?
  • willcox
    #4
    Ha jól láttam, az ifos csak képet készít (ilyet tud a mobilok 99%-a, és ehhez még "okostelefonnak" sem kell lennie), majd a képet elküldi egy windows-os gépre, ami a felismerést végzi, majd az eredményt visszaküldi. Vagyis: ezt bármelyik okostelefonnal meg lehet csinálni, sőt, még a butatelefonok nagy százalékával is.
  • sanyicks
    #3
    Igen ezért a reklámért kapnak a cégek az apple-tól nokiásdobozokat :D
  • Szefmester
    #2
    A reklám. :D
  • usersg
    #1
    Megint azt sugallják, mintha az Ifosok valami csodálatosan utánozhatatlan, egyedi cuccok lennének. Mi a fene gátolna meg bárkit abban, hogy ne Iszarra, hanem akármi másra is megírja a megfelelő software -t?