13
  • Dj Faustus #13
    "Erről egy régi sztori jutott eszembe... Intel mérnökök terveztek 486os procit. Addig tekergették az áramköröket amíg ki nem jött a "BILL SUX" felirat. Természetesen nem volt hatással a processzor teljesítményére (de azért kirúgták őket)."
    Urban legends:
    [url=http://urbanlegends.about.com/library/blsux.htm]#1[/url]
    [url=http://www.snopes.com/business/hidden/chipshot.asp]#2[/url]
    [url=http://www.urbanlegends.hu/2004/08/bill-sux/]#3[/url]
  • sanyicks
    ez a cím valahogy olyan "menekülés a kovbojok ellen"-hez hasonló hangzású
  • Reparamorf
    Szerintem ez csak egy elterelés, Arról, hogy a HATALOM akar, vagy már be is épített ilyen progikat a hardverekbe... -és ha valami ügyes okos felhasználó felfedezi, akkor mondhatják, hogy a "csúnya terrorista bácsi" volt.
    -Mert nehezen tudom elképzelni, hogy a futószalagon dolgozónak van ideje meg
    lehetősége megbuherálni a dolgokat, ezt még tervezés fázisában elképzelhető.
    Erről meg biztosan tudnak a fejesek.
  • pasi29uk
    Erről egy régi sztori jutott eszembe... Intel mérnökök terveztek 486os procit. Addig tekergették az áramköröket amíg ki nem jött a "BILL SUX" felirat. Természetesen nem volt hatással a processzor teljesítményére (de azért kirúgták őket).

Támadó kód a hardverben? Elképzelhető. HDDben el lehet rejteni úgy kódot, hogy nem találja meg csak az aki keresi. Persze ehhez kell ismerni a működését nem kicsit. Habár lassan kiszorítják az SSDk szóval ez a veszély múló. Biosban tudnék elképzelni viszonylag egyszerűen elrejthető vírust. Ezt viszont könnyű kiszűrni.... (persze nem Pistikének :)
  • usersg
    Figyelitek ezt a kettősséget? Reklámozzák a "felhős" vackokat, és elmagyarázzák hogy milyen jó dolog is amerikai cégek szerverein tárolni céges, vagy személyes adatainkat, közben meg nemzetbiztonsági veszélyforrásnak tartják a hardware -ek beszerzésével kapcsolatos kérdéskört is.

Ez mit is jelent? Azt hogy mindenkinek bízni kellene bennük, de nekik nem kell senkiben. Fura nem? :D Az USA törvényei szerint ráadásul bármikor kikérhető bármilyen adat, bármelyik vállalattól, - szerintem erre biztosan léteznek automatizált megoldások is - tehát az európai cégek, vagy magánszemélyek adatai éppúgy, mint az ottaniaké.
  • mad mind
    Sajna nem mellékelik az eszközök kapcsolási rajzát, így nem tudom megállapítani, hogy kémkedik-e utánam az alaplapom.
  • xxdani
    Vajon hány hozzászólást töröltek csak azért, hogy az igazság továbbra is titok maradjon.
  • gkalcso
    Beszállításkor meó, ezzel kiszűrhetik a rászerelt alkatrészeket. A chipeket belsőleg hogyan vizsgálják? Pl.: a CPU/GPU kap még néhány plusz utasítást, DEP nem megy néhány memória területen, stb. Ja és a netről betöltött alkalmazások?
  • wraithLord
    És mégis hogy legyünk óvatosak? Ha nincs ráírva az alkatrész dobozára, hogy "ez a termék nem tartalmaz gyárilag beépített támadó hardvereket és/vagy szoftvereket", akkor ne vegyük meg?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért erről sem ártana írni valamit, mert így ijesztgetésen kívül másra nem igazán jó... X)

• Rotyoka
    "de ma már az is előfordulhat, hogy éles helyzetben egy ügynök megnyom egy gombot és nem történik semmi vagy elszáll a rendszer. "

MEGABRUTÁL FAIL ŰD:D:D:D:D:D:D::D:D
  • csimmasz
    "A javaslat szerint a kormány hozzáférést kaphatna azoknak a közszolgáltatóknak és más vállalatoknak az informatikai rendszeréhez, amelyek szolgáltatásokat nyújtanak vagy alkalmi megrendelés alapján dolgoznak a közintézményeknek."

Szerintem ez a lényeg, ezzel a dumával majd szép lassan mindenkinek bokafogás lesz!
  • NEGATRON
    Minden gyanús ami nem gyanús...
    Autó vásárlásnál pedig gondosan figyeljünk nem ciángázzal van-e felfújva a kerék illetve nincs e pár tonna robbanóanyag a csomagtartóban:)

"Erre nemrégen még senki sem számított, de ma már az is előfordulhat, hogy éles helyzetben egy ügynök megnyom egy gombot és nem történik semmi vagy elszáll a rendszer. " MEGALOL

De sebaj most legalább meg lesz magyarázva kit és miért nem lehet majd beszállítani... Szabad piac mi?
  • JoinR
    Oké, legyünk óvatosak, de hogy?

Szerintem már régen a tenoristák kezében vagyunk...