28
  • COOLancs
    #28
    A lényeg hogy kakaóbiztos legyen xD Remélem az Apple meg a CIA szükséges kémprogramjai alapból telepítve vannak, így Washingtonban azt is tudják h épp mikor megy sz*rni a tisztelt képviselő úr.
  • Ersiman
    #27
    Azt nem tudnák használni!
  • tyuklepes
    #26
    Nem próbállak meggyőzni, igazából nem mozgat a véleményed. Csak leírtam, hogy nagyságrendileg sokkal többen vannak, akiknek jobban megérdemelnének/jobban tudnának hasznosítani egy ilyen cuccot.
    Ez szerintem a lényeg, nem a szőrszálhasogatás :)
  • Chriss745
    #25
    Teljesen egyetertek sanyicks kollegaval. Amig csak itt anyazunk, ok rajtunk rohognek...
  • HM
    #24
    Korom érdekel? Kösz, de nem ismerkedek 30+os férfiakkal.
    (Csak hogy nagyjából behatárold a koromat: Van diplomám, amit nem bölcsész szakon szereztem.)
  • Csakezmaradt
    #23
    Ez nem neked ment, csak valahogy sikerült összehozni.
  • Csakezmaradt
    #22
    Ezek voltak oda a spórolásért, közben szórják a pénzt!
    Miért nem elég nekik egy: ConCorde Tab 7020? Bruttó. 49.990 Ft. Ajándék tokkal/billentyűzettel!
    Amire nekik kell, bőven jó!
  • tyuklepes
    #21
    Mellesleg nem tudom, hány éves vagy (nem is számít), de jó neked, ha képes vagy ilyen egyszerűen látni a világot, hogy "kitalálom ki hogy éljen, végezze a dolgait és az úgy lesz jó" ...
  • tyuklepes
    #20
    Hehehe ... tudtam, hogy lesz olyan szemellenzős, aki meglátja a LÉNYEGES MOMENTUMOT az írásban ...
    Nos: Nekem kb annyira van szükségem tabletre, mint a politikusoknak. Kéretik észrevenni azt, hogy én legalább teszek valami építő jellegűt az országért, nem alibizek :)

    A jegyzetek megvételéről meg annyit, buktattak már meg x tárgyból gyakorlatilag egész évflyamot, mert a tanár szerint nem fogyott elég jegyzet a jegyzetboltban. Nem korrekt, de megtehetik ...
  • HM
    #19
    Pedig már azt hittem hogy napi 25órát utazol+melózol+tanulsz.

    De elárulok egy titkot, amit még diploma nélkül nem foghatsz fel: Könnyű/olcsó net/notebook már létezik egy ideje. (A hírben szereplő politikusoknak alapból jár.) Amivel még a beszédtempóban hallott szöveget is jegyzetelhetsz, tablettel ellentétben. Ezzel már most 2 dolgot spóroltál (tablet+jegyzetfüzet)

    Mellesleg milyen egyetem az ahol megvetetnek "Horror mennyiségű, gyakorlatilag használhatatlan jegyzetet,"? Ha még 30 évesen nem fedezted fel a könyvtárat akkor hajrá, tedd azt!
  • tyuklepes
    #18
    Bocs, ha demagóg vagy naív szöveget nyomatok, de én ezt gondolom: én 30 évesem, feleségem sok éven át tartó unszolására beiratkoztam főiskolára. Napi 8 óra meló és 6 óra utazgatás mellett szinte minden szabad pillanatot meg kell ragadni a tanuláshoz (gondolom, ezzel semmi újat nem mondok). Horror mennyiségű, gyakorlatilag használhatatlan jegyzetet, feladatgyűjteményt vetettek meg velünk, de ha tartani akartam a lépést, nagyságrendileg több anyagot, tételt, feladatsort kellett letölteni, kinyomtatni. És ezzel nyilván nem vagyok egyedül, hány tízezer diák (nappalis, levelezős) lehet ezzel? És mennyivel jobban használhatnának egy tabletet? Na EZZEL mennyi papírt lehetne spórolni? Nem feltétlen iPod 1-2-t, hanem akármilyen, minőségibb cuccot? És én nem kérném ingyen, lehet akár lízinggel, avyg kifizetem a felét, mittomén, sokkal hasznosabb volna (persze, nyilván, használnám szórakozásra IS :))

    Poén, hogy sok naplopó nappalis meg megveszi/megkapja (akinek nem inge, ugyebár ...), sokan vagyunk levelezősök, akik köröket vernek eredményben rájuk, de ezt elismerem, színtiszta irígység :)
  • Cif
    #17
    A 130.000 nettó ár!
    Egyébként meg ennyiből elég sok papír kijön. Csak azon nem lehet angry birds-özni munkaidő alatt.
  • hdo
    #16
    Ez kábé olyan felesleges kiadás volt mint a 200 millás kormányzati weblap ... amit ha jól emlékszem valaki egy CMS használatával 4 óra alatt full ingyen megcsinált több funkcióval.

    Egyetlen adminisztratív munkát sem tudok elképzelni, ami gyorsabban megy érintőképernyőn, másrészt kíváncsi lennék a kompatibilitásra, mert Apple bizony a belterjességéről híres!
  • OliApa
    #15
    Ja. Inkább vettek vóna fagolyós számológépet...
  • sanyicks
    #14
    lfszt! Nézd meg a püspökladány nemtudom mi közötti vasúti pálya felújításának költségeit. 2,5 milliárd ft/km hozzák rendbe és teszik lehetővé a 160 km/h-s tempót. Franciaországban átszámolva euroról 2,7 milliárd ft/km-es áron építenek FULL új pályát amihez ugye hozzátartoznak a töltések építései, hidak, alagutak, ráadásul 240 km/h-s tempóra!
  • gombabácsi
    #13
    Szerintem maradjunk a konkrét témánál, az kérdés, hogy a jobboldal vagy a baloldal a jobb vagy a rosszabb szerintem pont a _konkrét_ esetekről viszi el a hangsúlyt.

    Itt most arról van szó, hogy van nekik nagyon jó és jól használható laptopjuk, erre vettek még maguknak iPadot is. Ezt nem lehet sehogy megmagyarázni.
  • sanyicks
    #12
    Megtehetik, mert mi csak a fórumokon meg a tv előtt anyázunk, nem teszünk semmit. Ha valakik tesznek azok nem lesznek sokan, és gyorsan náczy gonosz tenorista pedofil szemét államellenesnek lesznek titulálva, és a sok fórumon és tv előtt morgó bólogat is hogy "ezt nem erőszakkal kéne megoldani" de közben nemtudják hogy hogyan, mert a "demokratikus" jogokkal láthatóan 20 éve nem sikerül megoldani.

    Ez van. Ha a macska egy béna beszari pöcs(az átlagember), akkor cincognak az egerek (politikusok, oligarchák)
  • Polemius
    #11
    Most komolyan. Azzal mentegetni őket, hogy kevesebbet loptak? Attól még ez lopás. Ha úgy tetszik, akkor a közösből. De még inkább a te pénzedből meg az én pénzemből.
    Ott viszik az adójóváírásomat. A nyugdíjamat. A jövedelemadómat. A TB járulékomat. Meg a mindenre kifizetett ÁFÁ-t.
    Meg a tiéteket is.
    Ezek nem jobbak, csak pofátlanabbak mert még azt is elvárják, hogy jó képet vágjunk az egészhez.
  • cateran
    #10
    Rettenetesek ezek is...A 176k huf viszonteladoi ar..szerinted a kormany is igy vasarol? Veletlenul sem mashogy? Amugy meg sima penzkidobas volt, semmi mas...
  • zola2000
    #9
    az elmúlt 8 évben nem is volt, csak azóta változott a kormány.

    szinte félelmetes hogy a darabonként 1millióba kerülő kakaóbiztos számítógépek és az osztrák árak duplájába kerülő autópályakilóméterek után, ma már közbeszerzésben mindent olcsóbban szereznek be mint ahogy a boltban kapható, nem vok orbánista, de ilyen szempontból jobbak...
  • passatgt
    #8
    mondjuk ha jól tudom apple ad kedvezményt ilyesmi célra, meg nagy tételre is, de lehet csak trükkösen behozták amerikából valahogy:)
  • passatgt
    #7
    "150 darab 16 gigabyte háttérkapacitással rendelkező, wifi-s, 3G-s, 9,7 inch átmérőjű, Apple iPad 2 beszerzési költsége darabonként kevesebb, mint 130 ezer forint volt"

    XMS.hu-n:
    16GB Wi-Fi 3G
    176.990 Ft
  • szabolacika
    #6
    akkor valamit elnéztél :) mert én még nem láttam olyat hogy valami közbeszerzésen olcsóbb lett volna mint ha bemész a boltba és ott megveszed
  • passatgt
    #5
    jó árban volt, ez a típus 170e körül van a boltban:)
  • gombabácsi
    #4
    "az iPad-alapú értekezletek előnye, hogy a jelenlegi rendszernél egyszerűbbé teszi a dokumentumok és információk tárolását, visszakeresését, megnöveli a mobilitást, ebből fakadóan több idő jut a döntéshozatalra, érdemi munkavégzésre - áll a háttéranyagban."

    Mocskos rodhadt hazugság.
    Laptopjaik eddig is voltak, azon ez mind gyorsabb.
    Félelmetes hogy ezek az értelmiségiek ha politikusnak állnak, bármit megtehetnek.
  • gombabácsi
    #3
    ez felháborító...
  • Polemius
    #2
    Szeretném látni az átvételi elismervényeket a leadott laptopokról.
    Mert anélkül ez megint szimplán a pénzünk ellopása.
  • ata4100
    #1
    aha, csak jegyzetelni még mindig lapra könnyebb. Egy újabb hogyan pazaroljuk a pénzt fejezetet olvashattunk.