37
  • NEXUS6
    #37
  • Ender Wiggin #36
    Neked, mint SZAKÉRTŐ-nek, minden telhiszek. Dale Dye-nak meg semmit.
    Egyébként szerintem rémisztően unalmas, csak az első duplarészt néztem meg. Elég volt.
  • NEXUS6
    #35
    Nézd, egy tűzharcot fel lehet venni egy szobában, lásd Csupaszpisztoly, amikor a kuka mögül lövöldöztek egymásra. Attól kezdve vágás kérdése az egész.
    A reális(abb) tűzharc sem biztos, hogy nagyon látványos, lásd Bombák földjén mesterlövészes jelenet, ami feszültségben miegymásban simán ver minden látványos piropatron ropogtatást.

    Gyerekkatonák felvetés stimmel. Csak nem tudom mennyire kell hozzá a bedrogozás, a mondhatni természetes kegyetlenség, illetve az, hogy más gyerekkatonák közösségébe kerüljön az emberke. Mert 1, ha nem ott van, akkor ő automatikusan felveszi a gyermeki szerepet, 2 a felnőttek automatikusan védik. Szinte ugyan az mint csajszik a frontvonalon, az is problémás, mert a faszik azzal vannak elfoglalva, hogy a csajokat istápolják, nem pedig a feladat végrehajtásával. Ez ösztön.

    Itt meg a gyerekkatonának nevezet serác talán leginkább a kutyusával van elfoglalva.

    Én nem tudom mi hiányzik a filmből, talán csak annyi, hogy a szereplőket, a rendezőt, a vágót akárkit elvigyék egy paintball pályára. Talán akkor szinte automatikusan ráállnának a helyes mozgásra. Mert kb mint elefánt a porcelánbótba mozognak.
  • Kelta
    #34
    De azok filmek, nagy költségvetéssel..egy tv sorozatban másképp szólnak a dolgok :)
    gyerekkatonákról meg olvasgass kicsit, szomáliáról, vagy kongórol...vagy akár palesztin gyerekekről :( 8-10 évesek, irni olvasni nem vagy alig tudnak, de Ak-47-et csukott szemmel kapják szét és össze...és simán lekaszabolnának vele :)

    figyelj, nem akinek fegyver jutott, hanem aki túlélte, az első pusztítást..logikusnak tűnik, hogy sok katona halt meg, hiszen ők vették fel a harcot elsőnek... aki most harcol az maradék, vagy civilek...ez van :)
  • NEXUS6
    #33
    Jogos, de pl van 1-2 jó kis tűzharc jelenet sci-fi filmekben is, a Battle of L.A. szerintem elég jó volt összességében. Csak a kamerarángatás ne lett volna.
    Meg az Ember gyermeke végén is állat volt. De szerintem egyik sem volt az a túl véres, bár azért néha fröccsen a kamerára, csak az érzés kedvéért. De a kiomló belektől, leszakadó végtagoktól azért nagyjából megkíméltek bennünket.

    A dolog azért érdekes, mert itt a "katonák" úgy tűnik gyak azok, akiknek vagy jutott fegyver, vagy hajlandóak kézbe venni.
    Tizen éves serácok monnyuk pl képzelem milyen évszázados fegyveres rutinnal rendelkeznek. Na mindegy.
    :D
  • gabeone
    #32
    Leonidasz vezetésével.
  • Kelta
    #31
    Légy egy kicsit elnézöbb..ha valósabbak lennének a harci jelenetek, akkor le sem adhatnák...vagy mindenki rosszul lenne tőle...sok sok embernek fogalma sincs milyen egy valós tüzharci helyzet :)

    egy másik szakértő :)
  • NEXUS6
    #30
    Hát ez marhára nem látszik meg a filmem, és nekem mint szakértőnek ezt elhiheted.
    Az van.
  • WoodrowWilson
    #29
    Arról mindenki megfeledkezik, hogy ez nem a nagy adókon megy, hanem egy kábelcsatornán, így kell nézni azt a 4 millió nézőt. Ott pedig egyáltalán nem rossz ez, sőt, a felső kategóriában van.
  • Ender Wiggin #28
    Te figy, Dale Dye nem jó szakértő? Játszik benne, és szakértett már Oliver Stone-nak (a Szakasz könyvet is ő írta). De a Medal Of Honor játékoktól a Ryan közlegényig mindenhol ő volt a legfőbb tanácsadó. Akkor most mi van?
  • Ender Wiggin #27
    Egyébként ez nem biztos, de 2,5 millóba került epizódonként. Ami nem kevés, mert senki sem keres nagy pénzeket. Még Wyle sem, aki azért 9-10 milliót csak összekapart szezononként az ER-ral...
  • Ender Wiggin #26
    ja, láthatólag nulla költségvetés, mi?
    Idézem: Falling Skies: Noah Wyle (centre) stars as Tom in FX's new big-budget sci-fi drama.
    Ennyit erről.
    A nézettségnél csak amerika számít, a stúdiókat nem érdekli, hogy burkina fasoban a legnézettebb a sorozatuk, mert ott nem ők fejik a reklámozókat...Szal 4 millió legyen kasza, mint szokott. Én azt mondom :-)
  • Hoz_Hun
    #25
    Olyan földönkivüli földlerohanos Sci-Fi-t mikor csinálnak már, ahol a földönkivülikek csak jó nőkből állnak, akik a földi férfiakat szexrabszolgáknak fogják be. Ez a kiírtásosdi már unalmas...
  • hdo
    #24
    Fluor Tomi - Mizu?
    Nyan cat? :)


    Ez most milyen nyelven volt?

    Rebecca Black és társai meg pontosan az anti-fandom miatt annyira híresek amennyire, szóval azért mert lényegesen többen foglalkoznak velük azok akik utálják ... a hírnév meg hírnév, teljesen mindegy hogy negatív vagy pozitív.
  • Justil
    #23
    a nyan cat hogy jön ide? az egy poén :)
  • Gerygrey
    #22
    Rebecca Black - Friday? :)))
  • Gerygrey
    #21
    Azt meg végképp nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet valami sikeres ami minőségileg egy nagy szar

    Fluor Tomi - Mizu?
    Nyan cat? :)
  • NEXUS6
    #20
    Én mindig azt mondom, hogy a legolcsóbb módja a jó filmkészítésnek, ha szereznek egy jó forgatókönyvet, meg mondjuk egy értelmes zeneszerzőt.
    Ennyi. Én sem vagyok oda alapból az ultrabrutál kámpjútörgrefixszért, egy űrhajós filmnél a szükséges minimum persze.
    De egy ilyen pusztába lődörgős filmnél talán a szövegekre, karakterekre, zenére ilyenekre kéne a hangsúlyt helyezni, amikhez ráadásul Spielberg meg ért is. Legalább is elvileg.
    Na ezen a filmen ez marhára nem látszik!

    Alapszitu olyan Lost-os szerű, csak éppen Spielberg marhára nem ért az ilyen újmódi rejtelemsorozatfilmekhez.

    Az hogy építettek egy 5 emberes marionett bábut és arra költötték a pénzt, ahhoz csak gratulálni tudok, mert annál viszont lehet, hogy olcsóbb lenne mégiscsak a kámpjútör.

    Szintén nem sokba kerülne, egy-két normális katonai szakértő. Ma már ott tartunk, hogy ha egy gyenge sorozatban nem lépik le a Brúszli féle sárkány közbelépet, az már gagyi. De nem azért mert az emberek ilyen igénye is megnőtt, hanem csak mert a világ olyan, hogy az utcán rohangálnak olyan srácok, akik kővé ütötték volna a mestert, ha akkor élnek, persze ők is az ő nyomdokain értek erre a szintre. Fegyveres harc dettó. Ugyan pont Spielberg teremtett új korszakot a Ryan közlegénnyel, de ami itt van az 80-as évekbeli retro tűzharc szempontjából, szinte várom hogy mikor gördül elő valamelyik bokorból Kitt és szólal meg a buzis hangján.
  • winnie
    #19
    "
    Mellesleg a film láthatólag zéró költségvetéssel készült, csodálkoznék, ha deficites lenne."

    a falling skies magasan a tnt legdrágább sorozata, országos szinten is simán lever sok sorozatot. de mondjuk ehhez nem kell látni a költségvetési adatokat, elég egy pillantást vetni a sorozatra. (sokan valamiért a cgi-n mérik le azt, hogy valamire sok vagy kevés pénz volt, holott az töredékrésze a költségvetésnek (rengeteg sorozatban nincs is cgi), itt is megépítették és 5 emberrel mozgatják a lényeket. de, ha már cgi, akkor a sokak által legagyizott cgi is pénzbe kerül és nem úgy működik, hogy "tessék kevés pénz, csináljatok nekünk gagyit". idővel persze egyre többen rájönnek, hogy mi a különbség tévés és mozis megvalósítás között, de ma még vicces olvasni a legjobban kinéző és legjobb tévés trükkökkel operáló sorozatoknál (nyilván nem ennél) is azt, hogy így meg úgy gagyi:)
  • 37lz55
    #18
    első duplarész nézése közben folyton az jutott az eszembe mintha valami tizenévesek youtube-ra feltöltött első szörnyszülötteit látnám. ultragagyi cg, ámerikai nyáladzós klisék tömkelege... nem azzal van bajom, hogy családi dráma szál is van benne, csak a kidolgozásával, bemutatásával
    jó poén lenne ha az idegenek a gagyi sorozatok miatt támadnák meg áámerikát, mert ezt még 400000 fényévnyire sem bírják
    talán a tnt korosztályának ez nézős sorozat, valahol megértem...
    de aki sok sorozat közül tud válogatni annak mazohizmus ezt nézni...
  • NEXUS6
    #17
    Helyesebben a producerek elvárásainak.

    Mellesleg a film láthatólag zéró költségvetéssel készült, csodálkoznék, ha deficites lenne.
    A 6-4 millió meg ugye mégegyszer mondom, nem mondható óriási sikernek. Ugyan ebben a témában pár hónapja egy filmet ennyi nézővel már elkaszáltak, igaz az láthatóan több CGI-t, több tehetséges színészt, forgatókönyvírót, akármit alkalmazott, Szóval annál a 4 millióból számított bevétel már nem fedezte valszeg a kiadásokat.

    Ha valakinek a fantáziáját megragadja ez a téma, lehet sikeres. De engem monnyuk hidegen hagy, hogy fogják a jövő évadban megrohamozni, a hihetetlen stratégiai fontosságú elhagyatott élelmiszerbótot valami nevesincs kisváros külterületén.
  • EnxTheOne
    #16
    flame on

    "valami sikeres ami minőségileg egy nagy szar "

    pl. call of duty.
  • kalapos01
    #15
    Aki kritikákat olvas, az nem túl sok negatívumot talál - nem tudom, miket olvasol, de a legnevesebb tévés kritikusok csak jót írnak. A szavazásból látszik, hogy az embereknek is tetszik a sorozat, a nézettségből is ez jön le.

    http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/review-tnts-falling-skies-a-solid-alien-invasion-thriller
    http://www.aoltv.com/2011/06/16/falling-skies-summer-sci-fi-shows/

    De linkelgethetek tovább is, ha kell.
  • Cat #14
    Ha berendelték a folytatást, akkor biztos megfelelt a fogadtatás a készítők elvárásainak.

    (Sose értettem, hogy kommentelők hogy nyilvánítanak pár sor elolvasása után villámgyorsan véleményt olyan dolgokról, ahol sok tucat ember sokmillió dollárról döntött hosszú idő alatt. Ezt a pénzt ezek az emberek a saját zsebükből veszik ki - illetve gondolom bankok is benne vannak a finanszírozásban -, és nyilván csomó olyan szempontot is figyelembe vesznek, amikről nekünk fogalmunk sincs.)
  • hdo
    #13
    Negatív kritikákat olvasok, nem "fikázásokat". Azt meg végképp nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet valami sikeres ami minőségileg egy nagy szar ... habár most hogy mondod, az ellenkezőjére már volt rengeteg példa.
  • kalapos01
    #12
    Tudod dekódolni, hogy mit jelent az, hogy siker? Melyik bolygón van köze a minőséghez?

    Az meg, hogy csak fikázásokat olvasol, nem hiszem, hogy a sorozat kritikája.

    Hogy állsz a Falling Skies-szal?
    Nézem és tetszik. (43%)
    Néztem, de nem jött be. (18%)
  • hdo
    #11
    Hatalmas siker? Melyik bolygón? Ahány ember írását olvastam mind szidja.
  • Justil
    #10
    én az első részt sem bírtam végignézni, abba kellett hagynom, mert el kellett mennem a gép elől. de amennyit láttam belőle (kb 20 perc maradt hátra) az alapján rohadtul lapos és jellegtelennek tűnt, béna cg-vel és forgatókönyvvel. Noah Wyle sem tudott semmi pluszt hozzátenni. azoktól kérdem, akik esetleg még 1-2 részt bevállaltak, van javulás?
  • rotator
    #9
    Dettó!
  • NEXUS6
    #8
    Dettó.

    Annak idején az ABC a V című szintén inváziós sci-fi-jét törölte, mert asszem csak kb 4 milkóan nézték, mondjuk 14-ről indított.

    Ez ahhoz képest iszonyat gyenge szerintem.
  • beef
    #7
    Én végig szenvedtem az első dupla részt, hát ennyire lapos, klisés történettel és szereplőkkel indítani, szerintem nagy bátorság.
    Nálam ez kemény cancel sajnos.
  • Kelta
    #6
    Ez a szám csak USA ra vonatkozik, és az adott TNT csatornára, mely elég kicsike :)

    így a 4millió elég szép szám :) érteni is kéne amit olvastok :)
  • Atomreaktor
    #5
    az nem lehet, hogy ez a nézőszám csak amerikára vonatkozik?
  • Borg
    #4
    Furcsák ezek a számok, meg statisztikák... ez a sorozat világpremierrel indult, számtalan adón, ehhez képest 4-6 milliós nézőszám... és mivel 4 fölött marad, nem kaszálják?
    Ehhez képest egy scifit, amit egyetlen adó ad, már 1M-nél kaszálnak... az arányok valahogy nem stimmelnek. Főleg, hogy a Falling Skies sajnos nem is olyan jó, mint lehetne.
    Bár erre valszeg részben az a magyarázat, hogy csak 10 részes egy évad. Ez elég kevés rész. Remélem a folytatás híre motiválja a készítőket, hogy még jobb legyen. Van hova fejlődni.
  • DontKillMe
    #3
    Ezen majdnem beszartam..:))))))))))))))))))))).
  • cateran
    #2

    Mondjuk nem ismerem a sorozatot, lehet jo is es rossz is, de ez azert szemet szurt:"ők próbálnak boldogulni a posztapokaliptikus világban, miközben próbálnak arra is rájönni, hogy mik a jövevények céljai, s miképp győzhetik le őket.
    "
    Ez a sztori? Miutan kiirtottak az emberiseg nagy reszet, mar valahogy erdektelennek tunik a "miert?", a legyozesukre tett erofeszitesek meg..na, ne vicceljunk mar..300 ember, azzal a tudattal, hogy az emberi fajnak nagyjabol reszeltek, a bosszun tori a fejet...aham..Mikozben az idegenek vadasznak rajuk..aham...Jujj, de hihetetlennek tunik...(persze vilagos, hogy vannak meg 300-as csoportok masfele, de akkor is...)
  • Alfa Of NS
    #1
    "Azóta ők is fejlődtek, s már a 300 főnél nagyobb csoportokat is észreveszik és megsemmisítik."

    Kivéve Görögországot, ahol a földönkívüliek a 300-as csoportokat nem merik megtámadni