37
-
sempron07 #37 Sir Ny - a fotót természetesen a tanár engedélyével készítettem. :) -
Sir Ny #36 sőt, ha már, akkor minden benne van a tankönyvben, amit a tanár mond -
#35 Ha ezt Magyarországon is bevezetnék akkor vagy 10 évig sztem annyi történne hogy kötelezően kell dolgozni ezen, és persze mellette füzet, könyv.
Mint amikor jött az a dolog hogy az adminisztrációt számítógépen(is)kell végezni.
Előtte volt 2 példány papíron. Most 2 példány papíron+1 számítógépen...
(najó, persze jobbhelyen azér talán nem)
Am meg milyen má, képen majdnem mindenki szemüveges -
#34 Engem nem zavar, hogy világít, legalább látom sösétben is... :O Persze, kényelmesebb OLVASNI egy ilyen készüléken, de azért egy tpc (tablet pc :| ) jóval többet tud, interaktív feladatok, prezentációk, szines ábrák :D, játékok... ja hopsz, ez nem kell sulihoz xD -
FoodLFG #33 haha persze. Senkinek nem érdeke kicsapni a fél iskolát.
Mondok jobbat: tanár feltölti a 100 oldalas pdf-et (féléves anyag). Hanganyag is mindig akad. Vagy a tanár maga veszi el, vagy mások. Be sem kell járni, nemhogy még fényképezgetni. Ráadásul mindezt a legkomolyabb tantárgyak esetén.
Nem mintha egyébként nem lenne a korábbi félévekről letölthető hallgatói jegyzet... -
kvp #32 "az e papír kijelző nem jó táblához, ahhoz túl lassan változik, a tábla kijelző meg nem jó könyvet olvasni"
Transflective panel kell. Az napfenyben visszaveri a fenyt, mint az epapir, sotetben meg bekapcsol a belso vilagitas. Regen sima reflective panel volt az osszes kvarcjatekban, ennek hd, truecolor es hattervilagitasos valtozatarol van szo. Elonye, hogy ha valaki otthon olvasolampanal hasznalja, akkor sem vilagit mert erzi a kulso fenyt, tehat mindig fenyviszony fuggoen mukodik. Ezt egy a kijelzoben elhelyezett vilagossag szenzorral oldottak meg, igy mindig a kornyezethez allitja a fenyerejet.
-
Sir Ny #31 "Felsőoktatásban a táblára rajzoltakat lefotóztam..."
Nagyon valószínű, hogy illegálisan tetted, és a kicsapáson felül akár börtönt/pénzbírságot is kockáztattál.
-
Sir Ny #30 "Én nem ellenezném, hogy az a sok könyv helyett csak egy táblapc legyen, azon legyenek a tankönyvek, feladatok, olvasmányok, stb.."
én igen, tekintve, hogy világít, és szarapanel. A könyvek helyébe e-book reader kell. Aki fogott a kezében egyszer is Kindl-t, az tudja, hogy az embernek KELL a Kindl, és mihelyst lesz rá pénzm meg tudok rendelni, veszek is egyet magamnak.
( az e papír kijelző nem jó táblához, ahhoz túl lassan változik, a tábla kijelző meg nem jó könyvet olvasni ) -
Bulics #29 Na ez hülyeség hogy több kárt okoznak a könyvek. Jó persze papírból készül de az le is bomlik, ráadásul ha kölcsönöztetnék a könyveket az iskolákkal nem is kéne mindig legyártami millió példényt... de ez most nem a téma. Lényeg hogy sok szar mobiltól meg ipadtól meg mittudoménmitől kurvasok a sugárzás. Nemvagyok egészségmániás(bagózok is), de az agy hőmérséklete mobilozás közben megnő akkor képzelheted mit okoz ez bolygószinten. Állítólag a tömeges méhpusztulásban is nagy szerepe van ennek. Rádaádul az adatmozgatás iszonyatsok energiába kerül. Megaztán nemhogy 50, de 5 éve sem volt semmi ilyen, most mégis úgy vagyunk, hogy akár ölnénk is érte ,nehogy elveszítsük a szaros mobilunkat mert összeomlik az életünk...
Lényeg hogy a fölösleges dolgok fölösleges, hamis igényeket okoznak. -
sempron07 #28 Középiskola 4. évétől PDA-ra jegyzetelek, 1-1 tanár volt csak, aki megszólt érte... (azoknak persze azt mondtam, hogy azért írok úgy, mert csúnya a kézírásom, ha gyorsan kell írni... és megígértem, hogy át fogom írni füzetbe...) "persze" :D
Felsőoktatásban a táblára rajzoltakat lefotóztam...
Nekem megvolt minden anyagom, mindenki hozzám fordult értük, mégse vesződtem vele sokat.
Helyes kezdeményezés! :) -
Rotyoka #27 szóval az ipad a hibás mert szar az oktatás!
Mellesleg a hülye több ezer éves teknológiával (igen könyvek) sokkal több szart okozunk mint az elektronikával.. -
#26 Ez nem a boldogságról meg a tudásról szól, hanem első sorban arról, hogy a technikát használjuk fel mindennapjaink könnyítésére, egyszerűsítésére. Én nem ellenezném, hogy az a sok könyv helyett csak egy táblapc legyen, azon legyenek a tankönyvek, feladatok, olvasmányok, stb..
Nyilván nem arról szól ez sem, hogy többet nem fognak kézzel írni, füzetet használni, stb.. -
Zolivok #25 Errare humanum est -
gkalcso #24 Bocsi, az első hozzászólásom(#20) az előtte levő hozzászólásokra összegezve ment válaszként, két külön gondolatban. "Mea culpa, mea maxima culpa!" -
Zolivok #23 kétlem inkább alapvető kiegészítő ami +5 év után teljességgel evidens használati tárgy lesz , de amúgy nagy ajándék a te tehetséged elolvasni valamit és reagálni rá úgy hogy semmi köze se legyen a 2 állításnak -
gkalcso #22 > ...eddig nem volt mindenkinek táblája
Náluk az lesz állampolgári jog? -
Zolivok #21 dél koreának van a legmodernebb internetellátása és a leggyorsabb is a világon ezen vitatkozni ololol? valamint az a csoda h eddig nem volt mindenkinek táblája -
gkalcso #20 "Védd a fákat, egyél hódot!" - ahogy a klasszikus mondás tartja ;)
Az internet sebességgel kapcsolatban: Finnországban lett először állampolgári jog a szélessávú internet. -
nextman #19 Tudnek olyat csinalni, ami mindkettohoz jo szerintem..
Erre lenne kereslet? -
nextman #18 En mindenkepp. Gondolj bele mennyi energiat hasznosithatnank a mar bescannelt konyvek, papirok elegetesebol. Es mennyi hely felszabadulna igy, uresek lennenek a polcok. Aztan elegetnenk a polcokat is. -
Bulics #17 Így van, ez a jövő! Bár mi tartanánk itt. Sokkal boldogabbak lennének az emberek. Mindenki teljesen a számítógéptől függene. Akinek nincs, azt börtönbüntetésre ítélni, de mindenesetre kirekeszteni a társadalomból! Minden tevékenységhez eszméletlen mennyiségű áramot fogyasztani! Az ostoba papír könyveket elégetni! Ráadásul így sokkal többet tanulnak és bölcsebbek lesznek. Pár éve még az emberek sokkal ostobábbak voltak, mindeféle Frei dossziét meg Tvritkót bámultak, de ma, a Facebook és az okostelefon korában, mindenki megérti végre miért olyan fontos VV Éva nemi élete. Ma végre mindenkit napi szinten foglalkoztat a jövő. Ráadásul nem kerülne eszméletlen pénzbe és energiába az előállítása ezen tábláknak. Én azt mondom Előre! Minden csecsemőt láncoljunk a számítógépekhez! Éljen a haladás! Ki van velem? -
grobs #16 Elkéstél. Van rezisztívhez, és kapacitívhoz is toll. Ugyanaz a toll jellemzően nem jó mindkettőhöz, de mindkettőhöz gyártanak ... külön-külön.
-
tttttom #15 Én nekem volna rá igényem. :)
Nagyon jó kezdeményezés lesz ez a elektronikus palatábla. :D -
nextman #14 Es az kapacitiv kijelzohoz is jo? Ha nem, akkor vallalkozok, es kifejlesztek egy tollat kapacitiv erintokepernyohoz. Szerintetek lenne ra kereslet? :) -
kvp #13 "Vagy azt is a tabon az ujhegyukkel?"
Tablethez is lehet tollat kapni, altalaban grafikusok szoktak hasznalni. Mivel koreaban a hagyomanyos iras oktatasa normal esetben ecsettel vagy ahhoz hasonlo mukodesu (puhafeju) filctollal tortenik, ezert nagy gond nem lesz. Egy tablet alapszintu hasznalatahoz pedig nem kell irni-olvasni tudni. Regen itthon is palatableten (akarom mondani palatablan) tanitottak a gyerekeket irni. Ez most is mukodne digitalis tablet-ekkel es az allam olcsobban jonne ki mint a papir alapu tankonyvekkel. -
#12 En pedig ennyit meg soha nem szivtam a nettel, mint itt Ángliaban. A 10Mb/s-os csomag kb. 2 orankent szetkapcsol es ritkan eri el a boszen hirdetett maximumot, kozel 20 fontba kerul havonta es erre az a "magyarazat", hogy zoldovezetben lakok, 2km-re a varoskozponttol.
Raadasul az angol tulajdonu! Vodafone lefedettsege is lyukas errefele, sokszor nem tudok telefonalni.
Nesze neked modern nyugat, meg 21 szazad! :S
Ebbol a tekintetbol is visszasirom Magyarorszagot, megha te utalod is. Csereljunk. ;) -
grobs #11 Az anyák feladata még iskolakezdés előtt megtanítani írni a gyereket. Így az iskolai tablet használat ezt nem befolyásolja. Alap írástudás nélkül nem mehetnek iskolába.
-
nextman #10 Jaja, sajnos tenyleg ennyire le vagyunk maradva toluk.
Viszont akkor ezutan a gyerekek meg se tanulnak majd kezzel irni?
Vagy azt is a tabon az ujhegyukkel? :) -
A1274815 #9 Ez szerintem még a szolgáltató kényétől-kedvétől is függ. -
A1274815 #8 A szüleim Kaposvártól kb. 25km-re laknak egy faluban és otthon 5Mb/s-es Net van és tényleg annyí már több, mint 4 éve. -
#7 BP-től 40 kilométerre lakom egy községben (még nem város, már nem falu), és itt is csak kb 1 éve van 10Mbps net. De olyan áron mint pesten a 100 megás. Az előtt ha 3 mega jött akkor már örömtáncot jártunk. Magyarország én így szeretlek! :D -
Rotyoka #6 Nincsenek elszállva...
Ők megtehetik. Mi ebben a szarban a 256kbps es netet sem. Üdvözöllek magyarországon -
Ferrer #5 Na azért ne túlozzunk.. -
Cat #4 Dél Korea területe saccra megegyezik Magyarországéval, viszont ötször annyian, 48 millióan élnek rajta. Emiatt jóval egyszerűbb dolga van a szolgáltatóknak, ráadásul ez a népesség is kis helyen koncentrálódik. -
sajtosnudli #3 Körzőzni is lehet rajta? -
#2 Ne Magyarországból indulj ki. Ott nem ritka a 100Mbit otthonra. -
#1 Minden lakosnak hozzá kell férnie az 1 Gbps sebességhez? El vannak ezek szállva... azt sem tudják hogy mekkora sebességet takart az a mértékegység, még hogy mindenkinek persze...