16
  • niof
    #16
    Bocs, de nem szeretem, ha lekamionsofőröznek. Bár semmi bajom velük az ég világon, de én sem becsméreltem első hozzászólásomban senkit, kivéve az energiaipari lobby-t, és a telefon-(és alkatrész-)gyártókat, akik nekik dolgoznak(feltehetően). Csupán arra akartam rámutatni, hogy aki sokat használja a készülékét, mint pl én, azoknak szerintem felüdülés egy olyan készülék, amit nem kell a töltő közelében tartani, attól félve, hogy lemerül egy fontos beszélgetés közben. Az elérhetőség biztosított a hosszú üzemidő miatt gazdagon. Ha több proci lesz az újabb telefonokban, ergo többet is fognak fogyasztani. Bár mondjuk franc sem tudja hogy ennek mi értelme, szerintem az üzleti alkalmazások nem követelnek ekkora plusz teljesítményt, és valószínűleg nem is ez a réteg követeli ezt magának, a sznob gémer hülyegyerekek meg vetessenek inkább laptopot meg táblagépet ha jáccani akarnak, mert a telefonok erre amúgyis teljesen alkalmatlanok.
    Volt egyszer egy nagyon frankó kis Blackberry-m, nálam az 2 napot bírt ki, nagyon szerettem, csak a kijelző megoldásával nem voltam megelégedve (Storm 1, aki ismeri tudja miről van szó). Üzleti készüléknek tökéletesen megfelelt. Kíváncsi leszek, amikor majd mindenki a zsebében a töltőjével fog futkosni, hogy a hiper-szuper okostelefonjának 4-5 óránként tudjanak enni adni, akkor hogy fog állni egyesek szája. Szerintem görbén... lefelé.
    Érdemes elolvasni a Mobilaréna tesztjét a Samsung Galaxy S II-ről, hogy bár nagyon szép, nagyon jó, mindenki hasra van esve tőle, de délutánra-estére már enni kér. Ha ezt tovább fokozzák, duplázzák a magok számát, hiába lesz a használatuk optimalizálva, szerintem az üzemidő feleződhet is, akárki akármit mond.
  • asysoft
    #15
    "A magyarok 90%-ánál nincs otthon áram."
    Ez légből kapott, de kíváncsiságképp rákerestem. Érdekes, hogy semmi adatot nem találtam a villamosenergia lakossági fogyasztókról elmúlt évekből, csak 2005-ből, s akkor majd' 5 millió háztartási fogyasztót tartottak számon. S mivel egy háztartásban gyaníthatóan nem egy ember van...
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    Ha ez valoban igy lenne, akkor nem az okostelefonok lennenek napjaink leginkabb felkapott termekei. Az akit valoban a hosszu uzemidot tartja fontosnak az egyeb funkciokkal szemben, az egy nagyon elenyeszo kis reteg, kulonben ma mas lenne a piac fokusza. A cegek nem hulyek, azt a reteget szolgaljak ki, amelyik a legnagyobb. Az a kis reteg akinek az uzemido a fontos, az meg is kapja a hozza tervezett telefont, es ennyivel le is van tudva, a tobbit egyszeruen nem erdekli.

    Amugy az elso allitasodat (foleg a magyraos reszet) kerlek tamaszd ala forrassal is, mert eleg rohejesen hangzik.
  • Sir Ny
    #13
    Az emberek igen nagy részét érdekli az üzemidő. A magyarok 90%-ánál nincs otthon áram. Nézd meg egy faluban, hogy a nyilvános konnektorért mennyien szoktak sorban állni. Én is csak 1-2 hetente jutok áramhoz, addig szeretném, ha kibírná.
  • a_n_d_r_e_w
    #12
    1) szep a stilus, buszke lehetsz
    2) az emberek nagy reszet nem erdekli az uzemido, nekem se faj minden este toltore dugni a telefont, es nagyon ritka (hal'istennek) az olyan, aki folyton az uzemido miatt sir
    3) de azert tok jo, hogy a sajat egyeni preferenciadat rogton globalisan kivetited az egesz piacra
  • niof
    #11
    Tévedsz kishaver!
    Én is rendszeresen neteztem, maileztem, jegyzeteket írogattam... mondjuk céges hálózathoz nem csatlakoztam vele, és fényképezésre még mindig inkább fényképezőgépet használok, mert a telefon egyszerűen nem arra való (bár van 1-2 igen jó kamerával ellátott készülék is).
    Időközben viszont rájöttem, hogy amit nem tudok nap közben, munkaidő alatt elrendezni, az ráér másnap is, nem fogom a szabadidőmet szétcseszni a meló miatt, mert én nem vagyok hajlandó beállni a céges zombik (mint te) közé.
    És minőségügyi referens vagyok, nem kamionsofőr vazze...
  • Chipii
    #10
    De tény, durván bírja az a samsung:)
  • Chipii
    #9
    Ha ugyanúgy csak telefonálásra használtad volna, mint a mostani telefonodat, akkor az is kibírta volna sacc egy hétig:)
  • Sir Ny
    #8
    Ezt a zseniális diagramot melyik gyökér készítette, ahol a bal oldal logaritmusos, benne az értékek meg nem? ( Kal-El az 5* tegra 2 erejű pont félúton van a wayne és a tegra közt. Nooormális? )
  • nextman
    #7
    Egyetertek. Estig birja ki, azt rateszem a toltore.
    Nekem kell a touchscreen+net+alkalmazasok.

    Viszont gondolom parhuzamosan az aksikat/szoftvereket is fejlesztik majd, hogy ki is hasznaljak pl. a 8 magos procit.
    Az en kerdesem inkabb, hogy az nem fog tobb hot termelni?
    Mar ez egymagos tabok, mobilok eseteben is neha majd kigyullad a burkolat..
  • Darth Dave
    #6
    "A hosszú üzemidőnél, elérhetőségnél gyakorlatilag nincs fontosabb, szerintem."

    De van. Gondolom kamion sofőr vagy, és fontos, hogy a mélyhűtött csirkék időben megérkezzenek. De van olyan is (pl én) aki e-maileket küld, jegyzetel, naplózik, találkozókat szervez, fényképez, eléri a céges hálózatot egy okostelefonnal, stb, stb. Kit érdekel ha este töltőre kell rakni a telefont
  • mad mind
    #5
    Mindegyik képregény főhős.
  • niof
    #4
    A jelenlegi technológiákkal az okostelefonokat napi szinten töltőre kell dugni, egy középkategóriás procival is. Mi a fenét akar az energiaipari lobby, hogy óránként töltőért sipákoljanak a telefonok??? Ennyiből vissza is térhetnénk a vezetékes készülékekhez...

    Jómagam a Galaxy3-at azért adtam el a francba 3 hónap után, mert elegem lett belőle, hogy reggel lehúzom a töltőről, este meg visszadugom...pedig szerettem azt a kis készüléket.
    Jelenleg egy Samsung GT-E2370-et nyúzok, ami távolról sem okostelefon, de a 2000mAh-s akksival elmegy 35-40 napot egy feltöltéssel.
    Ezt tessék utánozni, tisztelt ***szopó okostelefongyártók!!! A hosszú üzemidőnél, elérhetőségnél gyakorlatilag nincs fontosabb, szerintem. Mellesleg csepp, por és ütésálló is.

    ennyi...
  • XenHai
    #3
    Nekem a 2 chipes karival néha gondok vannak akkor ez minek ???
  • Zoli007
    #2
    Kal-el
  • Rotyoka
    #1
    Azt ez mire jó ha már a 4 et sem képes semmi normálisan lekezelni?