38
  • syn7h37ic
    #38
  • hdo
    #37
    Hirtelen 2 dolgot tudnék mondani ami az eredeti mellett, és legalább 8-at ami a "warez" mellett szól. Amíg ez nem lesz legalább fele-fele, addig nem megyek moziba, de még a DVD kiadásokat sem leszek hajlandó megvenni, Miért?

    Mert nincs digitális vételi lehetőség mint a játékoknál - érdekes, pornónál 10 éve van -, kivétel, ha már rendelkezek egy dobozos változattal ... fölösleges kacat meg nem kell a polcra, ha egyetlen merevlemezemre felfér több mint 70 db film fullHD minőségben. Másrészt - ha már a Warner a bugus - nem vagyok hajlandó olyan megoldásokat sem használni, hogy letöltök egy Windows szervizként futó DRM alkalmazást, ami megszabja nekem, hogy melyik lejátszót használhatom a digitális példányomhoz!
  • m minnifield
    #36
    jelentem holnap megyünk transformersre, a hagyma, a paprika, só, bors már meg van véve, pityu hozza a marhahúst, atti már hűti a rekesz sört, én viszek fát, csapunk a corvinban egy kurvanagy bográcsolást. mindenkinek jön a barátnője is, így kijön vagy 30.000 ft-ból.
    hát persze, hogy inkább letöltök
  • narumon
    #35
    "Elviszed a baratnod+popcorn+cola+2jegy. (egy popcorn egyebkent 48 Ft a tescoban de vedd meg 2000-ert plazaban"

    Engem még soha nem kényszerítettek, hogy popcornt vegyek a plázában. Téged igen? Akkor menj másik plázába. A mozijegyhez miért kell automatikusan hozzászámolni a kólát meg a popcornt? Anélkül nem tudsz végigülni másfél órát? Otthon hozzászámolod a grillcsirke árát is?
  • DontKillMe
    #34
    Hát koma, fingod sincs az egészről. te egy év múlva nézel meg egy olyan filmet, ami érdekel? De ne kamuzz. Ahol most lakom, téka sincs. Ahol eddig laktam, havi cca. 5-8k-t költöttem tékára, amíg volt, de már az is bezárt. Konkrétan a legközelebbi téka 26km-re van. Vágod? Nem sajnáltatás, ezt kurvára benézted. Az előző kommentben leírtam, mi a lényeg. A cikkben is láthatod. Eltolják az itteni premiert 3 hónnappal kezdésnek. Aztán jönnek a mozik. Miután levették a sápot, csak MAJD aztán jön a DVD. Akkor is, ha teszkós és akkor is, ha tékás. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha nem tudnám letölteni, na majd akkor biztosan megnézem moziban. Nem fogom. Mert annyira nem érdekel. A Depeche koncerten is jó lett volna ott lenni, de drága messze van és macera lett volna megoldani. Kihagyom. Mint ahogy kihagyok mindent, amit úgy érzek, hogy ki kell hagynom, mert nem ér annyit. Egy mozi is pontosan ilyen jellegű. Ennyit nekem nem ér meg. Legfőképpen időben nem. Laktam Pesten évekig. Nem igazán volt olyan hét, amikor nem voltam moziban. Szóval mellélőttél, ha azt hitted, hogy egy sóher geci vagyok csak. A letöltés meg ha nem lesz, hát nem lesz. Nabumm. 40 évvel ezelőtt sem volt. Még színes TV sem. És? Még mindig itt vagyok. :). A másik dolog, amit kevesen értenek meg. Azért nem veszem meg a dvd-t, mert NEM AKAROM. Érted, El tudod képzelni? NEM KELL. Sokat vettem. Polcok voltak tele. Minek is? Hogy nézegessem (a tokot) meg fogja a port? Az egyik kezemen meg tudom számolni, hány olyan film van, amit eddig kétszer néztem meg. Mert nem érdekel. Egyszer megnézem és ennyi. Tök komolyan kérdezem, hogy ezt meg tudod érteni? Akkor meg minek adjak ki rá hosszú távon akár százezreket? Olyanra, amit soha a büdös életben elő sem veszek legközelebb. Ezeket a tömeg amcsi rakás szarokat meg még egyszer sem lehet megnézni. Vágod?
  • fkomment
    #33
    #3 Griphons: Egy átlag magyarnak nem kéne cigit szívnia meg alkoholt innia, meg elbulizni a pénzét és akkor lenne miből moziba menni.:) Mellesleg kicsit aggresszív vagy a véleményem teljesen helytálló volt.

    #5 Alien_AM : :)
    1. 4 film 5000-6000 Ft és csak azért négy film, mert az előző hónapból maradt mivel nem tudtam moziba menni.
    Ergó az havi két film (ha van jó film).

    2. Ne vidd el a barátnőd, vagy fizesse a saját jegyét. :) (popcorn és cola károsítja az egész szervezeted, felejtsd el)

  • kalapos01
    #32
    Á, kurva röhejes az efféle sajnáltatás. Ha ennyire nincs mozi a közeledben, akkor nyilván nem fogsz járni, ezennem kell kiakadni.

    Ahhoz viszont látványosan nem értesz, hogy aki mozikat üzemeltet, az pontosan tudja, hol van a pénz. Például Budapesten, amelynek a 2 millió lakója egy film nézettségének több mint a felét adja - a mozik és a termek száma is ezt tükrözi. Sokkal könnyebb a fővárosiakat mozgósítani. Szóval hidd el, hogy nem hülye, mert ebből él.

    A sajnáltatás másik része igazán szánalmas: ha nincs mozi, akkor letöltés van. Ja, persze. Mert te annyira fizetni akarsz érte, mi? Hova a francba sietsz? Ha van téka, akkor várd meg a filmet, senki nem fogja kikérdezni a premier után. Vagy vedd meg 3-4 hónappal a mozi után DVD-n. Posta csak jár felétek. Ha fizetni akarnál érte, akkor megtehetnéd. De a letöltés ingyen van.
  • DontKillMe
    #31
    Egy kis matek annak, aki azt hiszi, hogy minden ember Pesten lakik:
    Tőlünk a legközelebbi mozi oda-vissza 130km-re van. Nem, nem olyanra gondolok, ahol egy szaros mélynyomó van a színpad előtt, hanem A MOZIRA. Nem, még csak nem is 3D, csak egy jobb fajta mozi. Üzemanyag cca. 4000. 3 főre a belépő 3000. Hétnél tartunk és még nem vettünk semmit. Erről beszélek bakker. Szerinted sűrűn tehetem meg, hogy elmegyek moziba? elárulom, nem. Ott, ahol egymás seggét érik a multipex szarok, ott van bőven. Pedig lassan már ember nem lesz premier után két nappal egy filmen az ilyen helyeken. Nagyon, de nagyon sok város van az országban, ahol nincs mozi annak ellenére, hogy bőven 10000 felett van a lakosság száma. Inkább üzemeltet 17 termet Pesten (a hülye) napi összes 50 látogatóval, mint nyitnának egyet kisebb helyeken. Na ezért (is) töltöm le inkább. Téka: DVD filmek mozis premier után 6-12 hónappal, vagy soha. Köszbazmeg. Torrent ON.
  • Dynamic
    #30


    Csak egy példa. 12 éves mozijegy. 420 Ft. Akkor, 99 környékén 40-45 körül volt a fizetésem.
    Lehet számolni, hogy mostani fizetés és az 1000 Ft-os mozijegy milyen arányban van egymással.
  • Dynamic
    #29
    Szerinted hogy jött ki a 3500? 2 személyre 2 db mozijegy (2x1000 Ft) + a legnagyobb popcorn menü (1500 Ft) = 3500 Ft.
    Jó lehet, hogy még kell venni plusz egy kólát ha nem akartok közös pohárból szívni, de a 4L popcorn csak elég 2 személynek.

    Mellesleg én egyedül is jártam moziban, mert bármilyen furcsa filmet egyedül is tudok nézni.
  • zetortraktor
    #28
    "Nem a warez befolyásolja, hanem a pofátlanul magas jegyárak"

    Ekkora barmot. Az ember azt hinné, hogy végre felfogta mindenki, de nem. Olvastad a kommenteket, hogy a többség még a 1-200 forintos telefonos játékokat is ingyen akarja? Mit nem értesz azon, hogy a 0 mindig kisebb lesz a nem nullánál.

    Amúgy meg, ha szerinted pofátlanul magas a jegyár, akkor miért fizetnek ki az emberek röhögve plusz 2-300 forintot a 3d-ért, ha valamit meg lehet nézni 2D-ben. A TR3 csak szerdán 84%-ban 3D-s jegyekkel ment.
  • WilliamMcKinley
    #27
    azt sem értem, hogy minek ennyi mozit fenntartani vicc, hogy meglehet nézni moziban egy filmet édeskettesben
  • vato loco
    #26
    Nem a warez befolyásolja, hanem a pofátlanul magas jegyárak. Egy családnak 6 rongy 1 film, +kólacsipsz. Pénzből meg eddig se volt sok, most meg méginkább válság van (mondjuk ez itt úgy 500 éve kezdődött), az embereknek nem emelik a fizetését, hanem örül ha nem csökkentik, vagy legalább ki nem rúgják. Nem látom hogy a film és zenemaffia alkalmazkodna a válsághoz. Ezért a nézők se fognak hozzájuk.
  • WilliamMcKinley
    #25
    Igen csak kifelejtetted a barátnőt és 2x3500 azmán most várjááá mennyi is? Vagy ha mondjuk -tételezzük fel ne mvagyunk milliomosok - azt fogo mondani a csajodnak, hogy hát cica elég lesz most egy popcron is meg egy kóla is és tuudom hogy szeretnéd de ma nem lesz nachos (egyszer kipróbáltam nem érdemes xD)

    egyedül meg kijár moziba, haverral meg inkább otthon filmek plusz sör 7000 ből, húúú :PP
  • Merces
    #24
    szerintem meg a jóizlés megkivánja, hogy odaböfögd hogy SZERINTED rossz izlésre vall hogy megnézik a Papot...(ide illesz be valami közepesen sértő személyeskedést ), különben meg a legtöbb varezoló akit ismerek gyüjtöget mint a hangya és alig néz meg néhányat a letöltött filmekböl.
  • DontKillMe
    #23
    "Jellemző módon, az évről-évre a legjobb filmeket bemutató Budapest Film egész egyszerűen 3 hónapos forgalmazási szünetet tart, a nyári hónapokban semmi újdonsággal nem jelentkeznek. Más forgalmazók pedig csúsztatják vagy még inkább visszavonják tervezett premierjeiket,"


    -Csodálkoztok, bazdmeg, hogy a warezt választja valaki? Naná, majd vár, amíg a disznaja méltóztatik kiadni karácsonyra. Már rég nem járok moziba és rég nem várok egy évet egy DVD kiadásra, hanem megnézem angol szinkronnal. Tehetnek egy szívességet. Csontig.
  • pasi29uk
    #22
    Ha havi 30k költ cigire ill. heti 2x mennek ketten moziba (havi 40k) akkor kölcsön kell kérjen minden hónapban egy tizest fatertől az átlagos fizu mellé .)
    De szép is az élet! :DDD
  • kisemlős
    #21
    mennyi az az átlag fizetés?? Gondolom nem havi netto 60.000
  • djmirage
    #20
    Amúgy meg a jóminőségű és gyorsan dvd/HD-rip-ben kijövő filmek nem a mozikból kerülnek ki, hanem a szinkron/sokszorozó stúdiókból. Nekem is volt ismerősöm, aki onnan hozta a filmeket. De szép világ is volt. Volt hogy a mozipremier előtt láttam a filmet otthon DVD-n. :):)
  • djmirage
    #19
    Teljesen átlagos fizetésem van és a páromnak is. Mégis elmegyünk heti 2x moziba. Nehogymár ez az összeg b@sszon földhöz titeket. Amúgy meg cigire van pénz havi 20 30 ezer mi? De a drága mozira nincs... (Mondom úgy hogy én is dohányzom). Nevetségesek ezek a "túl drága a mozijegy" sírások. Még kólára is sokan többet költenek mintha elmennének minden héten egyszer moziba. Amúgy meg a Warner bekaphatja. :D Ha töltenének le filmeket, látnák hogy nagyon sok részük cirill betűs, csak a hang van magyarul (vagy még az sem, csak a felirat.)
  • Wittgen
    #18
    Én a látványfilmekért hajlandó vagyok kiköhögni a kemény 1.150,- Ft-ot. Nem baj, ha nem lesz elég premier, úgyis megyek nyaralni, meg még nem volt nálunk pl a Hanna, a Super8, stb, így lesz mit nézni, még ha nem is premierek.

    Bevallom én is sokat töltök, de főleg olyan tartalmakat, amiket nem lenne lehetőségem moziban megnézni (pl jóféle ázsiai és skandináv/angol/ausztrál filmek) vagy a gagyi reklámok miatt direkt nem nézem meg őket tv-ben (pl sorozatok).
  • Dynamic
    #17
    "Szerda délelőtti vetítés olcsó... de ki ér rá szerda délelőtt moziba menni? "

    egész nap olcsóbb
  • pasi29uk
    #16
    Szerda délelőtti vetítés olcsó... de ki ér rá szerda délelőtt moziba menni?

    Ilyen ötletem nekem is van: bérelj ki egy brutális TVt egy hétre (kiegészítőkkel vagy a la natur). Az sem fog többe kerülni mint egy hétvégi mozizás a családdal...
  • Dynamic
    #15
    Azt nem igazán értem hogy jön ide Kína meg a többi? Nem azt írtam, hogy a világ warezolóinak nagy része magyar(akkor lenne a mondatodnak értelme az enyémmel szemben), hanem, azt hogy mik a magyarországi szokások.
    Azt meg, hogy hogy mértem le, arra korábbi cikkekkel tudok csak hivatkozni.
    Legutóbb pl. ezt olvastam:
    Elképesztően magas a feltört programok aránya Magyarországon
    Igaz, hogy ez iPhone programokra vonatkozik, viszont itt pl. kiderül hogy szó szerint 100 Ft-os programokért sem vagyunk hajlandóak fizetni.
  • uniu
    #14
    "a magyarok nagy része" Ezt honnan mérted le objektíven ? Mert az én szubjektív véleményem pedig az, hogy épp hogy szorul le a warez átlaga. Egyre többen hajlandóak pl. fizetni a szoftverekért. Persze biztosan ismered a exSzovjet tagállamok vagy a Kínai, Indiai viszonyokat. Csak ez utóbbi min. 2 milliárd ember...
    De azért van egy negatív hatása a gazdasági helyzetünknek is, amely bőven okot ad arra, hogy inkább egy DVD/BR rippen nézd meg a filmet otthon, kényelmesen, többször is és persze ingyen. Ha nem teszik akkor DEL, és csak a letöltési időt pazarolta el az ember, nem pedig egy heti ebédje árát.

  • Dynamic
    #13
    "Roppant szegényes lett tehát a július, s jelen állás szerint augusztusban sem lesz jobb a helyzet"

    ööö...Amerika kapitány, Zöld Lámpás, Majmok bolygója, Cowboyok és Űrlények
    Lehet, hogy darabszámra az átlagnál kevesebb film lesz, viszont az átlagnál több lesz a moziban nézős látványos popcorn mozi.
  • Dynamic
    #12
    Te hova jársz moziba? 1000Ft-ért lehet már jegyet venni(kedvezményes szerdai nap, Palace, Budapest), plusz a nagy popcorn és kóla 1000valamennyi. Szal 3500-ból megvan az egész, nem értem milyen 7000-ről beszélsz.
    Amúgy meg azért sem igaz, amit írsz, meg úgy általában azért kamu a drága a mozi című demagóg duma, mert régen is hasonló árban voltak a mozijegyek a fizetéshez képest. Egyszerűen annyi történt, hogy mióta bejött a warez, minden ingyen kéne. Hirtelen drága és elérhetetlen lett a mozi. Hát az ingyenhez képest biztos. Többször is bebizonyosodott tény, hogy mióta ingyen meg lehet szerezni a programokat, filmeket, zenéket, a magyarok nagy része 100 Ft-ot sem hajlandó kiadni semmiért, hiába hirdetik fennhangon, hogy bezzeg, ha olcsó lenne.
  • Segal
    #11
    Csak rákattintasz a mehetre anélkül hogy kipipálnád bármelyiket is és megmutatja a szavazás eredményét...
  • nenad
    #10
    Furcsállom, az universal magyarországot nevezte meg a warez forrásának, mivel szerintem a mozikban elég keményen ellenőriznek... Mobil telefon kikapcs stb, és vetítés közben majdnem zavaró ahogy az embert nézik, (feltéve ha beleesik a látóterébe).

    Ennek ellenére érdekes, hogy tényleg nem jelent meg a warezban a transformers 3...
  • runny
    #9
  • LaMeRick
    #8
    Öregasszony a tévének:)
  • kalapos01
    #7
    rossz ízlés = ennyien megnézik A pap című filmet. Írtam, hogy "az utóbbiról".
  • runny
    #6
    Tisztelt Warner stúdió! Tudom, hogy nem itt kellene üzenni, de nem kívánom még azt a kis fáradtságot sem venni, hogy észbe kapjanak. Természetesen joguk van letiltani a hazai premiereket, még meg sem kell indokolniuk, mert igazából a lényegen nem fog változtatni. A húzásukkal bármit is szerettek volna elérni, sajnos nem sokat fog változtatni. Az alapvető probléma nem a warezzal van, hanem a jövedelmi helyzettel. Ezen pedig bármennyire is erőlködnek, nem fogok tudni semennyit kigazdálkodni mozira. Szóval ha valamilyen csoda okán képesek a warezcsapokat elzárni, akkor is annyi fog történni, hogy legfeljebb nem látom az adott filmeket. Moziba akkor SEM fogok tudni elmenni. Anyagi és erkölcsi vitába pedig nem kívánok senkivel szállni, mert lesznek olyanok akik jobban állnak anyagilag, ők nem fogják látni az én helyzetemet. Én pedig nem látom az övéket.
    Bizonyára lesznek olyanok, akik emiatt a húzás miatt elmennek premierre, de olyan is lesz, aki pontosan emiatt nem tud és így hogy ne késsen le róla, inkább letölti. Így a statisztika tulajdonképpen borítékolhatóan nem, vagy nem jelentős mértékben fog (negatívan) változni. Gratulálok!
  • Alien_AM
    #5
    Ezt nem igazan ertem, miert rossz az izlesuk?

    Mert nem mindenki akar egy mozizas alkalmaval kiadni 7.000 Ft-ot, mert jelenleg kb ennyivel lehet szamolni.

    Elviszed a baratnod+popcorn+cola+2jegy. (egy popcorn egyebkent 48 Ft a tescoban de vedd meg 2000-ert plazaban).
    Ugyhogy ne csodalkozz ha ilyen nyugati majmolo mintara kizsakmanyolo rendszerben 100.000 ezren toltik a filmeket torrenten. Es ha ugye fkomment ahogy irta hogy meg szeretne nezni azt a 4 filmet mert azert 4 filmet csak megnezel 1 honapban az 20.000 Ft alaphangon, ez delalfoldon pl. eleg sok penz.
    Es akkor meg hol van a család 4-8 személyes, gyerekekkel, stb..

    Es egyaltalan nem a tiltasrol van szo, egyszeruen jelenleg magyarorszagon nem lehet, erted nem lehet?
  • kalapos01
    #4
    Ez már rohadtul át lett rágva.

    1. Voltak feliratos ripek is, bár nyilván az sem érdekli a külföldieket.
    2. csak az **ore-ról 75 ezren szedték le a Másnaposok 2-t, 50 ezren a Karib 4-et, 40 ezren A papot. (Utóbbiból kiderül, hogy az ízlésük nulla, és csak erre áll fel nekik, hogy olyat láthatnak, ami a moziban megy. Minőség nem érdekli őket, csak "tiltott" legyen.)

    Mondjuk azt nem értem, miért ilyen filmeket nézel.
  • Griphons
    #3
    A szavazásban miért nincs olyan opció, hogy "egyiket se" vagy "mind szar, úgyse nézem meg őket", vagy legalább "tartózkodom"...
    @fkomment: 1. szerinted, 2. sokan, 3. szerinted. Gratulálok, hogy heti két mozira van pénzed, tudod az átlagmagyar örül ha havonta egyszer kidobhat annyi pénzt, de még akkor is meggondolja, mert lehet hogy kenyérre kéne inkább költeni.
  • fkomment
    #2
    Szerencsére én még nem láttam a Kungfu Panda 2-t, a Pap-ot, A Transformers 3-at, és talán a Soper 8-at, úgy lesz egy darabig mit néznem.. Bár úgy tűnik hogy az első kettőt még ezen a mozis héten meg kell néznem mielőtt még leveszik..
  • fkomment
    #1
    Kétlem hogy tényleg Magyarországról kerülnének ki a warez felvételek.
    1. Ha egy magyar felvételt készít akkor szerintem a szinkronos verzióról készíti azt, hisz a magyarok nem szoktak a külföldiek kedvéért ilyesmit csinálni..:)
    2. Ki az aki egyáltalán kamerás verziót néz?
    3. Mivel nyáron mindenkinek több ideje van, és senki sem akar várni, ezzel csak azt érik el hogy nem a moziban fogják megnézni a filmeket..