Elérhetõ az Office 365
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Természtesen van különbség a 2 rendszer között, de a banknál sem csak a mennyiségi változások vannak rád kihatással. Sokszor elég, ha külsõ fél a pénzmozgásaidat követi máris kárt okozhat. Egyszerû példa, 2m fölötti utalást tudtommal a bankok azonnal jeleznek az apeh felé, így megnöveli az ellenõrzés esélyét. Ami ugye sokszor elég erõs idõkiesés egy cégnek. Egyéb külsõ fél is ha beleláthat a banki mozgásokba, befektetésekre szintén esetleg kihasználhatja ezeket. A bank sem annyira egyszerû rendszer, hogy beteszek x forintot vagy kiveszek y forintot. Nyilván egy felhõ esetében a támadási pontok, illetve azok a módok, ahogyan kárt tudnak okozni széleskörûbbek, szerteágazóbbak, de meglátásom szerint, ha ezeket ugyanolyan törvényi szabályozással és biztonsággal látják el, mint a banki rendszereket, túl nagy különbség a 2 dolog között elvi szinten nem szabad, hogy legyen. A különbség az alkalmazott technikák tekintetében lesz. Erre mondtam én egy korábbi hsz-ben, hogy a felmerülõ jövõbeni problémákat, megjósolni lehetetlen. Viszont, ha már a felhõszolgáltatások mögött is többtíz év múlt fog állni, akkor már különbséget tenni a két rendszer között nem lehet olyan szempontból, hogy: "dokumentumok" vagy "pénz", hiszen a technikai és a törvényi háttér megegyezik (illetve meg kell egyezzen, ha ugyanolyan megbízható és elfogadott rendszereket akarnak kiépíteni, mint ma a bankoknak van).
A másodikra pedig. A bank pénzzel dolgozik, a felhõ digitális adatokkal. A különbség az - mint ahogy korábban is írtam - hogy a pénz ebben az esetben csak mennyiségi mutató. A bank nem tud vele olyat tenni, amit ne vennél észre, hiszen az egyetlen dolog ami számít, hogy "meddig ér a takaró", az pedig nem más, mint egyetlen számadat a számládon.
A felhõben meg marhára nem az a lényeg hogy hány dokumentumod van fent, és nem is az hogy mennyi helyet foglal, hanem az hogy MIT TARTALMAZ. Tehát minden egyes dokumentum külön értéket képvisel, és csak rajtad, a létrehozóján múlik, hogy mekkorát. Ezt követõen pedig te NEM TUDOD hogy mi történik a dokumentumaiddal, vagy hogy hol tárolódnak. Ismétlem, ez NEM OLYAN mint a pénzem a számlán, ami gyakorlatilag egyetlen számadat, egy adatbázisban, és tökéletesen lekövethetõ a részedrõl, hiszen csak a mennyiségi változásnak van kihatása rád.
"Csoportmunka kitûnõen megvalósítható ilyen külsõs multik nélkül is. Te add csak oda mindenedet az ms -nek ha úgy látod jónak."
Nem tudom hol olvastál ilyet, hogy én odaadnám.... esküszöm a lehetõ legpontosabban igyekszem fogalmazni, de mindezek ellenére úgy látom ez sem elég. Sehol sem írtam ilyet, sõt a 21-es hszben ezt írtam: "én nem, 1 fillért sem tartok bankban, utálom az ingyenélõ fajtájukat is". Ha neked ebbõl az jön le, hogy én külsõs cégnek odaadnék bármit is.... nem tudok mit mondani.
"A bankos példa teljesen rossz." Szerintem mindkettõ digitális technikára épül. Szoftverekre, felhasználónevekre, jelszavakra, adattitkosításokra, rendszerbiztonságra, redudanciára, stb. A kormány belelát a banki ügyletekbe is, ha akar és abból is rengeteg dolgot le lehet szûrni, így különbség ebben sincs. Különbség maximum annyi, hogy a bankban a pénzed lophatják el, egy felhõben pedig a munkádat, amivel a pénzt elõállítod. Az hogy észreveszed, hogy "kevesebb víz van a pohárban" utólag már nem igazán vigasztaló, ha már eltûnt a láthatárról az, aki beleivott.
Azért remélem nem.
Tehát drága is, meg sz*r is. :D
A cloud -ozás teljesen más. Itt sok különbözõ adatot tárolsz, és a felettük történõ ellenõrzési jogot átruházod valaki másra. Te NEM tudod ezek után, hogy az adataiddal mi történik. Nincs semmi a kezedben, csak egy szerzõdés, egy felhasználónév, és egy jelszó. Ennyi, és nem több. Ez önjogkorlátozás, és még fizetsz is érte hogy pl az usa kormánya is olvasgathassa a szerzõdéseidet ha épp úgy látják jónak. Ne hidd hogy a nagy és csodálatos felhõszolgáltatásokat engednék mûködni enélkül.
Csoportmunka kitûnõen megvalósítható ilyen külsõs multik nélkül is. Te add csak oda mindenedet az ms -nek ha úgy látod jónak.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
.
20GB tárhely éves díja 30$ az Ubuntunál, ami azért jóval barátságosabb összeg (kb. tizede az MS-ének) és a biztonságos adattárolás, csoportmunka ugyanúgy megszervezhetõ ezzel is. Mivel a Libre Office ingyen van, ezért nem gond, hogy a gépemen fut belõle egy példány.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
csakhogy a biztonság alatt értem azt is, hogy kiadom-e a céges információimat egy másik cégnek, hogy kezelje (jelen esetben ez az MS) vagy nem
lehet, hogy az itt megjelent MS fan szakemberek szerint miért az én kis nyomorult cégem adataira lenne kíváncsi az MS, én meg erre azt mondom, majd én eldöntöm, mi a cégem stratégiája ezen a téren
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ha meg akkora vagyok, hogy leszarom, akkor meg eszemben nincs kiadni a cégem dokumentumait a Microsoftnak, akkor simán megveszek egy osztott munkafelületet
már ha két kézzel szórom a pénzt
átlag felhasználásra bõven elég egy Libre is
ne legyünk már technonácik
meg ne verjük más faszával a csalánt
ha te eldöntheted , hogy nyaralni mész vagy azt a pénzt a Microsoftnak adod, akkor a MS-nek adnád?
Jó, persze az most gyenge poén lenne, hogy persze mert Windows..
Szóval egy levélküldéshez tényleg új Internet Explorer ablaknak kell nyílnia?
Azért ez mégis csak a web világa, itt nem szokás ilyen hülyeséget csinálni manapság. :) Dinamikus réteget és AJAX-ot neki.. durván 10-15 sorból meg van animálással együtt. Nem megy?! :) Vagy ezt majd az Office 366 fogja adni killer feature-ként? :)
Én meg a Libre Office használatával komoly költségmegtakarítást érhetek el
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Minél nagyobb a cég, annál jobban megérheti ez, de KKV-knak nem.
Konkrétan az Office 365 esetében Európában két adatközpont van. A mentés folyamatos a két adatközpont között, a Microsoft saját DPM szerverét használja erre, ami nagyvállalati környezetben már bizonyított.
Mivel ugyanazokat a technológiákat használják, mint a nagyvállalati termékek, ezért pl. a levelek Exchange szerver clustereken tárolódnak, lehet tudni pontosan hol az adat ha szükség van rá.
Gyakorlati szempontból sokkal biztonságosabb, mint amit helyben tudsz nyújtani. A biztonságot több külsõ szervezet is rendszeresen ellenõrzi, már az elejétõl a biztonságra gondoltak, van róla több száz oldalnyi doksi, hogy milyen módszerekkel és hogyan.
http://www.microsoft.com/online/legal/v2/?docid=21&langid=en-us
A rendszerük úgy néz ki, hogy van pár konténer, tele géppel, és a konténert csak akkor cserélik, ha minden gép lehalt benne, nincs szerviz.
Minden adatod 2 vagy 3 konténerben tárolódik egyszerre, és te választhatod ki az elõfizetés kezdetének, hogy Európai, Ázsiai, vagy USA csomópontot/telepet szeretnél használni. Legalábbis az Azure felhõ rendszer így mûködik.
Tehát pontosan nem tudják, hogy az adataid hol vannak fizikailag éppen, mert nem is számít.
Minden file-hoz a hozzáférés egy 128 vagy 256 bites titkosítású tokenen keresztül történik. Biztos feltörhetõ, de szinte esélytelen.
Ha ezt feltörik, akkor hidd el, az otthoni gépedet is bármikor.
És míg nálad, ha a vinyó elfüstöl, akkor lõttek mindennek, itt ezzel nem kell foglalkoznod, a rendszer megoldja, hogy effektíve sose legyen adatvesztés...ja és ingyen.
http://goo.gl/gd6Zi5
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8