32
  • Interfan
    #32
    Lájk! Lusták az emberek, nagyon.
  • kalapos01
    #31
    Kronológiai hiba, LOL. Nem olvasták át, mi? Te komolyan azt hiszed, hogy akik csinálták nem értenek hozzá, te bezzeg kiszúrtad a hibát?

    Mi a fészkes francos köze van ennek a filmnek mondjuk az X-Men 3-hoz. Ez egy reboot, egy másik megközelítés, az isten szerelmére, olvass már utána.
  • alien47
    #30
    Ez a rész egy fos. Kronológiai hiba is van benne rendesen. Itt a végén lebénul a prof. kb 25-27 évesen. Közben az X-men 3 ban mikor visszaemlékezés van és mennek Jean ért a prof. 40 évesre van fiatalítva plusz "20 évvel korábban" szlogen van alatta még jár a jó öreg prof. Szóval nem olvasták át rendesen a forgatókönyveket....
  • Molnibalage
    #29
    Nem láttam egyik filmet sem.
  • Stranger666
    #28
    AKkor neked a Pap mi? valami egyiptomi hieroglifa kategória? Vagy az A ketegória az eredet? rolf
  • cylonflatus
    #27
    Nem nekem kell ezt magyaráznod szerintem, nem én kérem számon a realitást egy X filmben, hanem a kollega itt egyel lejjebb... én csak az ő nézőpontjából próbáltam valamit megmagyarázni, az X univerzum fícsöreit szándékosan figyelmen kívül hagyva, mert nem arról volt szó. De még egyszer mondom, nem nekem kell bemutatni a valóság és fikció közti különbséget, azon kívül nagyon elég jól ismerem az X univerzumot.
  • Molnibalage
    #26
    Ez tette fel a zsékatra a pontot. Akkor már úgyis mindegy volt.
  • cateran
    #25
    Errm " A mi lenne "ha egy mutáns mérnökzseni megbuzerálja a gépet blabla" hipotézisről ezért annyit, hogy ha az öreganyámnak pöcse lenne, akkor ő lenne az öregapám :)"

    Ezen agyalj meg 1 darabig a realitas es a fikcionalt vilag kozti kulonbseg fenyeben...(segitek..vannak antigravitacios meghajtasok az x-men univerzumban..sot foldonkivuli civilizaciok kapcsolatban a Folddel..Remelem eleg
    segitseg :))
  • cylonflatus
    #24
    Vitattam én, hogy mikor állt szolgálatba a gép? Mert szerintem nem. A kis magasságon, kis sebesség mellett elkövetett manőverek amiket a filmben láttunk, na az bizarr egy Blackbirdtől, és ha nem tűnt volna föl a valóság- és történelemhűség, realitás fényében taglaltuk ezeket a dolgokat, amire Molnibalage ugye lentebb rávilágított. A mi lenne "ha egy mutáns mérnökzseni megbuzerálja a gépet blabla" hipotézisről ezért annyit, hogy ha az öreganyámnak pöcse lenne, akkor ő lenne az öregapám :)
  • cateran
    #23
    "Szerintem akkor már sokkal bizarrabb látványt nyújtott a kis sebességgel, alacsonyan manőverező SR-71..."
    Miert is? Maga a gep a Foldon mar a 60-as evek kozepetol rendszerbe allt, ha meg megfejeljuk azzal, hogy a mutansok kozt nem 1 felelmetes kepessegu fejlesztomernok/technikus/gepbuzerator van, siman feldobhattak az alaptipust nehany extraval....

    Amugy Magneto es Xavier jobaratok (sot valojaban meg egymas ellen harcolva sem igazan ellensegek) Max a filmbol nem igazan jon le:D

    Amugy a film koszonoviszonyban sincs a kepregennyel, nagyjabol minden mas a kepregenyben (az alapitok, a kapcsolatok, minden....Xavier nem igy benul meg, nem igy "zordulnek" ossze Magnetoval..egyaltalan minden teljesen mas...)
  • Stranger666
    #22
    Én kérek elnézést, de ez tényleg nem nagy horderejű "baki". Ennél sokkal durvábbakat szoktak. Ha nálad ez tesz egy jó filmet zs-kategóriássá, akkor egészségedre.
  • Molnibalage
    #21
    Nem, mert annak nincs köze ahhoz, hogy egy Trabant hogyan haladhad Forma 1-es autó sebességével és a gázturbinás hajtómű miért füstül, mint egy rakétahajtómű, stb.

    Soha nem fogom megéretni, hogy miniális munkát beleölve miért nem csinálnak meg valamit norámlisan. Millós CGI az van, de agy a használatára az nincs...
  • kalapos01
    #20
    "De azért valamilyen szinten akkora baki, "

    az nem baki, hogy volt valaki a filmben, aki repülni tudott? hoppá, hoppá.
  • cylonflatus
    #19
    Ne haragudj, de nagyon rossz példa. Amúgy szerintem se annyira zavaró ez a dolog. Simán meg lehet magyarázni azzal pl., hogy amiről azt hiszed, hogy a 80-as évek technikája, az már létezett a 60-as években is. Még hihető is, mivel egyrészt mindenki tisztában azzal, hogy a hadsereg milyen kínosan ügyel a fegyverfejlesztések titokban tartására, másrészt a 60-as években is léteztek már robotrepülőgépek, és ezek már "többedik" generációs fejlesztések voltak, ráadásul hadrendbe állított, rendszeresített fegyverek, nem csak valami tesztgépek, prototípusok.
    Szerintem akkor már sokkal bizarrabb látványt nyújtott a kis sebességgel, alacsonyan manőverező SR-71...
  • Molnibalage
    #18
    Mondom, hogy csak úgy megemlítem. Szerintem 1000-ből 1 mozibajárónak sem tűnt volna fel, mert nem ért hozzá.

    De azért valamilyen szinten akkora baki, mintha az 1492 filmben Depardieu emberei római nehézvértben szálltak volna parta... :)
  • paj01
    #17
    Nem volt rossz...mondjuk azt nem igazan ertettem, hogy itt magneto meg x prof mar fiatalon ellensegek lesznek...a 3. reszben meg emlekeim szerint együtt mennek az ifju jane hez es egyutt vezetik az iskolat...pedig ott mar öregek.
  • Bhalage
    #16
    james mcavoy a kiraly a holivudi buziak meg huzzanak a rakba
    kosz
  • Rotcsa
    #15
    Én többet vártam a filmtől.
    Nekem a triológia 3. része tetszett a legjobban eddig.
    A Rozsomákos önálló rész sem volt rossz, de ez..hát...
    Megmondom őszintén, nekem megint egy olyan filmnek tűn az egész, ahol a nagy és hatalmas USA megint megmondja a tutit a világnak("Ha ide jönnek az oroszok, akkor azt ellenséges lépésként bla, bala bla..."). A tököm tele van már azzal, hogy minden kibaszott filmben el kell ezt játszani,ha katonai incidens van.
    Oké, hogy itt ebben a filmben nem is nagyon lehetett más storyt kreálni, de akkor is... nagyon unalmas már ez.
    Nem ismerem a képregényt, ezért annak tükrében nem tudom értékelni a filmet, hogy mennyire lett tartalom-hű, de ez így nekem kevés volt.
  • sandor8206
    #14
    sztem rosszul értelmezted a kritikát, pont az a lényeg, hogy elvileg haverok lennének/voltak, de a filmből csak annyi jött le amit te is írtál. Ergo ez hiba
  • Stranger666
    #13
    Én 2x megnéztem moziban. Nagyon bejött, Magnetó karaktere, Shawné a Profé mind faszául sikerültek.
    Közöm nincs az X-men világhoz már arra sem emlékszem, hogy az 1-2-3ban mi volt, de ez tényleg jól sikerült.
  • sajtosnudli
    #12
    Jó film lett de számomra érthetetlen hogy miért ezek a mutánsok kerültek bele. Mistiq(nem tom h írják), plazma, bestia és a néger gyereknek még viszonylag jó képessége volt. De az a szitakötő lány meg a sikítós gyerek röhej volt.
  • bandee1
    #11
    Az összes között a legjobb rész!
  • viizo
    #10
    Nagyon jól sikerült a film, jobban bejött mint az eredeti trilógia.

    Talán csak a harmadik X tetszett ennyire, mint az Elsők.
  • kalapos01
    #9
    Anyám, az agyam eldobom. Mi a bajod a 80-as évek földi repülőivel, ha ez nem a mi világunkban játszódott? Itt akár mamut is lehetne az állatkertben annyiból, amennyit láttunk.
  • Dynamic
    #8
    Egy fiktív világban, ami mellesleg tele van csoda lényekkel tényleg ez a legnagyobb probléma? Nem komolytalan egy kicsit. Én speciel abszolút nem kezdtem el agyalni rajta.
    Aki kicsit jobban ért az gyógyászathoz az valószínűleg a Vészhelyzet epizódjainál szisszen fel, aki meg az autókhoz az a Halálos iramnál.
  • Molnibalage
    #7
    Egyébként még valami. Tudom, hogy egy film esetében nem számít, de azér valami minimális igényességet vihettel volna abba a jelentebe, amikor a parton álló mutánsokra tüzet nyitnak a hajók. A '60-as évek elej légvédelmi rakétáltól kezdve a '80-as évek manőverező robotrepülőig volt ott mindenféle blődség a képernyőn. Harapnom kellett a szám szélét, hogy a sztori hülyeségi után ezen ne röhögjek fel hangosan és ne kiáltsam az, hogy Zséééééééééééééééééééékategória....
  • Molnibalage
    #6
    Nekem nem tetszet. Nagyon nem. Az eredeti trilógia utolsó darabja nem volt az igazi, de az első részre több, mint jól épült a 2. Az X2 olyan jó, hogy egyetlen Marvel film, sem képregényadaptáció sem ér fel hozzá. Egyik sem. Az agyonajnározott új Batman filmek sem. Legalábbis szerintem.
  • endrev
    #5
    vétenek, nem védenek. SG, légyszi hadd szerkeszthessük a hozzászólásokat!
  • endrev
    #4
    Viktor, a két főszereplő nem cimborák, csak sorstársak. A történet valósidejében sem telt el annyi idő az ismeretségükből hogy a kapcsolatuk igazi barátsággá szilárdulhasson, csupán Lehnsher stratégiai szempontok miatt csatlakozik a professzorékhoz, ameddig úgy érzi hogy ez az ő céljait is szolgálja. És mivel csak sorstársak és bajtársak barátság nélkül (így nincs is milyen barátságot bemutatnia a filmnek, ne hiányold hát), Magneto eredeti motivációs háttere (gyerekkori élmények) végül teljesen reálisan kerekedik felül, lásd amikor Xavier megpróbálja megtanítani őt hogy ne a düh és a fájdalom vezérelje (ami a személyiségének alappillére), hanem a béke érzése.

    Pszichológusként mondom ezt. Szóval nem volt mit hosszú lére nyújtaniuk a két főszereplő kapcsolatának bemutatásában. A film szakmailag tökéletesen mutatja be ezt a folyamatot, ellenben pl. a Star Wars 1-3-mal, ahol a nagy bölcs Jedi-mesterek idegesítően nevetséges emberi hibákat védenek és így cseszik el a kis Anakin fejlődését, aki ha nem rontják el a személyiségét, úgy pusztította volna el a későbbi Császárt, hogy előbb még nem áll melléje harminc évre. Persze ennek meg kellett történnie, de ott aztán vétettek dramaturgiai és pszichológiai hibákat, össze lett csapva a filmnek ez a szála, de itt az X-Men-ben nem.
  • sandor8206
    #3
    egyáltalán nem lett közeli a comic-cal

    SPOILER
    eleve az első x-men csapat, küklopsz, jean grey, jégember, bestia, angyal (nem a az itteni filmbeli)
    plazma küklopsz öccse
    sebastian shaw-nak nem a filmben szereplő képesség a tudása, bár hasonló (sztori miatt lett az ami)
    azazel (teleportos), szökőár (forgószeles) nem tagja a pokoltűz klubnak
    Moira McTaggert soha nem volt CIA ügynök, kiváló genetikus és brit
    + eleve az egész eredet sztori nem úgy volt ahogy se Magneto, se Xavier estében sem
    Shaw soha nem ölte meg magneto anyját, soha nem volt náci, amerikai stb.
    ok film, egynek elment de a comichoz nem sok köze van, csak a mutánsokat összedobálták (ahogy a többi résznél is) egy filmhez, egy teljesen új sztorival

    SPOILER OFF

    Amúgy a film nem rossz,de a trilógiától nem jobb sztem
    DE aki egy kellemes kikapcsolódásra vágyik annak ajánlott
  • enzim
    #2
    Sebastian Shaw, nem Show...
  • TWN
    #1
    Jo lett osszerakva, emlekeim szerint a kepregenyhez nagyon kozelire sikerult az alkotas. Szerintem viszont barki szamara egyertelmu, hogy nem a tobbi X-men film "utan" kellett volna kihozni.
    Amugy en sem akartam megnezni, de csalad unszolasara beugrottam a moziba: a csalodas kellemes volt, ajanlom mindenkinek (de ez az "utana" feeling azert tovabbra is megmaradt..).