Amerikai versenyjogi vizsgálat a Google ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kvartett tagjai azzal vádolják a Google-t, hogy sorozatosan megsérti a piaci versenyre vonatkozó szabályokat és tisztességtelen üzleti gyakorlatot alkalmaz, például egy szponzorált eredményt hátrébb sorol csak azért, hogy a számára konkurenciát jelentõ ajánlatok a felhasználókhoz ne juthassanak el."
De most már tisztul a kép, hogy miért lehetne megvágni, de mint ahogy az elsõ hozzászólásomba írtam is, ha etikátlanul viselkedik (átveri az ügyfeleit), akkor igenis fizessen.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Lefordítva: fizetek egy hírdetést egy hírdetési újságban, ráadásúl sok pénzért az elsõ oldalra rakatom az anyagot. De amennyiben az újság egyik cégének a profiljába vág az én hírdetésem (ergo: a konkurenciám) akkor az újság az én fizetett hírdetésemet átteszi a 2. oldalra.
Na ezért fogják megbaszni a Google-t. Mert ez már majdhogynem csalás nak is minösûl: õ pénzt kér valamiért amit aztán nem teljesít, és ezt azért teheti meg mert vissza tud élni a piaci fölényével. Ezen nincs mit magyarázni, fájhat is a feje a Google ügyvédeinek rendesen.
Ma, amikor a fészbuk tombol, mibõl állna egy keresõt csak simán hype-al a csúcsra emelni? Fõleg akkor ha tényleg jobb is, mint a google, mert akkor az emberek rákapnak (lásd firefox anno).
A google nem elnyomja a nála kisebbeket, hanem egyszerûen mûködik. Gyors, ingyenes, a usereknek ezért tetszik, ezért használják. Attól hogy google fiókod van, attól még nyugodtan kereshetsz más keresõvel, nem fog a maps elküldeni, mert érzékeli hogy bing-en át találtad meg. A userek szabad akaratunkból használják, ha nem regisztrálnak, akkor is mûködik, nincs megkötve senki semmiben.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Számtalan probléma lehet ebbõl, ha belegondolsz szerintem érteni fogod. Ezért vannak a versenyjogi hatóságok, hogy megakadályozzák mindezt. Illetve ezért nem reklámozhatod korlátlanul saját magadat, fõleg akkor nem ha a világháló egyik legnagyobb keresõ szolgáltatását üzemelteted, ami kétségkívül az egyik legalkalmasabb eszköz az önreklámozásra.
Ha beírod, hogy "email", biztos lehetsz benne, hogy a kiemelt hirdetések között lesz a GMail (megnéztem, ott van).
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A böngészõ címsorába annak a keresõnek a nevét írod be, amelyiket használni szeretnéd. Ha esetleg beírnád a google-be hogy bing, és nem dobná ki az MS keresõjét, akkor azt mondom oké, de alapvetõen senki nem kényszerül a google használatára.
Az oké, hogy MS ellen mennek a perek, mert nincs reális alternatívád ha windowsos programokkal kell dolgoznod. Na de ha a neten keresel, akkor teljesen mindegy, hogy mivel keresel rá. Ha a google részesedése 99% lenne, akkor se lennél köteles azzal keresni, mert nem vagy rákényszerítve. Nekem ezért nem tiszta ez a dolog.
Persze ettõl függetlenül vizsgálják, és ha valamit nem korrektül csinálnak, akkor igenis vágják meg õket. De ne mondvacsinált kamu indokokkal.
(Nem véletlen, hogy az Intel soha nem darálta be teljesen az AMD-t, hanem mindig megtartotta maga mellett kicsiként. Ha nem teszi, az állam nagyon keményen nekik ment volna, mivel monopolhelyzetbe kerülnek.)
https://twitter.com/foodlfg