9
  • Komolytalan
    #9
    Egyrészt a HTML5 nem végleges szabvány, másrészt meg nem más, mint egy relatíve buta leíró nyelv. Ez ugyanaz a hype, mint ami az xml megjelenése idején volt: "már a fűnyíróm is xmlben kommunikál", "xml vagy halál". Közben meg kiderült - ami már az elején is nyilvánvaló volt - hogy egy borzasztó helypazarló formátum mondjuk serializációra, és ma már komolyabb helyeken csöndben kiröhögik aki mondjuk kommunikációra xmlt használ.
    A html5 is egy nagy lufi: jelenleg még nem szabványos, nem támogatott, nem pixelpontos, lassú mint a tetű, ha sebességet akarsz akkor oda kell neki adnod a hardvert - de akkor meg nem lesz biztonságos (lásd webgl körüli hercehurcák). De ami a legnagyobb baja hogy 10+ évente vált verziószámot, ami IT területen kimeríti röhejes kategóriát (a jelenlegi végleges szabvány a html 4.01, ami 1999-es, vagyis 12 éves szabvány).
  • gombabácsi
    #8
    svn-jük nincs? :)
  • echo
    #7
    ki az ördög bízza az adatait a microsoftra amíg van más alternatíva?
  • BladeW
    #6
    Igen az MS nagyon tolja a HTML5-t, a Win 8 már elvileg natívban támogatni fogja. Viszont szerintem annyira nem rossz technológia, és már nagyon ránk is fér a vérfrissítés.
  • sanyicks
    #5
    25 giga haha... ja 50 vagy mennyi megás fájlmérettel (most is), és ráadásul böngészőn keresztüli feltöltés ami aztán nagyon biztonságos. De ha jól tudom az a 25 giga is csak 5 giga általános adatnak, a maradék 20-at csak dokumentumok és képek tárolására lehet használni. Mivel a live mesh alkalmazáson csak 5 gigát lehet elérni és azt csak több gép közti szinkronizálásra lehet használni, mondjuk public mappába tölteni vele nem lehet), na meg az is 10 percig települ.
    Dropbox mindenben jobb(ott arra használod az összes helyet amire akarod, és az alkalmazás is mindent tud, de nem csak a dropbox jobb...
  • nlght
    #4
    asszem ennél volt az, hogy 50 mega a maxfájlméret, így meg idegesítő feltölteni, ha máshol 2-3 kattintás alatt megvan.
  • MsUser
    #3
    Ja és azt elfelejtettem írni hogy a Micro.. és a Google egyszerre kezdte el fejleszteni de a Google 2009-ben kiadta a Chromium OS-t a Micro... meg 2011-ben jutott el a használható szintre egy Win-be integrált file kezelővel ami már használható.
  • Komolytalan
    #2
    Lassan már ha rotációs kapát gyárt egy cég, ott is ki kell emelni hogy ez aztán k.rvára kihasználja a html5 nyújtotta lehetőségeket, és emiatt p.csa jól kapál, termeli a benzint, és még a sorok közül is kihúzgálja a gazt.
  • MsUser
    #1
    Érdekes ez az alap elgondolása a CHROME OS-nak is de azt fikázzák ezért, viszont ha a Microsoft csinálja ugyanazt akkor az jó???