27
 • T0nk
  #27
  A valóság már megint sokkal prózaibb lesz, mint ahogy jelenleg is prózaibb mint ahogy pl az 50-es 60-as években elképzelték kétezertizenegyet.
  Gyanítom, hogy kissebb bajunk is nagyobb lesz, mint ezzel foglalkozni.
 • jamboox
  #26
  "repülőgép 50-100 utast szállít majd"

  2050-ben, egy túlnépesedett bolygón ennyire lesz képes? És mennyibe fog kerülni a jegy? A Concorde végzete is az volt, hogy drága és gazdaságtalan volt.
 • Komolytalan
  #25
  Azzal mégse mehetnek a kiállításra, hogy egy rakás sz.r vagyunk, olyan buták mint a hó, nem tudunk semmit se, de manager fizetést azért kérjük, 2050-ig.
 • Kindred Blades
  #24
  Már a nevénél megbukik: Zero Emission Hypersonic Transport
  A hiperszonikus sebesség Mach 5-öt jelent, míg ez csak a hangsebesség négyszeresét képes átlépni, azaz sima szuperszonikus jármú. Innentől ne várják, hogy a szakmában komolyan vegyék őket, max az ámuló köznépet és a laikus újságírókat tudják cikkírásra venni. Persze ennyi elég is a jó bevételhez.
 • Thrawn
  #23
  2050-re az Ariane hajtómű kb. 70 éves lesz. Mintha egy mai autóhoz kurblis indítót terveznének.
 • Sir Ny
  #22
  Szerintem a legyen minden! a legjobb kétfarkú kampányszöveg.
 • NEXUS6
  #21
  Rosszul tudod: örök élet plusz 10 év.

  Kétfarkú Kutya Párt - TM
 • NEXUS6
  #20
  Ez a lényeg.
  Majd szépen versenyeztetik őket egy tenderen. Aztán véletlenül egy nyertes sem lesz. A százmilliós pályázati díjakat valami manegér cég elteszi. Az anyacégek meg kapnak egy ígéretet, hogy a köv tenderen is indulhatnak.
  Majd 50 év múlva.

  Te meg faszikám addig is trombózist kapsz a 8 órás út alatt, ami Njúlyorkba érkezel.


  Ennek 300 utassal, már vagy 30 éve működni kéne, vagy valami hasonlónak.
 • kvp
  #19
  Az angol skylon ugyanezt tudna egyfajta, de 3 uzemmodu hajtomuvel. Ott meg annyi elony is van, hogy mindharom mukodesi modhoz ugyanazt az uzemanyagot hasznalja, csak a hajtomu geometria es az oxidaloszer forras valtozik. Mondjuk az uzemanyag/hasznos teher arany ott is ilyen rossz, tehat megoldhato, de tul draga lenne. A hataridot meg mindig ugy tuzik ki, hogy addigra a mostani vezetes eppen nyugdijban legyen.
 • Lucy in the Sky
  #18
  A "ZE" karakterpártól mindig agyf*szt kapok. Mint a reklám, hogy "ön vezetés közben energiát termel"... Dehát kő a népnek a cirkusz, főleg kenyér már nem jut, bioüzemanyag mint a jövő energiaforrása, meg persze ingyensör és örök élet :D
  A 2050-re várható, mai fejjel elképzelhetetlen energiaszűkében hiperszónikus repülés, 2 ballaszt hajtóművet cipelve végig, bizonyára ez a jövő. Most azonnal eladom minden vagyontárgyam és rohanok részvényt venni...
 • gombabácsi
  #17
  "20-30 évig lehet vele hitegetni az embereket és befektetőket, addig meg majd történik valami"

  Ez itt a lényeg... sajnos a fél értelmiség így áll hozzá a dolgokhoz...
 • csimmasz
  #16
  Azért, ott csücsülni azon a sok hidrogénen meg oxigénen?
  Elég meglőni messziről és felrobban az egész,gondolom Bin Láden utódja imádni fogja.
  Nekem ez kicsit túl bonyolitottnak tűnik.
 • Deus Ex
  #15
  A makett elsődleges célja a hajtóműrendszer láttatása, emellett ad valamilyen fogalmat a sárkány koncepciójáról. Ezért távolították el a zavaró részeket.
 • Deus Ex
  #14
  A hír inkább jelzés értékű annyit mond az EADS, valamilyen mértékben ők is foglalkoznak a területtel.

  A felvázolt koncepciót nehezen lehet komolyan venni, a hármas hajtóműrendszer inkább tűnik a probléma felvázolásának - nevezetesen, a fel és leszálláshoz, alacsony és közepes magasságú lassú kamillázáshoz a hagyományos gázturbina, a gyorsításhoz a rakéta hajtómű, a nagy sebességű utazáshoz pedig a torlósugár-hajtómű illeszkedik legjobban - mintsem a megoldásnak (kétféle üzemanyag és üzemanyag ellátó rendszer, egyidejűleg két hajtómű ballasztként cipelése, a siklórepülő üzemmódot utasszállítónál szerintem 2050-ben sem bírja ki röhögés nélkül az illetékes légügyi hatóság, mindemellett a jármű teljesítménye csak olyan kis mértékben haladja meg az SR-71-es hasonló adatait, hogy ezért az előnyért véleményem szerint teljesen felesleges a rakétahajtóművel bonyolítani az életet). Marketing szempontból közelítve, elképzelhető, hogy pár év múlva a járművet a három hajtóműtípus kedvező tulajdonságait ötvöző, egyetlen, újszerű elvű hajtóműtípussal - lásd Skylon - mutatják be ismét, és ez az öszvér csak arra kellett, hogy érzékelhető legyen a bejárt út.
 • Hawaii
  #13
  Ugyanazért, amiért az animációban áttetszővé válik a gép.
 • EnxTheOne
  #12
  A terroristák miért vágtak rá lyukat? Kellet nekik a nemesfim? :D


  Jöjjön már egy "szakértő" és irja le hogy miért lyukas a repcsi. :D
 • karesz6
  #11
  Azért lyukas a repcsi szárnya mert a tervek a terroristák kezébe kerültek. :)
 • EnxTheOne
  #10
  Egyébként a repjegy mennyivel lesz olcsobb? :D

 • EnxTheOne
  #9
  Én is erre gondoltam elöször. Miért 50 éves technologiábol csinálnak gépet? Miért nem jó 5, vagy 10 éves?


  Egyébként miért lyukas a repcsi szárnya? :D
 • thsanyi5
  #8
  Mikor ilyesmit látok eszembe jut, hogy nekem 1 óra 45 perc míg vonattal beérek 70 kilométerről Debrecenbe XD
  Ha tényleg 2050-re tervezik akkor kívánom nekik, hogy előtte feltalálják a teleportációt ami embereket is képes szállítani. Ha 1-2 évvel a repülő üzembe helyezése előtt megindul terjedni a teleport az pont jó lesz.
 • orkaman
  #7
  2050-re tervezve.. addigra már tuti érezhető lesz az olajkitermelés csökkenése.

  nagyon.

  az is lehet ez tuti jó PR célokra, 20-30 évig lehet vele hitegetni az embereket és befektetőket, addig meg majd történik valami.
 • endrev
  #6
  Én meg azon röhögök, hogy 2020/2050. Tehát 2050-ben egy harmincéves technológián alapuló repülőt fogunk kapni? Ha szó szerint kell érteni a "rendelkezésre álló technológiát", akkor 40-50-évest. Hülyék ezek? :D
 • norbi4567
  #5
  Én alapból ezt a bioüzemanyagos cuccot nemértem. Amíg előállítják addig szerintem simán elhasználnak annyi energiát(gondolom többnyire áramot, na de az se csak megújulóból meg atomból van)hogy tisztább lenne elégetni a kőolajszármazékot egy jó hajtóműben :/

  Oké hogy a kőolajból már nemnagyonvantúlsok és váltani kéne, de sztem ez így akkor se jó.
 • gezu1025
  #4
  Már 10-20 éve ez kellene, hogy az alap legyen.

  Csak egyszerűbb formában, mert ez a sok fajta hajtómű, ki-be kapcsolgatása nem a legjobb megoldás, eleve minek a rakéta hajtómű? Kihagyható lépcső. 32 000 méter? minek? Megy az elfogadható sebességet ramjettel alacsonyabban is. Máris egyszerűbb a dolog. Algából nyert bio üzemanyag minek? Ha jól van összerakva a hajtómű a sima üzemanyag sem szennyez sokat. Nem itt kell a légszennyezést megfogni, hanem az energiatermelésben erre most lekapcsolják az összes atom erőművüket itt-ott és majd égetik a szenet. Hát taps.
 • nett
  #3
  Mert akkor már nem lesz aki számonkérje.
 • atomabszorpcio
  #2
  hogy igénybe tudd majd venni a nyugdíjas kedvezményt.
 • okosan gyerekek
  #1
  ehhez mért kell 40 év?