22
-
xel #22 És mi a helyzet az akksikkal? A legtöbb készülék 1 napig bírja normál használat mellett. Kétmagos processzornál akkor fél nap? Nem a készülék teljesítményét, hanem az üzemidejét kellene erősíteni. Nem tartom normálisnak hogy egy vadonatúj telefon 1 nap alatt megadja magát. -
Sir Ny #21 hányas iphone-t? -
cateran #20 " Márpedig a két 1,5 GHz-es mag az 3 GHz-et jelent."
Hogy mi? Tehat a 4 magos egyenkent 3Ghz-es proci valojaban 1 12 Ghz-es? Jesszumpepi... -
Luciferke #19 Hali!
Eloszor is kezdenem a gyorsasaggal, szerintem sokkal gyorsabb, gordulokeknyebb ez a telefon. Az iphone sem lassu, de nekem ez valamiert gyorsabbnak tunik.
Masik dolog a kijelzo: retina display ide-oda ezt verfenyes napsutesben sokkal jobban latni mint azt.
Nemutolso sorban flash tamogatas, bongeszo jobban tetszik nekem, nyilt rendszer az egesz, az iphoneval ugy ereztem magam, mintha egy burokba lennek bezarva.
Es a legrosszabb, ami abszolut nem tetszett az az ituneshez valo kotottseg.
Teny, hogy az iphonenak megvannak az elonyei, megvan csinalva a rendszer, meg a hugomnak is odamernem adni, aki szinte nem konyit semmit a redszerhez, mert minden magatol ertetodo, de mint kihangsulyoztam, hatalmas kompromisszumok aran.
Persze ugyis mindenki azt hasznalja ami neki tetszik vagy ami neki jobban kezre all, ezzel nincs is semmi gond, mindenki mas. A gond ott kezdodik amikor az egyik a masikat akarja meggyozni, hogy a banan igenis jobb mint a barack. -
#18 Egészségedre...... Lááál...
Azért mondhatnál pár példát miben veri.... vagy csak sima bérfórumozónak tetszik lenni? :) -
#17 SGS meg Iphone 4 nagyon nem egy árkategória. Lehet egy másik készülékkel kéne összehasonlítani. :) -
#16 Most komolyan azt akarod mondani, hogy össze kell adni minden processzor magjainak az órajelét és az a valódi teljesítménye? Remélem csak én értettem félre, amit írtál, mert ha nem és tényleg így értetted, akkor nagyon nézz utána egy-két dolognak. -
#15 Hehhe :) Van ilyen is. Nekem barátom váltott most SGS-ről iphone4-re, és el van ájulva, hogy mennyivel jobb. Egész konkrétan bevallotta, hogy mindig fikázta az iphonet amikor nekem lett, de utána több közös barátunknak is az lett és nagy unszolásra kipróbálta. Most meg azt mondja, hogy már az SGS helyett is azt kellett volna, hogy vegyen. -
okosan gyerekek #14 azt is sikerült félreérteni, hogy windows phone-nal érkezik, annyit olvasni a hivatkozott oldalon - "a jól értesültek" oldalán - hogy kompatibilis a winmobillal is - akárcsak androiddal. A HTC oldalán pedig már kint van a készülék és szó nincs 16 megapixelről. Van valami, ami megfelel a valóságnak? -
okosan gyerekek #13 Mellesleg, mért nem tudunk magyarul? Ha azt mondom viszek két 6 kilós labdát, akkor nem azt akarok mondani, hogy a két labda össztömege 6 kiló. Márpedig a két 1,5 GHz-es mag az 3 GHz-et jelent.
"amely a jól értesültek szerint két 1,5 GHz-es Scorpion maggal érkezik majd, amelyet az Adreno 220 grafikus vezérlő, 1080p videólejátszás és 3D-támogatás, HDMI mirroring, Dolby 5.1, valamint egy 16 megapixeles kamera egészít ki. " -
okosan gyerekek #12 a frame limiter nem 600 fps-t fog vissza, hanem alig egy párat, ugyanis ezek a számok fölött már akadozás léphet fel. Ha végigkövetted a mobiltelefonok fejlődését, ezt tudod. Vesd össze egy asztali géppel, ahol 3GHz is olykor kevés ahhoz, hogy lejátszon egy tisztességes 1080p-s videót, de akár egy 720-ra is beakadnak. Inkább a számítógépek ilyen hitvány szarok, nincsenek normálisan konfigurálva és a nagy bivaly erőgépekkel nem lehet mit kezdeni. A telefonokban lévő hardware kapacitás ki van használva. Ott tartottunk kb. 2 éve, hogy akadoztak a HD-vidik a telefonokon, 3 éve, hogy a divX-ekkel is gond volt (700mega). Egy éve ott vagyunk, hogy tisztességesen lejátszanak a készülékek HD-anyagokat, most pedig az órajel-növekedéssel arányosan ketté ágazik az út, a 3D anyagok lejátszása előtt nyílt meg a kapu és már 1080p-s audivizuális anyagokat, akár 5.1-ben lejátszhatunk. Ha az e tényekből kirajzolódó grafikon tartja az eddigi teljesítményt, vélhetőleg még így eleinte lesznek gondok a 3D-s és az 1080p-s anyagokkal, talán egy fél év és ezzel sem lesz gond. -
denes123s #11 Akkor mégis mire jó az ekkora teljesítmény? Hogy a hangyafaszányi érzékelővel 16 megapixeles képeket csinálhassunk? Jah persze 3D kell a népnek... Aztán ugyanúgy 1 nap után tölteni kell, de legalább akad is. Csodálatos. -
Thrawn #10 Régen akkor kellett egy telefont naponta tölteni, ha a végét járta az akku. Ma így indítanak. Ja, persze ezek már nem is telefonok. -
sanyicks #9 Nem, valószínűleg minden androidban működik a frame limiter, ugyanis néhány balfasz értelmetlen vágyai helyett inkább fontosabb az hogy ne zabálja le az akkut 600 fps-es animációkkal, mikor normális embert úgy sem érdekli hogy 20 fölött hány fps... -
Luciferke #8 Flamebait! :)
Elmondom neked, én iphone-ról váltottam át galaxy s-re, és azóta egy percig sem bánom az átállást! Előtte filóztam rajta, hogy jó lesz-e vagy sem, de sajnos (vagy nem sajnos, kinek mi) azt kell, hogy mondjam, elég szépen kenderbe veri az iphonet. -
denes123s #7 És ezek a 1,5Ghz-es 2 magos androidos telók már majdnem olyan folyamatos animációkat fognak tudni, mint az iphone 4 a maga 800Mhz processzorával? -
okosan gyerekek #6 itt egy régi hsz, ezt annyival up-to-date kiegészíteném, hogy nekem is csinálgathanak windows phone hiper szuper készüléket, LTE meg 4G, amíg nem tudnak telefont csinálni, ami nem döglik meg egy napon belül és 2 sim kártyából az egyik nem legalább(!) 3G-s. "Addig hiába >>fejlesztgetnek<< nekem"...
"hm... eloszor is... jo lenne egy kartyafuggetlen megbizhato ketkartyas hatlapu telefon, lehetoleg 20000 piz alatt, amivel lehet mondjuk TELEFONALNI, es nem doglik be 2 evem belul... a nokiaek mar regen kitalaltak ezt (5110,5130,6110,6150) ezek a telok meg birtak. Nagybatyamnak kb 5 eves 5110ese van, autoszerelo, hentereg neki a muhelyben, esik kel, el van repedve, de: lehet vele telefonalni, nem megy el a terero, nem halkul el, nem szakad meg!
nna, ha ez meglenne, akkor mar lehetne beszelni tobbmagos windoz meghajtasu hiperszupermodern, gprs, edge, stb telokrol... addig hiaba fejlesztgetnek nekem..." -
okosan gyerekek #5 engem az gondolkodtat el, hogy a cikkírón kívül egyetlen gyártó nem beszél még semmilyen négymagos szarról, de már most azt írja, amikor a két magosok nincsenek kint, hogy jönnek. és a vicc - visszanézve a régi cikkeket - 2002-ben írták, hogy jönnek a duálprocesszorok. Ha a gyorsulás mértékét is hozzákalkulálom ahhoz a 9 évhez, ami eltelt az első közforgalomba kerülő két magos processzorral szerelt mobil megjelenéséig, akkor legalább azt kell mondanunk, hogy 2018-ig BIZTOS nem lesz négy magos mobiltelefonunk. Akko' kérdem én, mi a faszér' kell hülyeségeket írni? -
#4 A hangminőség tényleg jobb lett, nekem a régebbi céges Nokiám és a HTC DHD között is igen nagy különbség van.
Egyébként mielőtt tovább akarnának majd lépni és jönnének a négy magos telefonok ésatöbbi, az akkumulátort fejleszthetnék legalább elfogadható szintre, mert bár el lehet viselni a jó esetben 2 naponta történő töltést mivel okostelefonokról van szó és mindent meg lehet velük csinálni, de ez nem tartható. És úgy emlékszem, hogy tavaly volt itt is egy olyan hír, hogy előrelépés történt az akksik terén és megtöbszöröződhet a teljesítményük. Akkor ha jól emlékszem az idei évben ígérték a sorozatgyártását és beépítését az ilyen akksiknak. -
#3 Nos a hangminőség az tuti, hogy nem igaz. Átmenetileg használnom kellett egy egyszerű pár éves Nokia telefont az iphone után. Komolyan megdöbbentem, hogy mennyire szar a hangminősége. Alig lehet érteni a másikat, sistereg, recseg. Iphonenál megszoktam, hogy minden esetben tökéletes minőségben hallom a másikat.
Szóval a hangminőség 1000% hogy nőtt, ezt itt és most kijelentem! -
#2 Na ja. Azert a tenylegesen vart dolgok nem kovetkeztek be: a termek eletciklusa nem novekedett, a telefonalas hangminosege es ergonomiaja pedig nem javult egy fikarcnyit sem. -
Luciferke #1 Tök vicces elolvasni a kapcsolodó cikkek tartalmàt, hozzàszólásait! (2002-2003-as cikkek). Föleg, hogy most pont véletlen mobilról írok.