19
  • redfish
    #19
    Különben nem értem, miért nem tudják megtalálni a csalót, ha a károsultak mind ismerik az illető bankszámlaszámát és nevét (ezt tudniuk kellett az átutaláshoz!)...

    Ennek a két adatnak a birtokában a rendőrség 10 perc alatt megtudhatná az illető lakcímét, személyiszámát a banktól!...
    Vagy hová utalták át a vételárakat : Miskolc főterére?!...
  • redfish
    #18
    "... Aki ilyen aukciós oldalakon előre utalja a pénzt, annak komoly problémái vannak az értelmi képességeivel, szvsz. ..."

    Látszik, hogy te még életedben soha nem vásároltál aukciós oldalon!...
    Ezeken az oldalakon kizárólag előre utalással tudsz vásárolni, mert az Eladó nem kockáztatja meg, hogy a Vevő nem veszi át az utánvétes postai küldeményt és akkor ő fizethet a postának a semmire...
    De az Ebay-en is, Amazon-on is előre kell fizetni, sőt a külföldi webáruházakban is !!!
  • stremix
    #17
    "...és minden tőle telhető segítséget megad a károsultaknak..."

    Ez bizony nem így van. Engem is (és még sok mást) átvert egy csaló a Vaterán, Tesz-veszen és hiába van benne a bírósági végzésben, hogy vissza kell fizetnie a pénzt, nincs kikötve a visszafizetés módja és nincs megjelölve semmilyen határidő a számára.
    Érdeklődtem is utána és az a válasz, hogy nekem kell végrehajtást kérnem, ami úgy kezdődik, hogy 5000.- a végrehajtónak és nem biztos, hogy van lefoglalható tulajdona az emberünknek, ami azt jelenti, hogy az ítélet ellenére ha akar nem fizet, röhög a markába, nekem kéne még utánarohangálni, nekem kerülne még több pénzbe. Ez az eredménye a majdnem 1 éves tortúrának a feljelentéstől a végzésig.
    A törvény! a csalókat védi.
  • Vorpal
    #16
    "Ezekkel eléggé visszakövethető vagy, vagy nem?" - Kínába?
  • zserrbo
    #15
    Haverommal történt meg, hogy nyitott egy PayPal számlát, 1-2x fizetett vele. Majd egyszer csak egy vélhetően romániai ember lehúzott a számlájáról csak úgy egyszer 80 euró centet, majd még aznap 12 ezret. Nem tudni, hogy. Én segítettem neki levelezni a Paypal ügyfélszolgálatával és biza 1-2 hét és a pénzt vissza is kapta ugyan 700ft-al kevesebbet de az belefért. Tudom ez nem kötődik szorosan a cikkhez csak megjegyeztem.
  • Madve
    #14
    "a paypal visszatéritésről meg annyit, hogy remélem senkinek nem kell ezen a procedúrán átmennie, ha "elveszik" egy százezres tétel, és a paypal dönti el kinek van igaza."

    A legutóbbi ilyennél ebay intézett mindent, paypal csak várta, hogy mi lesz a vége, majd aszerint cselekedett...
  • Madve
    #13
    "Azt viszont minden rutinos ebay ező itt tudja, hogy pl. az ebay-en egyáltalán nincs olyan hogy sms vagy bankszámla ellenőrzés stb. sorolhatnám, a két hely különbözik."

    De paypalon igen. Bankszámla, telefon, lakcím, plusz hitelkártya, bankkártya, stb. Ezekkel eléggé visszakövethető vagy, vagy nem?
  • Vorpal
    #12
    Azt viszont minden rutinos ebay ező itt tudja, hogy pl. az ebay-en egyáltalán nincs olyan hogy sms vagy bankszámla ellenőrzés stb. sorolhatnám, a két hely különbözik.

    a Vaterás csalások igencsak nagy százalékát felderítik és el is járnak ellenük, pont annak köszönhetően, hogy az eladót megpróbálja a lehető legjobban beazonosítani (amit egy kinai ebay eladóról nem mondhatsz el)

    hazai keretek közt igencsak biztonságosnak számít, de emberi hülyeség ellen ott sincs orvosság. Ez pl. az ebayen ugyanaz, mint, hogy nem paypalon keresztül fizetsz előre.

    a paypal visszatéritésről meg annyit, hogy remélem senkinek nem kell ezen a procedúrán átmennie, ha "elveszik" egy százezres tétel, és a paypal dönti el kinek van igaza.
  • BAk3R
    #11
    Igen, de ha mondjuk eBay-en húz le valaki és én azt utána jelentem a PayPal-nek, akkor utána elég nagy eséllyel visszakapom a pénzem miután a PayPal kivizsgálta az ügyet. Hazai online árusítós oldalakon meg nincs védve a felhasználó, ha kártyával vásárlok, akkor mennek az adatok az eladónak egyrészt, másrészt meg senki felelősséget nem vállal a pénzemért. PayPal-nek meg pont ez a lényege, hogy teljes anonimitást biztosít amellett, hogy pofon egyszerűvé teszi a vásárlást, illetve átverés esetén visszatérítést adnak.
  • Polemius
    #10
    Azt egy szóval sem állítottam, hogy a Vatera határozná meg az árat. Azok határozzák meg, akik felteszik az adott cuccot. Ám többnyire azt látom, hogy irreális áron akarják eladni a dolgaikat. Az ebay-en ugyanazokat sokszor olcsóbban megtalálni, pedig ott is van listázási, banki meg postaköltség.

    A másik fajta amikor úgy árulnak a Vaterán dolgokat, hogy az nincs is valójában náluk. Ha valaki mégis megvenné tőlük, akkor ők is az ebay-ról, vagy más külföldi oldalról rendelik meg a vevő címére - csak ráteszik a saját (gyakran nem is pici) árrésüket. Aztán meg ha a hatóság kiszab rá vámot+áfát, akkor ők mossák a kezüket.

    De ami a cikkel kapcsolatosan legfontosabb különbség: az ebay-en lehet fizetni paypallal (sőt, preferált). Így van az ilyesmi ellen védelem: visszakaphatom a pénzem, ha az eladó csaló volt és lelépett.
  • uniu
    #9
    Ez a mondat már önmagában nevetséges: "A Nemzeti Nyomozó Iroda Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya kéri, hogy aki a grafikán szereplő személyt felismeri," Ha ez a csúcstechnológia akkor, egy mezei rendőr mit képvisel ?
    Amúgy meg IP cím alapján csak a warezolókat tudják beazonosítani ?
  • Triantafillo
    #8
    Régen olvastam ennyi ostoba hozzászólást!
    Csalók mindenhol vannak, nem az oldal tehet róla, ha ilyen moslék emberek kicsalják mások pénzét.Ilyen alapon soha, sehol, senki ne vásároljon, mert mindenhol voltak már visszaélések. Miért az oldal hibája ez?
    Lehetne millió-egy példát felhozni ahol az emberek lopkodnak, kihasználnak másokat - de erről nem az adott hely vagy környezet tehet, hanem maga az ember.
    Miért kell ez miatt -ez esetben - a Vaterát szidni? Aki lopni, csalni akar úgyis megtalálja a módját!
    Polemius - nem a Vatera határozza meg a termék árát, hanem az eladó; a postaköltséget meg a Posta! Más dolog a "részesedés", ami leszednek, de hol nincs ilyen? A bankoktól kezdve az üzletekig mindenhol megvan az adott százalék ami felszámolnak/levonnak. Te talán ingyen dolgoznál? Az meg már az adott országra jellemző, hogy mennyibe kerül egy oldal vagy üzlet fenntartása.
  • Polemius
    #7
    Na ezért vásárolok én az ebay-en, ahol paypallal tudok fizetni.
    Meg persze azért is, mert többnyire szállítással, mindennel együtt is olcsóbb, mint a vaterán.
  • Utokverek
    #6
    Veletlenul akadt egy szamitogep egy egyszeru csalasban, es a sundorsegnek ez mar csucstechnologia :D:D
  • Utokverek
    #5
    Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya
    OMFG LOL xD
  • Cleawer
    #4
    A komolyabb oldalakon előre kell utalni.(Amazon, Ebay, stb)
  • BakoSanyi
    #3
    az ilyen hülyék meg is érdemlik, ha nem tanultak angolul...
  • runny
    #2
    A vatera biztonsági csapata sz@rt sem ér...
  • Gremovan
    #1
    Aki ilyen aukciós oldalakon előre utalja a pénzt, annak komoly problémái vannak az értelmi képességeivel, szvsz.