7
  • Sir Ny
    Igazából a brutálsok energia is brutálsok energiába kerül.
  • Tetsuo
    A napenergias szerverfarm is eleg sok energiaba kerul. ;)
  • narumon
    Igen mondjuk az egyszer kinyomják az is brutál energiát használ el a gyárban.
    A kérdés az az, hogy azok a szerverek valóban mennyi energiát nyernek el, és ami még fontosabb, hogy az milyen út jut a szerverbe. Ugye a google most épít napenergiára épülő szerverfarmot.
  • Cat #4
    Én is szkeptikus vagyok kicsit. Brutál szerverfarmok kellenek a streameléshez, nagy létszámú felhasználó valósidejű kiszolgálásához, melyek mindegyike más zeneszámot hallgat. Ezek fenntartása, árammal ellátása/hűtése roppant energiaigényes. A DVD-t meg egyszer kinyomják egy párfilléres ezüstkorongra aztán annyi.
  • RecoPhile
    Bullshit!
    Ezt magyarázd el, hogy miért gondolod így.

Én mondjuk egy számításra kíváncsi lennék, hogy vajon mennyi energiát "spórolnánk" meg, ha digitális úton szereznénk be (letöltés, streaming).
  • FoodLFG
    Ha egy szolgáltatáson belül létezik átalánydíj, akkor csinálják, nem érdekel. De ha az állam akarja kivetni mindenki számára, az már nem tetszik. Az én pénzemen ne élősködjön senki se (főleg a zeneipar ne).

"normál hosszúságú film DVD-n való megrendelése és postai kiszállítása ugyanis nagyjából ugyanannyi energiát emészt fel, mint ha valaki azt a művet streameli"

Bullshit! Még jó, hogy csak a cikk felét olvastam el. Nem pazarolta az időmet.
  • semmikozod
    Végre valaki, aki nem a seggével beszél.