Eltörölnék a felnőttképzésben az informatikai oktatást

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tapasztalat szerint igenis kell az excel mindenhová, a legtöbb helyen amit láttam alapvetõen MINDENT excellel akarnak megoldani. Akkor kezdenek kezdenek ált kapálózni, ha a kompexitást olyan szintre viszik, hogy már nem tudják megoldani excel-ben...
Pont annyi gép volt ahányan bent ültek, asztalról minden ikot kiszedett, excel táblázatot berakta háttérképnek és mondta a tanárnak, hogy nem jó a gép, 3x újra indítás után mehetett haza.
Szerintem csak lentebb kéne vinni a szintet, készség szerûen tudja használni a gépet ld filemûveletek, szövegszerk, táblázatkezelési alapok , meg a netezés. Hogy legalább ha odajut akkor meg tudja írni az önéletrajzát szövegszerkesztõben, meg neten is tudjon melót keresni illetve küldözgetni mailen az önéletrajzát.
Gondolom, Microsoft nem volt hálátlan az elõzõ törvényalkotónak, amiért a szoftverük kötelezõ tananyag része lett. Egyébként a hülyeség még mindig tart: web-fejlesztõi OKJ-s tananyag része volt a... Microsoft Excel, meg a PowerPoint... na, ezeket szerencsére kivették. <#falbav> Most meg bekerült a Microsoft Project. Merthogy a webfejlesztõ az napi gyakorisággal használja mindhárom remek Microfos terméket. <#zavart2>
"aztán megheckelte a rendszert és nem kellett eztán bejárnia 😄" - nálunk kicsapták volna érte fegyelmi eljárást követõen, így valóban itt sem kellene bejárnia 😛

Egyébként inkább erre menjen a pénz az adómból, mint valamelyik drága politikusunk (vagy népes hozzátartozói) zsebébe.

Ugyanakkor elég szánalmas lenne, ha szakiránynak Excelt lehetne választani. 😊 Az alapvetõ számítási képességek talán nem tartoznak egy diploma tárgykörébe.

Egy alapvetõ tudás szükséges a kosárfonónak is szerintem, mert már rég elhagytuk azt a korszakot, amikor csak a kockáknak volt érthetõ, amit a gép pittyeg. Pont ma olvastam: Alapvetõ emberi jog az internet hozzáférés, illetve egyébként is egyre több helyen elõ fog jönni, ahogy az állam dolgait is átszervezik, elõbb-utóbb nem fogsz tudni megcsinálni egy adóbevallást se gép nélkül, pedig azt a kosárfonónak is kell. Szóval ugyanaz a helyzet, mintha nem tudnál írni/olvasni/kommunikálni, aki ezt nem tudja elfogadni, az bizony le van maradva egy évszázaddal. 😊

Azzal egyetértek, hogy már jóval hamarabb is be kéne ezt vezetni, középiskolában kötelezõvé kellene tenni az ECDL-t például.
mousee
Az általános suliban meg a középsuliban kéne normálisan megtanítani az alapokat, és akkor nem lenne gond. A felsõoktatásba tényleg felesleges, hacsak nem ez a szakirányod.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Elõfordult néhány hajmeresztõ eset, pl ismerõsöm rendszerinformatiku okj-t végzett, és egyetemen nem fogadták el neki, be kellett kötelezõen ülnie a számítástechnika alapjai órára ahol az egér és a power gomb volt a téma ... (aztán megheckelte a rendszert és nem kellett eztán bejárnia 😄 )
CybeRick
A te adódból pedig azokat, akik nem tudnak elhelyezkedni mert targoncásként is minimum Word+Excel gurunak kellene lenniük <#hehe>
Akkor így mindenki happy?
Szerintem opcionálisan kellene beépíteni az oktatásba. Ahol pedig elõfeltétel ott úgyis kötelezõ volt eddig is.

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Ok akkor a te adódból fizetjük a gépeket, a rendszergazdát meg a szoftvereket.
zola2000
Azért nagyon sokan vannak az idõsebbek közül akik nem értenek a géphez, és igaz hogy nem érzik ennek hátrányát, de késõbb amikor olyan munkahelyre kerülnek fogják, szerintem egy alapképzést meg kéne hagyni, hogy legalább a windowsban el tudjon kattintgatni (ha excell táblázatot nem is tud készíteni)...

A

Na végre, egy döntés amit nem divatból hoztak, hanem gondolkoztak is elõtte.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/