42
  • Gamecube86
    Még emlékszem hogy anno kőgazdag haveroméknak pentium 1 volt otthon és szarásig játszottuk magunkat az olyan címekkel mint a doom a queake vagy a Duke Nukem,később worms 2, aztán mikor megnyitott az első "játék terem" orrvérzésig Star Craft és Red Alert no meg Half Life :D Régi szép idők! Emlékszem hogy vártuk a terem tulaját aznap mikor Pestre ment az Imperium Galactica 2ért.... Manapság már nagyon ritkán csinálnak igazán élvezetes játékokat...
  • sz4bolcs
    Nem is tudtam, hogy a kingpint és a redneck rampage-et egy cég gyártotta. :D
  • Ender Wiggin #40
    Kingpin, tényleg, mekkora játék volt. Xatrix, a Redneck Rampage-et (meg a Cyberia 1-2-t) még jobban szerettem tőlük. Aztán a pénz beszélt, és olyan szarokat kezdtek gyártani futószalagon, mint a CoD Black Ops...
  • Rowlend
    Kifejtenéd?
  • armageddon666

kibaszott próféta vagyok?!
  • sz4bolcs
    Maradt volna for ever... :D
  • netperformer
    Duke Nukem Forever az évezred bukása lesz demo alapján :D Borzalmas lett.
  • sz4bolcs
    Nekem az első akárhányszor újrajátszós fps-em a Half-Life 1 volt. Ha ma elővenném, ugyanúgy nem tudnám letenni, mint 99' elején. :)
  • Shiwo
    manapság combosabb proci és sokkal több memória van egy telefonban, mint akkoriban egy pc-ben :)

amúgy én sosem szerettem az fps-eket, megszédülök tőlük 10 perc alatt, kettő olyan volt, amit 20 perc játék után nem kapcsoltam ki zöldülő fejjel..az egyik a Kingpin volt, amibe a lényeg nem az eszetlen lődözésem volt, a másik a Duke Nukem, aminek meg baromi jó hangulata volt... az mondjuk tény, hogy elég lassan vittem végig, mert fél óránál többet nem bírtam ki előtte, de mazohista módon újra és újra nekiveselkedtem, hogy eljussak a végére
  • sz4bolcs
    Egy mai okostelefon kenterbe veri őket. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nagyon kavarom az emlékeket :(
    A lényeg, hogy a maiakhoz képest ótvar szar gépekkel játszottunk - a mai fiatalok sírva röhögnének azokon a masinériákon.
    Nekem 2000-ben például AMD K6-2-őm volt...
  • Seth
    Shadow Warrior, az is egy 3D Realms-es agymenés volt :D Dejó lenne most egy szamruráj-nindzsa-szerzetes-sel(vagy mi a rák volt a főszereplő) hentelni XD
  • Szemjuel
    hogyan lett volna doom klón? egy közös van bennük: mindkettő fps :D
  • Zolivok
    age of 1 +
  • sz4bolcs
    Quake-et meg a Duke3D-t ne vegyétek már egy kalap alá. A Quake egy mérföldkő volt az fps stílusban, a Duke Nukem pedig egy Doom klón.
  • sz4bolcs
    Blood vs. Duke 3D? Egyik sem... Redneck rampage!!! :D
  • grobs
    Csak széljegyzetként: a celeron 1998. áprilisában jelent meg.
  • Wittgen
    Nálam a kaján röhögés már akkor kezdődött, mikor a DOOM-ban a duplacsövűt felvettem... :D

Hja, annak volt hangulata, mikor az ellenfél ott ült kézlegyintésnyi távolságban :)

A netes hömbölgés elég személytelen a lanpartykhoz képest.
  • IMYke2.0.0.0
    mindjárt végig van = mindjárt végünk van
  • IMYke2.0.0.0
    Quake 1, hálóban, 8 géppel - Celeron 300A volt a legerősebb :)))
    Éjszakákat nyomtuk tanulás helyett, az egyetemi kollégiumban, 1997 (!!!)...
    Na meg persze az Age of Empires (1)-t is.

A Quake 1-ben az "elektromos sütő" fegyvert megkaparintó emberke mindig kaján röhögéssel adta tudtul a számunkra, hogy mindjárt végig van, főképp, ha vízbe kerültünk :))))
  • MolniGee
    És még jön a Trackmania 2 is :)
  • vg
    Vicces hsz egy tizenéves suhanctól. Miben volt hatalmas sztár annak idején a DN? Hát abban barátom, hogy amikor megjelent nem igazán volt még internet, ha egymás ellen akartál valakivel játszani, akkor át kellett cipelni a gépet... hatalmas lanpartyik voltak amiben a DN és a Quake volt a csúcs, gyakorlatilag mindenki ezeket nyomta. (Komputer Karácsony, Helló!) Ez az a dolog, amiért relatíve sokan várják a játékot, hogy újra átéljék az érzést.
  • Wittgen
    A DN és Blood is fenomenális volt a szememben, azonban a jó hangulatú multik miatt mindig is a DN és a DOOM maraad emlékezetes számomra. A Quake viszont teljesen más stílust hozott, mind hangulatban mind multiban. Oltári jó volt.
    Otthon 486DX4-em volt, simán futott, még akkor is, ha BOT-ok ellen nyomtam, volt 1-2 jóféle AI kiegészítés :)
  • grobs
    A quake kicsit megelőzte a korát, ezért a DN 1-1.5 évig sokkal népszerűbb volt. A quake-hez akkori viszonylatban erős gép kellett (486dx4/100 és p75 volt az elterjedt gép, és p166-on volt jól játszható), és még azon is a zöld-barna világ úgy nézett ki mintha valaki odahányt volna. Az első demot minden újság lehúzta.
    Aztán jött a QuakeWorld és elterjedt a multi. Multiban a quake verhetetlen volt több évig. Sokan már el is felejtették a DN-t és a Blood-ot, de QW versenyek még mindig voltak.
  • Seth74
    Az látszik is a helyesírásodon.Inkább nőztél volna.
  • Molnibalage
    Pedig a Blood sokkal jobb vol hangulatban, mint a DN. Legalábbis nekem. Ja, és kibaszott nehéz is volt. :)
  • Skynet85
    Azért itthon kíváncsi vagyok mennyire fog fogyni. Az nem kérdés, hogy nyugati és gazdagabb országokban már a preorder is egy vagyon, hisz egy jó darabig vezette a steam eladási listáját a preorder verzió. Azonban itthon szerintem a ,,jó" árasított darabok lesznek az igazán kelendők ráadásúl ugye ez a game nem biztos, hogy multival akar hódítani a singelből meg jó a warez is. Aztán lehet rámcáfól, mid1 is a lényeg, hogy jön. :)
  • netperformer
    Szerintem meg teljesen igaza van. Blood sokkal jobb volt. Talán azért a Duke került előtérbe, mert sokan nem tolták a Blooddal. Illetve a Bloodnak egy borzalmas folytatása következett, ami tönkretette az első rész imázsát is. Üzleti szempontból van jelentősége a hírnévnek, gyakorlatilag viszont a Bloodé a pálma :D
  • Szemjuel
    Miért lenne bukás? óriási, még a századforduló végéről jött poénok, hentelés, a kornak megfelelő grafikával... ha a half life-t kiadnák egy teljesen új motorral, az is elfogyna a boltok polcairól! Egy generáció várja ezt a játékot, egy olyan generáció, akik meg is tehetik, hogy megveszik! és meg is fogják!
  • BlueRain
    Bazdmeg, jön az Alice II?!! Vááááááá!!! jöhet, JÖhet, JÖHET!!!:D:D:D
    Duke nukem forever? Micsoda? Mégis van isten?:D:D:D
  • armageddon666
    Felrázza az ipart? Mivel? Nem lesz bukás? Haha.
  • NEXUS6
    Bocs: DNF természettesen.
  • NEXUS6
    Attyaúristen, megjelenik a TNF!?
    Vége a világnak!
  • hitman08
    Wolf 3D, Doom és Duke Nukem. Ezek a címek az FPS műfaj alapjait képezik, megkerülhetetlen munka mindegyik. Quake picivel később jelentkezett, szintén ID termék ugye. És pontosan a Blood volt az, ami különösebb visszhang nélkül merült feledésbe.
    Duke visszatérése jól felrázza majd az ipart, nem hinném, hogy bukás lenne belőle.
  • KennyGTP
    Én előszőr Duke Nukemet psone-n láttam a Time to Kill-ben és mély nyomot hagyott bennem . Nagyon gondolkozok rajta hogy az "új" Duke-t beszerezem de a másik kedvenc retro feléledős játék (következő hónapban érkező) SSF4:AE sokkal jobban kell nekem!!!!

• semmikozod
    Én is Duke3d rajongó vagyok/voltam, de azért kicsit túlzásba vitték a hypeot. Mint anno a Doomnál.
  • Rotyoka
    Nem volt sztár? :D:D

Ezen nőt fel a fél világ.
  • Fresh Duke
    +1, bár én nagyon szerettem a Bloodot, bár tény, hogy nincs akkora hírneve.
  • Rage47
  • csimmasz
    Ja ja, jó kis hangulata volt
    Öcskössel menyit nyomtuk coop-ban.