4
 • coolbboy83
  #4
  Az ARM előnye az lehet, hogy összességében több cég érdekelt a témában mint az Intel esetében.... ez sokat fog dobni a latban a jövőben.... ráadásul az x86 is jó volna már lassan eljfelejteni....
  ARM-nak még van pár lemaradása, de előnye is ugyanakkor......ilyen ütemben ezt jól fogják kezelni.....
 • coolbboy83
  #3
  Konkrétan az ARM sem gyárt...... csak fejleszt, és tovább ad.
 • coolbboy83
  #2
  Úgy alkalmazzák, hogy a 3D tranzisztorokkal az IBM is szórakozik már egy ideje... az alapjait az IBM kb 2000 körül tette le ennek... az Intel jóval később jött.
  A legtöbb félvezető technológiában valójában az IBM jár előrébb, de a technológiát licencként tovább is adják....nem gyártanak szinte semmit, csak saját maguknak..pl Power7 és társai... East Fishkill -ben..
  A Szilicium Wafferek megmunkálására használt berendezések 90 % IBM fejlesztés eleve...

  Vannak persze eltérő dolgok csíkszélesség, és az Intel nem SOI használ, mint IBM....
  SOI technologiát az AMD kapott még az IBM-től, illetve a Texas Instruments, és a Global Foundries is...
 • lotsopa
  #1
  "Brown közölte, hogy idén várhatóan 25 milliárd ARM chipet szállítanak ki, 2020-ra ez a száma eléri majd a 150 milliárdot."
  Na ezek a számok nagyon jól hangzanak, felteszem a 25 milliárd reális is, sokan nem is tudják hogy mennyi és milyen eszközök(ök)ben van ARM architektúrájú chip.

  "A Cortex-A15 ugyan 32, illetve 28 nanométeres gyártási eljárással készül, de az ARM és az IBM már dolgoztak 20 nanométeres eljárással készült chipeken is."
  Érdekelne hogy majd alkalmazzák-e az Intel által fejlesztett háromkapus FET-et. ( ismertebb nevén 3D tranzisztor )