30
  • Csaba42
    Neeem, hisz ami a TV-ben/moziban van, az maga a valósááág, ehhez nem kell intellidzsencja, elég csak fajtázni hozzá, akkor leszel igazi hazzafí.
  • Csaba42
    Ja, és tipikus aljas, szemét magyar mentalitással rúgja szét maga körül az emberek hátsófelét. :S
  • vato loco
    Az lehet, de ha ő nem írja meg, akkor a tesókák ötlete is kerek 0 Ft-ot hozott volna a konyhára, és annak akárhány %-a is 0 Ft lenne, ezen osztozhatnak. Amúgy meg kaptak már egy rakat lóvét, mit hápognak, ha állítólag nem a pénzre mennek (dehogynem)? Nem kicsit unszimpatikus burzsujok ezek. A Zuckerberg legalább magyar kutyát tart, neki jár vmire riszpekt. :D
  • vato loco
    "Ugyan most az övé minden pénz, de mit ér vele?"

Hát nagyon sokat. :)

"Marknak korábban sem voltak barátai, így most egyedül van az óceán közepén..."

És meg szeretnék vígasztalni? :D
  • vato loco
    Egy sor kódot nem yrtak az FB-ban, mert azt se tudják hogyan kell. Akkor meg mit reklamálnak? Az kevés hogy kitalálnak vmit, meg is kell csinálni. Vagy akkor Jules Vernes is szedjen pénzt az űrhajózásért meg a tengeralattjárók után?
  • sanyicks
    nem kellett ötlet. Csak egy népszerű baromnak beajánlani, aki láncreakcióban beindítja a "de menő fú de újszerű ha nincs neked senki vagy" csordaszellemet.
  • Zolivok
    ezek még abból is pénzt próbálnának csinálni hidd el
  • Laza
    Pf, de csúnyák ... a filmben nagyon megszépítették őket ... mint két szopottgombóc :)
  • hopp
    Az ötlet önmagában szart sem ér, ha nem valósítod meg. Azt mondják az ikrek, hogy egy éve dolgoztak már rajt. Ha annyira meg akarták volna csinálni, akkor már rég készen lettek volna vele... A Facebook meg nem magától lett sikeres. Ahhoz kellett néhány sokkal nagyobb ötlet, mint az, hogy "hát a zinternetten kommunikáljanak a zegyetemisták".

Nyilván valamit merített Cukorhegy az ikrek gondolataiból, de nagyon nem azon múlt, hogy ekkora siker lett belőle.
  • lammaer
    "kizárólag"
  • xido
    "Érdekes, hogy amikor az egyetem vezetőihez fordultunk akkor azt mondták: majd lesznek más jó ötleteitek."

Azóta se volt más ötletük,csak pereskedni:)
  • Tetsuo
    Johogy nem a holokausztot akarod jelentektelen szinben feltuntetni a hasznalt koltoi keppel! OMG! :)
  • Amergin
    Természetesen olyan, "amilyennek vallja magát" (most éppen -teszem hozzá én), hasonlóan a nálunk élő sokadik generációs holokauszt-túlélőkhöz.
    Egyébként pedig elhatárolódom, mert amit írsz, azt tilos észrevenni!
  • Omega
    Milyen nemzetiségű, illetve vallású Zuckerberg?
    Egyértelmű, hogy lopott a srác.
  • M2 #16
    Nem értem ezt a Mark gyereket, helyében egy programozóval egy hónap alatt legyártatnám a két srácnak a HarvardConnection oldalukat, úgy ahogy akkoriban leírták a megbeszéléseken. Aztán sok szerencsét kívánnék a növekedéshez. Ennyi.

(facebook már közel sem olyan, mint a kezdetnél volt, nem kötném össze a két dolgot)
  • Rage47
  • nlght
    előbb utóbb egy south park részben fognak kikötni ha így folytatják :D
  • plu604
    "Fontos azonban, hogy nem kizárólag a pénzről szól ez az egész"
    "Azonban idén januárban jelezték, hogy felbontják az akkori megállapodást és még több pénzt akarnak."

rég baszott a világ két ekkora homárt.
  • Omicron
    Engem az sem lepne meg ha közük sem lenne az egészhez, csak olyan ismereteik lennének amivel befűthetnek cukinak :)
  • mrlujoak
    Ezeknek a srácoknak soha nem lesz elég. Amíg a FB megy, üzemel, pénzt hoz, addig ők nem adják fel. Egyszerűen ilyen a "fajtájuk"...

• William Hunter
    Az alapján amit eddig olvastam a Winklevoss testvérek eredeti terveiről, ők a Classmates.com-hoz hasonlót terveztek. Amit Zuckerberg kihozott belőle lényegesen több.
    Feltételezve, hogy igazat mondanak a fivérek és tényleg a Facebookhoz hasonló összetettségű, egész világra kiterjedő közösségi hálózatot terveztek, az ötlet nem az ő fejükben született meg először.
    Néhány közösségi háló megjelenése időrendben:
    1985 – The Well
    1994 – Geocites
    1995 - Classmates
    1997 - Sixdegrees
    1999 - Cyworld
    2003 - Friendster
    2003 - Myspace
    2004 - Facebook
    Szerintem Zuckerberg inkább a Myspace-t ötvözte a Classmates vagy Sixdegrees ötleteivel, és megspékelte a saját ötleteivel.
    Ha a fent említett és egyéb közösségi oldalak még nem léteztek volna 2004-ben, akkor jogosnak tartanám a Winklevoss-ok követelését.
    "Winklevoss-ék mondták: Pontosan tudta, hogy aki először jelenik meg a piacon az győzött."
    A Facebook nem az első volt a piacon. Hogy jelenleg a legnagyobb, az nem a Winklevoss-ék "EREDETI" ötletén múlott. Szerintem még Mark sem számított ekkora és ilyen gyors sikerre.
    Ha én lettem volna Mark helyében, vajon ugyanígy kitúrtam volna a legjobb barátom és cégtársamat a cégből? Most azt mondanám nem tennék ilyet, de nem voltam és vagyok a helyében, így nem biztos.
    Ha én lennék Cameron vagy Tylera, mindent megtennék, hogy minél több pénzt hozzak ki a lehetőségből? Valószínűleg igen :)
  • kpbendi
    Honnan veszed, hogy egy sikerkönyv, előadássorozat, stb. max. pár százezer dollárt hoz? Sok szerencsevadász játssza ugyanezt a játékot sokkal kisebb stílű vállalatokkal. Perelnek és jó előre közlik, hogy az elnyert pénzt jótékony célokra ajánlják majd fel, mert hogy nekik az igazság számít, nem a pénz, aztán a sztori jogdíjaiból nagyságrendileg több pénzt kaszálnak.
    A fiúkkal kapcsolatos legérdekesebb kérdés: ha nem volt elég nekik a 65 millió dollár, akkor miért fogadták el peren kívül?
    Miért írták alá, hogy onnantól semmilyen további követelésük nincs?
    Ja hogy Zuckerber nem mondta el nekik, hogy mennyit ér a cég?
    Könyörgöm egy ilyen ügyben a keresetet benyújtó ügyvédi irodának lett volna a dolga, hogy bebizonyítsa, hogy mennyit ér a megtámadott cég, elvégre az ő érdekük, hogy a kialkudott összeg minél nagyobb legyen. Ha a srácoknak ennyire futotta, akkor azt csak maguknak és az ügyvédeiknek köszönhetik. Szerintem tudják ők ezt nagyon jól, csak most még egy kicsit verik a tamtamot, hogy a maximumot kihozhassák a sztoriból, amíg még érdekel valakit, aztán majd szépen leállnak és élnek a jogdíjakból. Még az sem biztos, hogy a már begyűjtött 65 milliót elbukják, lehet, hogy még előtte viszakoznak.
  • Komolytalan
    Az ötletet semmiféle törvény se védi se USÁban, se nálunk, se sehol. USÁban - Magyarországgal ellentétben - illik nem kihagyni az ötletgazdát, ha meg akarjuk csinálni az ötletet illik megegyezni a beruházás, részesedés, stb megosztásában is. Vagyis Zuckerberg csak erkölcsileg elítélhető dolgot tett, mert ezt kihagyta, de ez törvényileg nem elítélhető. Azért, hogy az üzleti életben tiszta maradjon felajánlott egy komoly összeget, de azért annyira ő se hülye, hogy a semmiért cég részesedést adjon.

Megjegyzem ha nem jött volna be a FB, akkor egyik srác se ment volna oda hozzá, hogy figy, látjuk hogy beleöltél x hónap melót, hadd fizessük már ki a ránk eső részt neked (pontosan azért, mert a beruházás költségeiben sem egyeztek meg anno).
  • Cat #7
    65 millió dollárt kaptak. Sikerkönyvekért, előadásokért, stb. max. pár százezret remélhetnek, míg az ügyvédi költségek szerintem ennek a sokszorosára rúgnak. Szóval kétlem, hogy ezért csinálnák.
  • kpbendi
    A fiúk rájöttek, hogy ha elég médiafelületet biztosítanak a botrányuknak, akkor többet kaszálhatnak az interjúkkal, könyvekkel, tvműsorokkal, stb. mint amennyit Zuckerbergtől eredetileg kaptak. Amíg téma a két csávó, addig jön a pénz, erről szól ez a történet.
  • Micsu
    úgy van te se ismered a tényeket
    papírra volt vetve vmi, szerződés? NEM
    az hogy beszélgettek egy kocsmában egy közösségi portálról majd mr facebook megcsinálta úgy hogy a nagymenőket kihagyta, ezt nevezik szopásnak, utólag már lehet sírni, nem kellett volna balfaszkodni
  • NovaTerra
    Nem ismerem a tényeket, őket sem, fogalmam sincs az ügy részleteiről. De azt tudom, hogy ritka nagy hülyeséget mondasz. Ha te kitalálsz, feltalálsz valamit, amit más lenyúl és milliárdokat keres vele, akkor a te ötleted nélkül nem keresett volna semmit, tehát a valós érték kevesebb, mint 1 %-át, ha oda is adják neked, nem hiszem, hogy igazságosnak tartanád és elégedett lennél.
  • NovaTerra
    A film nem egyenlő a valósággal.
  • willard
    Így jártak. Már nem azért, de amennyit hozzátettek ötletileg, már rég ki lettek fizetve.
  • Micsu
    nekem a filmből inkább az jött le hogy az egyébként sem szegény családból számrmazó ábrahám fiai irigyek a pénzre és a hatalomra, savanyú a szőllő